Angelica Lagergren

Fråga: Kommer ni visa Alice i bloggen?

39a2a1a5da25db472119e35ae4b1037eFråga: Kommer ni när lilla Alice kommit ut lägga upp bilder på henne? Eller är ni som Blondinbella och väljer att inte visa bilder? /Malin

Vi fick frågan om vi kommer att visa bilder på Alice när hon är född eller om vi kommer hålla henne ”hemlig” som Blondinbella och Odd gör. Jag åt lunch med Bella för två veckor sen och då pratade vi faktiskt om just det. De har ju valt att inte lägga ut bilder på Gillis ansikte, men små fötter, händer och bilder bakifrån dyker upp då och då. Sen har vi andra stora bloggare som lägger ut extrema närbilder på sina barns ansikten… Var går gränsen? Hur mycket ska man visa av sin bebis på internet? Vad händer i framtiden? Och var hamnar de här bilderna? Det finns så många frågor som jag känner att jag inte har svar på just nu.

96a5a94f-73cd-4bfc-bc3c-e94ef54b8070wallpaperVi har pratat om det här hemma, jag och Stefan, men vi har faktiskt inte kommit fram till något än. En del av mig känner att Alice inte ska behöva finnas på internet eller instagram innan hon själv vill det… Jag vill inte att hennes klasskompisar ska kunna googla henne och hitta massa bilder som hon kanske tycker är pinsamma och jobbiga. (Hej ångest när jag kollar på bilder på mig själv på stureplan.se och finest.se, och då har jag själv valt att ställa upp på mingelbilder! Och bjuder dessutom på bilderna här…)

En annan del av mig känner att det kanske inte är så farligt! ”Alla” kommer ju finnas på internet om några år… Men… Nja. Just nu lutar det åt att inte visa Alice ansikte i bloggen. Vissa av er läsare tycker säkert att det är superfåning ”Vaddå! Er blogg är ju inte ens stor”, ”Ni ska inte tro att ni är några kändisar”, eller ”Varför skulle nån bry sig om att Alice finns på internet eller inte?”.

Just nu ligger vi på plats 14 på bloggportalens kategori ”Föräldraskap och barn” och har ganska många som klickar in här varje dag. Och det är jag superglad över! Det är roligt att ni är så många som vill läsa om våra funderingar kring att bli föräldrar. Men vi är inte längre den där lilla bloggen som bara familj och vänner kikar in på då och då för att se vad vi har för oss.

Som tur är har vi 143 dagar kvar till BF (kan ju skilja plus minus två veckor visserligen) så det finns tid att diskutera, fundera och verkligen bestämma oss för hur vi ska göra. Hur tänker ni som har barn? Eller som är gravida? Kommer ni lägga ut bilder på era barn på nätet?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cathrine DE

    Hei 🙂

    Liker bloggen din så utrolig godt! Du har fans i Norge også 🙂
    Dere skrev tidligere at dere skulle skrive litt fakta om bryllupsreisen deres til Maldiverna. Når kommer det på bloggen?
    Lurer på tips om Maldiverna, bikiniene dine, hvordan ble du så fin og slank+++ det er mine spørsmål 🙂

    Ha en fin kveld 🙂

  2. E.

    Har inte barn men är väldigt insatt i just denna fråga och allt som har med barn att göra då jag drömmer om att bli antingen barnpsykolog eller barnmorska en dag (är 20 år gammal) men om jag får säga mitt så är det väl okej att lägga upp bilder men inte vilka bilder som helst, alla bilder finns ju kvar på internet även om man vill eller inte! Sen att det finns folk som även tar andras bilder på deras barn vilket är helst, vattenstämplade bilder att dom tillhör er + avstånds bilder och andra när dom inte är så speciellt pinsamma tycker jag ändå är okej iallafall till en gräns, att det inte blir en vana att lägga upp 16 bilder på en dag på sitt barn.

    Eftersom vissa tycker att jag själv var ett barn nyss så kan jag även gå från mig själv när mina föräldrar skickade in tex till tidningen och så fort man fick se sig själv så tyckte jag att det bara var kul och tycker nu när mamma fortfarande lägger upp bilder på Facebook på mig och mina syskon som bebisar och äldre så tycker jag mest att det är gulligt, inget jag bryr mig om eller tycker är fel men en annans barn kan tycka något helt annat & kan även ta mina kusiner som exempel då som själva tycker det är roligt att vara med på bild fast dom är så pass små, jag tror inte alla barn påverkas negativt utav detta utan det är väl helt beroende på hur man är som person och hur mycket en förälder lägger ut på sitt barn.

    Har mycket tänkt själv på hur jag skulle vilja visa upp mitt framtida barn och jag skulle nog inte lägga ut det offentligt som på en blogg kanske, då visa mer som blondinbella men på min instagram lägga upp andra bilder där jag ändå har folk som känner mig och då den är privat så inte andra kan se vilket känns okej för mig men det är bra att diskutera detta med sin partner för man vet ju aldrig vad ens barn kommer tycka är okej och inte, man vill ju inte chansa heller kanske!

    Ganska virrig kommentar
    Men jag skickar iväg ändå. Kram!
    Gillar eran blogg starkt 🙂

  3. Alexandra

    Jag kommer nog att lägga ut bilder på vårt barn, men inte vilka bilder som helst. Men min blogg är inte så stor heller. Men det blir nog fler bilder på Instagram än FB och bloggen. 🙂

  4. Polly

    Åh förstår er absolut. Men känns lite tråkigt ändå att inte få se er fina lilla flicka 🙁 ett tips jag sett på flera bloggar är att kanske lägga upp en fin bild i veckan/månaden? Och inga närbilder på ansiktet 🙂 kanske barnet i en förälders knä eller liknande! Sålänge man inte lägger ut bilder som kan kännas pinsamma i framtiden för barnet ser jag inget problem med det! 🙂

  5. Eva-Maria

    Bra och vettiga tankar kring ett ämne som alla bloggande föräldrar borde gå igenom och ta ställning till tycker jag.

    Personligen har jag valt att för 3 veckor sedan då min dotter fyllde 1 år sluta att visa ansiktsbilder på henne. Jag hade bestämt det sedan hennes födsel och de känns SÅ rätt. Visst, lite ”tråkigt” att inte visa upp det finaste jag har men samtidigt vill jag precis som ni, tänka långsiktigt och på konsekvenserna.

    Tänker också på hennes integritet som jag i nuläget är ansvarig för. Självklart skriver jag om henne, men det blir inte lika personligt. Jag har folk som känner igen mig pga bloggen vilket är kul, men att dom känner igen min dotter har jag inget för.

    Oj, blev visst en uppsats. Känn efter själv vad som passar er. Jag är helt ärligt talat lite splittrad även fast jag tagit det beslutet jag tagit 🙂

    Kram och grattis till lilla tjejen i magen

  6. emma

    jag kommer att lägga ut bilder på mina barn, men såklart med viss försiktighet. självklart inte nakenbilder eller bilder som man förstår att barnet skulle skämmas för i framtiden, men bilder när mamma eller pappa håller barnet eller en helt vanlig bild ser jag inget problem med. har själv svårt för att tro att jag skulle skämmas om mamma hade lagt ut bilder på mig som liten..