Angelica Lagergren

Kärleksfullt.

bild (27)Ser ni det lilla märket på frysen? Det är Stefan som satt upp en magnet med numret till förlossningen. Det låg såna på en bord när vi var inne på BB i söndags. Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag gick upp i morse och såg att Stefan hade satt upp den.

För mig är det otroligt svårt att koppla av, men jag gör mitt bästa. Jag är helt osminkad, vilket känns skönt eftersom det kommer en tår då och då, jag är ju den nervösa och oroliga typen. Jag har slängt på mig mjuka och sköna kläder. Planen var att läsa en bok ute i solen, men solen är helt borta… Så det har blivit några timmars sömn i soffan efter en järnrik frukost. Först hade jag gjort en stor kopp te, men var tvungen att hälla ut den när det slog mig att både kaffe och te gör att järnet tas upp sämre. Så det blev ett glas färskpressad juice till leverpastejsmackorna och ägget istället.

bild (28)

Nu ska jag äta lite mellanmål. Smoothie gjord på banan, hallon, is och vaniljyoghurt. Och till det en passionsfrukt. Jag vill verkligen mata kroppen (och Alice) med det bästa den kan få nu. Sömn, c-vitamin och järn. Har ni tips på järnrik kost får ni gärna kommentera.

Jag vill precis som Stefan tacka för alla gulliga kommentarer, mail och sms. Jag är så himla lyckligt lottad som har er som läsare/vänner/familj. Ni är fantastiska! Det betyder oerhört mycket för mig. Det känns också skönt att det finns folk som varit med om samma sak, och som också varit superoroliga. Ibland känner jag mig bara fjantig…  Men nu när det är en annan liten människa i mig som jag ansvarar för kan jag inte köra på i 180, speciellt inte när kroppen säger ifrån.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kajsa

    Torkade fikon, pumpafron, linser och bonor innehaller mycket jarn. Aven anchovis ar jarnrik! At eller drick garna nagot c-vitamin rikt samtidigt eftersom c-vitamin hjalper kroppen att ta upp jarn.

  2. O.

    Är inte gravid men har lidit av järnbrist. Det var hemskt. Jag satt och nickade till på jobbet mellan 10-16 (ja, jag klockade).

    Fick tabletter, men det tog EN MÅNAD innan de hjälpte.

    Men när de gjorde det så var det som att en ny värld öppnade sig!

    1. Man kan få järntillskott som gravid också.

    2. Att man ska dricka apelsinjuice till tabletterna eller blodpuddingen är en myt.

    3. Blodpudding, leverpastej, broccoli, spenat och många andra grejer är det mycket järn i, och det skadar aldrig att få i sig oavsett.

    PS. Kolla järnet med läkarn o be om tillskott! DS.

    Hoppas du mår bättre snart o håller alla tummar för er & Alice!

  3. therese

    Vanlig hederlig blodpudding och ett glas apelsinjuice… Kanske inte världens sexigaste middag, men definitivt järnrikt.

    Jag hoppas att ni repar er snart och att det går bättre nu och framåt. Ni verkar som ett så gulligt par, ni förtjänar en gullig familj.

  4. Sanna

    Torkade aprikoser är järnrika, finns jättegod på Coop från änglamark som heter soft. Så smaskiga! Laga all mat i gjutjärn med lite syra i tex tomat för det får att ”lossna” mer järn från grytan. Gör en smoothie på bladspenat, grönt äpple, äppeljucie, pumparnor, chiafrön och kiwi. Massa järn och zink och c-vitamin. Håller alla tummar och tår för det går bra!

  5. Bettina

    Torkad aprikos innehåller mycket järn! Det är också smidigt och enkelt att småäta på framför tvn när man är sjuk!

  6. Bettina

    Torkad aprikos innehåller mycket järn! Lätt att sitta och småäta som godis framför tvn när man är sjuk.

  7. Malin

    Hej Angelica. Vad fin bild på dig! Hoppas allt är bra med er! Ett tips, som du kanske redan vet om, är att broccoli och spenat innehåller mycket järn. Spenatsoppa är gott! Det finns massor av lätta recept på google. Hehe. Det finns jättegoda recept på pajer med broccoli . Till exempel med fetaost i, det gillar jag. Om gravida får äta broccoli och spenat så är det två tips 🙂 Kram

  8. Hanna

    Jag känner igen mig så i dina känslor just nu. Jag är också hemma och är sjukskriven, har fått hemsk migrän med skumma synbortfall två gånger på två veckor och fått åka upp till akuten. Det är så jobbigt att inte veta om lillan mår bra, för jag kan må hur dåligt som helst bara jag VET att hon inte mår dåligt. Och hur vet man det säkert? Läkarna säger att det inte är nån fara men jag litar inte på det, dumt nog kanske… Jag är också superorolig och nervös av mig, känner mig fjantig och mår dåligt av att inte jobba (!), får liksom säga till mig själv på skarpen för att inte få dåligt samvete! Men det viktigaste i livet nu är ju faktiskt att våra barn mår bra, vem bryr sig om nåt annat egentligen? Nog om mig, en stor kram till dig och jag hoppas du mår bättre snart! Och att Alice sprattlar runt ordentligt där inne <3