Angelica Lagergren

Dagens tips: Bildgoogla inte bebis född i vecka 23.

a57acf3690d9697096d999fa137e6769Ibland gör jag så knäppa saker… Och ångrar mig. Jag har hört/läst att om Alice skulle födas nu i vecka 23, så skulle sjukhuset/förlossningen försöka rädda henne. Men att man inte gör det innan vecka 23, stämmer det? Jag fick i alla fall den briljanta idén att bildgoogla bebisar födda i vecka 23 för att se hur de ser ut. Det skulle jag inte ha gjort. Jag började gråta, för att bebisarna är så små och sköra. Och de ser inte alls ut att kunna överleva. Nu tror inte jag att Alice bestämmer sig för att titta ut den närmsta tiden (eller jag hoppas verkligen inte det!), men det här gjorde mig ledsen…

891361fddbffdf0471e6e49c983c516dKan ni också få för er att googla såna konstiga saker? Min barnmorska sa ”Googla ingenting, läs allt i den här boken”, som hon skickade med oss efter första mötet. Men jag kan ju liksom inte låta bli… Jag googlar allt, alltid. Och oavsett vad man googlar får man alltid fram att man har cancer tycker jag. Märkligt det där…

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caro

    Detta är vad jag vet, och det är känslig info för det är ju så kort tid mellan dessa veckor. Men sjukhusen gör ju allt för att rädda barn alla gånger, men det är efter vecka 23 som en förväntar sig att ett barn ska kunna klara sig utanför mammans kropp. Så vården är ju anpassad efter just den veckan och framåt. Min syster arbetar på en sådan avdelning där förtidigt födda barn hamnar.

    I Sverige är det ju lagligt att göra abort fram till vecka 22, men att en söker om detta hos socialstyrelsen. Mellan vecka 18-22 måste det ansökas specifikt. Men att de allra flesta sker så tidigt som möjligt.

    – och jag ber hundra gånger om ursäkt för att jag tar upp abort, men vill mest förklara hur vården ser på de olika veckorna.

    kramar

  2. Matheria

    Hej! Har läst här ett litet tag. Är så kul att följa dig då jag själv är vecka 24+5. Mitt första barn föddes i vecka 23+4 och jag minns att jag också hade läst i en app att det går att rädda barn som föds så tidigt. Jag brukar också googla det mesta, men just det googlade jag aldrig. Både på gott och ont. Det är dumt att skrämma upp sig själv samtidigt som att jag ,som fick gå igenom den där fruktansvärda resan önskat att jag vetat mer om vad det innebar. Jag önskar dig/er hursomhelst lycka till med denna graviditet! Risken att födas extremt prematurt är väldigt liten, men många barn klarar dig bra idag.

  3. Matheria

    Hej! Har läst här ett litet tag. Är så kul att följa dig då jag själv är vecka 24+5. Mitt första barn föddes i vecka 23+4 och jag minns att jag också hade läst i en app att det går att rädda barn som föds så tidigt. Jag brukar också googla det mesta, men just det googlade jag aldrig. Både på gott och ont. Det är dumt att skrämma upp sig själv samtidigt som att jag ,som fick gå igenom den där fruktansvärda resan önskat att jag vetat mer om vad det innebar. Jag önskar dig/er hursomhelst lycka till med denna graviditet! Risken att födas extremt prematurt är väldigt liten men många barn klarar sig bra idag.

  4. Therese

    Min sambo är född i v 26, vilket inte var tipp topp -87. Det går att rädda mycket, kanske för mycket, men min sambo har endast en grej som kanske märks: han är ungefär 15 cm kortare än vad som egentligen förväntades, vilket tydligen är vanligt bland för tidigt födda. Han är även närsynt trots att det inte verkar finnas något anlag för det inom släkten. Det spekuleras kring huruvida det beror på syrgasbehandlingen han fick som bebis eller ej. Oavsett så… prematura barn tar ikapp väldigt mycket och det går att göra väldigt mycket för dem. Många djupa andetag. Alice föds inte denna vecka.