Angelica Lagergren

Och hennes namn är…

717591eabb118c59eb6d297bb76b0995Vi hade faktiskt haft namnet klart redan innan jag blev gravid. Eller vi sa att om vi någon gång får en dotter är det här namnet hon ska få. När jag och Stefan planerade vårt bröllop skickade jag in papper till skatteverket och la till två mellannamn. Ett av de namnen ska vår dotter få som tilltalsnamn. Och hennes alla mellannamn är faktiskt redan också bestämda… Men de namnen (3 st) kommer vi hålla hemliga tills hon föds. Dels är det släktnamn men även hyllningar till några som står mig nära.

Vår lilla dotter ska heta…Alice! Det är ett av de vanligaste namnet just nu, jag vet. Men det spelar ingen roll. Det är ett släktnamn i familjen Lagergren och jag älskar det. Jag heter Angelica Beatrice Caroline Alice Lagergren. Och Alice var alltså ett av namnen jag la dit alldeles själv innan bröllopet. Dels för att det är ett släktnamn, men också för att det låter kungligt (hehe) i kyrkan när prästen säger alla de namnen…”Tager du Angelica Beatrice….blablabalablabal”. Det här är delvis på skoj, men också lite allvar.

Min släkt trodde att jag skämtade när jag berättade att jag lagt till namn inför bröllopet. Min farmor skrattade och sa att sååå kan man ju inte göra. Men jag är knäpp, så jag kunde visst göra så. Och min mamma kände väl inte direkt ”Yes! Vad kul!” när jag berättade att jag inte längre bara heter Angelica Beatrice som hon och pappa valt. Men men. Nu är det så och jag är sjukt nöjd över alla mina namn.

När Alice väl föds kanske hon inte alls är en Alice. Det kanske visar sig att hon istället ska heta Polly, Bambi eller Munchkin. Det återstår att se. Men just nu känns det underbart att äntligen få kalla bebisen för någonting mer än lilla Frö. Även om hon alltid kommer att vara mitt och Stefans lilla Frö.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Hej !

    Vilken fantastiskt fin blogg du har. Jag satt på google och sökte på Rul då jag lyckades hitta in hit 🙂

    Imorgon är det dags för vårt ultrljud, och jag är precis som du var vid den tiden… jättespänd, nervös och upprymd. Jag bara hoppas allt står rätt till med den lilla bebben därinne 🙂

    Lycka till med allt. /Therese

  2. Fredrika

    Åh, det är så himla kul att få följa Er resa.
    Vi hade BF 18 juli innan, men efter RUL i onsdags
    flyttades vi fram till den 21 juli.

  3. Malin

    Väldigt vackert namn! Och grattis till en liten flicka!

    Älskar eran blogg och blir alltid på bra humör när jag tittar in 🙂

    Kommer ni när lilla Alice kommit ut att lägga upp bilder på henne? Eller är ni som blondinbella och väljer att inte visa bilder förän hon är gammal nog att bestämma själv? 🙂 jätte nyfiken!

    Grattis igen!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Jag tänkte skriva ett inlägg om det i helgen! 🙂 Vad roligt att du gillar vår blogg, det gör oss jätteglada! Kramar från oss

  4. caro

    haha åh, Polly har alltid varit mitt drömnamn på en kommande unge! men alla tror alltid att jag skojar… hehe. Alice är ett väldigt vackert namn och passar bra med ert efternamn 🙂

  5. Sandra

    Sprolla roll om Alice är bland de vanligaste namnen, det är väldigt fint! Och det kvittar vad alla andra tycker, så länge ni är nöjda och det känns rätt för er.

    Vi är också klara med namn till våran knodd. Sen när ”hen” väl tittar ut, så kanske det namnet inte passar. Men det får vi ta då. Just nu känns det rätt och det passar ihop med dotterns namn 🙂

    Kram