Fel namn på mitt leg – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Fel namn på mitt leg

Igår, mer än ett halvår efter att vi gifte oss fick jag mitt första problem med att inte heta Lindström längre. Eller ja, veckan innan vi skulle åka på bröllopsresa så hade jag slarvat bort mitt pass och hela resan var bokad i Lindström och inte Lagergren (klumpigt nog), och Polisen kunde så klart inte ge mig ett pass där det stod Lindström eftersom folkbokföringen var tillbaka från semester och snabbt som attan hade ändrat till Lagergren… Men det löste sig med att Angelica hittade mitt pass.

Vart var jag? Jo! Igår, ja. Jag skulle hämta ut ett paket på Posten med lite saker till barnrummet och blev nekad. Paketet var utställt till Herr Lagergren och mitt körkort sa Herr Lindström. Posten har strängare regler sedan årsskiftet på grund av över 20 000 identitetsstölder under 2013. Namn på paket måste matcha namn på legitimation.

Att jag hävdade att det var mitt paket var tydligen inte ett legitimt själ och att sms:et från Posten kommit till min telefon var inte heller det. Så arg som ett bi åkte jag hem utan paket. Vände upp och ner på halva huset på jakt efter namnändringsbeviset jag fick från Skatteverket bara någon vecka efter att vi gift oss. Hittade det så klart inte (det hade ju varit lite för lätt då). Hittade tillslut en UC som jag tagit på mig själv där mitt namnbyte fanns registrerat. Tog med mig hela datorn ner till Postkontoret och visade upp. Efter lite diskussion så fick jag mitt paket.

Slutet gott, allting gott tänker ni säkert nu. Errh, fel! Paketet var enormt. Och med det nyligen hämtade skötbordet tog upp i princip hela baksätet. Så där fick jag stå, på en parkering utanför Posten, och plocka ur paketets innehåll för att bygga Tetris i bilen. Nu är allt hemma i alla fall och skötbordet står i Alice blivande rum.

/ Stefan

PS. Underlag till nytt körkort är efterskickat nu på morgonen. DS.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tovan

    Då hade du ändå tur att du fick ut ditt paket, egentligen så ska avsändaren komma in med namnändringen på paketet innan ombudet får lämna ut det. Detta är då pga alla bedrägerier som du skrev, detta får man mer överseende med när man själv jobbar på posten och får höra mardrömshistorier om kapade id-nummer och stula pass/legg/körkort. Där paket av väldigt stora summor tagits ut med just sms-koden, och att den personen ska hämta ut paketet är väldigt påstridig om att få ut paketet. Men toppen att du fick ut paketet, tänkte bara ge skälet till varför vi just måste vara så stränga om paketen. Lika för alla dessvärre när vissa typer utnyttjar alla chanser dom får för att göra det surt för dom stackarna.

    Ha det gött och tack för toppenblogg! Ni underhåller mig! 🙂