Angelica Lagergren

Har aldrig varit så glad över att se ett hjärta slå som nu.

20140323-111321.jpg
Vilken fruktansvärd morgon, kanske den värsta någonsin. När jag var uppe och kissade vid åtta var det mörkt blod på hela pappret när jag torkade mig. Jag drabbades av panik och fick ropa på Stefan. Han är en fantastisk människa som agerar lugnt och stilla, inte som jag som målar upp det värsta tänkbara. Alice är död. Jag måste föda fram ett dött barn var det första jag tänkte.

Jag har läst att från och med nu (eller tidigare, minns inte vilken vecka) så vänder man sig till förlossningen om nåt är fel. Jag klarade av att ringa och prata med barnmorskan utan att gråta och hon sa åt mig att ta det lugnt, men att vi skulle komma in.

Bilresan till förlossningen kändes som en evighet, men när vi nästan var framme kände jag Alice sparka. Den bästa och finaste sparken jag känt. Hon lever!

Vi fick göra olika undersökningar och de kunde konstatera att allt är som det ska. De kunde inte svara på varför jag blödde. Men jag ska ta det lugnt och får jag mer ont eller blöder mer ska jag åka tillbaka. När jag såg Alice hjärta picka på ultraljudsmaskinen blev jag lugn. Jag har på riktigt aldrig varit så rädd innan. Rädd att mista den jag älskar allra mest, en människa jag aldrig ens har träffat.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida W

    Hej! Åh, veeet precis hur det där kändes!!! När jag var i v 23 kom det en blödning. Precis så som för dig när jag satt på toaletten. Var ensam hemma o ett tag visste jag inte vad jag skulle göra. Satte mig iaf på bussen o tog mig till SÖS. Väl där fick jag tag på min sambo som slängde sig i bilen. Fick också göra en massa undersökningar o då visade det sig att jag hade börjat öppna mig inifrån lite därav blödningen. Jag blev sjukskriven några veckor o sen kunde jag komma tillbaka o jobba halvtid. Allt gick iaf bra o lilla Ebba föddes o v 37, helt perfekt!
    Lycka till med allt! Kram

  2. Cathrine

    Jag känner inte dig men mitt hjärta stannade när jag läste om er morgon. Förstår din oro, jag tillhör skaran som själv var väldigt orolig under min graviditet. Det kommer gå bra, snart har du din lilla guldklimp i famnen. Ta hand om dig! <3

  3. Sabina

    Herregud, tårarna bara rinner. Jag själv är i vecka 21 och tacksamheten man har varje dag för att det lilla lilla hjärtat fortsätter att slå är större än någonting annat. Och så läser man det här, orden tar på något sätt slut då för en stund. Jag håller tummar och tår att lilla Alice inte får för sig att skrämma er någon mer gång.

  4. Stephanie

    Usch vad hemskt!! 🙁 tur att allt såg bra ut. Jag blödde i vecka 6 och var helt säker på att det var ännu ett missfall, men där slog ett litet mini hjärta! Sen kom det blod i vecka 12 (är i 14 nu) och jag fick panik, men allt var bra och bebisen hade växt massor.. Det verkar vara väldigt vanligt med blödningar men usch vad det är hemskt.

    Stor kram!

  5. Therése

    Åh, så bra att allt var ok! Jag hade också flera (stora) blödningar under mina två graviditeter. Som andra tidigare har sagt så är det relativt vanligt. Till mig sa de att det är lätt att ytliga blodkärl bristen och att det kan upplevas som stora mängder. Men oroad skulle man vara först om det kom ut klumpar alt. Att man blödde igenom och var tvungen att byta skydd inom 30 min. Oavsett så är det sjukt obehagligt och jag höll på att gå sönder av oro innan jag såg hjärtat varje gång. Jag håller mina tummar för er – jag tror verkligen att det kommer att gå bra och att du får ett litet pyre att pussa på i sommar!

  6. Alexandra

    Åh vilken tur att allt är bra med Alice! Jag kan förstå din rädsla, och jag hoppas att det inte sker igen. ❤️ Har drömt om sånt här och jag hoppas att jag slipper det. Vila och ta det lugnt och njut av alla rörelser som du/ni känner. Kram

  7. EllinorO

    Men åh så läskigt. Det kändes som hjärtat skulle stanna på mig när du skrev det här. Ta hand om dig och ligg i sängen idag! Shit så läskigt. Kram fina fina du

  8. Lisa

    Usch detta får mig att gråta.

    Mensen kom idag efter vårt första ivf. Ett misslyckat ivf.

    Hoppas att ni kan få en problemfri graviditet fortsättningsvis .

    Kram!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Åhh nej Lisa. Jag är så himla ledsen för er skull. <3 ta hand om varandra. Massa kramar

  9. Sofie

    Jag är gravid i vecka 18, och kan inte ens föreställa mig den oron ni just måste ha gått igenom. Tack och lov att allting gick bra!