Angelica Lagergren

Vila, vila, vila.

bild (26)Ja, riktigt sådär ser jag inte ut längre… Nu har tårar gjort att all mascara är under ögonen. Tårar för att jag vill må bra och vara pigg. Tårar för att jag är orolig över att Alice inte får i sig allt hon behöver där inne i magen. Tårar för att det kom mer blod idag, fortfarande gammalt blod, men mer blod. Jag är helt ärligt livrädd att det här inte ska gå vägen nu.

Jag var på ett läkarbesök kl 10:00 idag för att kolla mina värden och de har tydligen dykt bara den senaste månaden/månaderna. Mitt järnvärde var oroande lågt och sen pratade hon om andra värden som inte heller såg kanon ut. Så det var bara för mig att packa ihop mina grejer på jobbet och bege mig hemåt. Nu är det jag som ligger ner och vilar hela den här veckan. Vilar och äter så mycket nyttig och järnrik mat som jag bara kan. Nästa vecka ska jag träffa min barnmorska och hon ska ta nya prover på mig då.

Jag hade dessutom precis sönder ett av våra fina vinglas (som inte går att få tag på i Sverige) och i vanliga fall hade jag inte brytt mig. Men efter en sån här skitdag var det liksom en katastrof och jag storgrät på köksgolvet. Jag känner inte igen mig själv med alla de här hormonerna i kroppen…

Varje gång Alice rört på sig idag har jag sagt högt ”Bra sprallis, rör på dig mer!”. För jag blir lugn när jag känner henne. Min högsta önskan nu är bara att allt går vägen. Att jag mår skit är en sak, men jag vill ha en garanti på att hon växer som hon ska.

Jag får se hur mycket jag bloggar i veckan. Stefan håller er uppdaterade annars såklart. Jag ska fokusera på att vila, äta och sova. Och inte försöka stressa upp mig över att jag inte är på plats på jobbet, vilket är mycket lättare sagt än gjort.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanna

    Hej! Det är många bloggläsare som tänker på er och håller tummarna för att du mår bättre nu 🙂

  2. Jenny

    Förstår precis känslan! Blödde några gånger under min graviditet också och den oron är inte att leka med. Men min lilla tjej kom frisk och kry i v. 40 så det behöver inte vara någon fara som du vet. Styrkekramar till dig!

  3. Frida

    Usch så jobbigt för dig (er) :-(!! Hoppas dina värden blir bättre fort och vila mycket nu. Många kramar!

  4. Anna

    Hej

    Jag ville bara tipsa om en jättegod smoothie som är perfekt om man har lågt järnvärde. Har själv haft jättelågt järnvärde under hela min graviditet men nu är jag i v.36 och snart får jag träffa vår dotter.
    En näve färsk spenat
    En pressad apelsin
    En bit riven ingefära
    och en halv banan
    Mixa ihop med stavmixer och njuut 🙂

    Hoppas du gillar den och att du mår bättre snart.
    Med vänlig hälsning
    Anna

  5. Rebecca

    Usch, är så hemskt när man inte kan styra över allt som händer. Hände samma sak för en nära vän till mig, hon blödde till och från med början i typ v 30 tror jag, men dom hittade inget fel. Lilla tjejen ville efter det komma ut i v 32 men mamman fick vila, vila, vila och lillan stannade till v 34. Kom ut stor, frisk och stark! Vill bara peppa med att myclet går bra och att du (även om jag inte kan förstå hur svårt det är) ska försöka tänka framåt och bara ta det lugnt och mysa hemma. Kram!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Jaa det är så svårt när det är nåt man inte kan styra över. Man blir liksom så orolig. Massa kramar

  6. Emma

    Åh Angelica!! Förstår att du känner dig ledsen och nere men det är ju inget konstigt att det går lite upp och ner i kroppen när något så stort händer! Håller alla tummar och tår för er, men i ärlighetens namn tror jag inte det behövs. Alice är lyckligt lottad med två så fina föräldrar, och det lär hon inte släppa taget om!! KRAM!!

    1. emma

      obs. jag menar verkligen inte att förminska det du känner, förstår att du har det jobbigt. Ville bara komma med lite positiv pepp. KRAM

  7. L

    Fina Angelica!

    Jag tänker så på er, och hoppas och tror att allt kommer att gå bra! Jag är ocksågravid och sjukskriven just nu, ligger här och oroar mig för allt från om den lilla mår bra till över att få värsta jobbångesten..

    Två råd har jag till dig:

    1. Strunt i jobbet – i sammanhanget är det inte alls viktigt och stressen är inte bra för dig eller för Alice!

    2. Igår fick ni ett positivt besked på undersökningen – det är den enda faktan som ni har, håll fast vid den -Alice mår bra!

    Försök nu bara att ta det lugnt och må bra, för din och Alice skull! Det ska jag också göra här, fast det är mycket lättare sagt än gjort.. Ä jätte orolig här med!

    Det här med hormonerna känner jag igen, minst lilla motgång känns enorm.. Det är du inte ensam om!

    Jag är en bit förre dig i graviditeten, och jag lovar sparkarna och rörelserna blir fler, intensivare och mkt oftare, så det kommer dagar då man blir lugnad nästan hela tiden!

    Ta an om er nu! Och tack för en fantastisk blogg!

    Kram!

  8. Anna dogo

    Åhh känner igen din oro. Jag är gravid i vecka 27 och har blöt lite då och då men dom konstaterde att det va pga. Polyper men att jag endå ska hålla koll för man kunde inte utesluta allt annat. Varje gång jag ser lite blod får jag ont i hjärtat och magen och som du säger så blir jag så lycklig varje gång jag får en spark <3
    Ville bara skriva här så du vet att du inte är ensam (för det mest hör man ju bara det positiva)

    Styrke kramar