Angelica Lagergren

Gravid vecka 16.

20140126-150755.jpgWihoo! Nu är jag i vecka 16. Förutom att jag är mer förkyld än någonsin mår jag bra. Jag har slutat må sådär superilla och jag kräks inte längre, tack gode gud för det. Jag är piggare än förut, men tröttare (såklart) än innan jag blev gravid. Jag tycker att mina naglar har blivit starkare, men håret är risigare än vanligt. Jag känner mig så glad och oerhört lyckligt lottad som får vara gravid. För mig har det aldrig någonsin varit en självklarhet, jag har vänner som har eller ska gå igenom IVF. Så jag är lycklig för varje dag som går och som lilla Frö är kvar där inne.

Man skulle lätt kunna säga att magen sa ”poff” den här veckan och växte lite. Men den ser också större ut nu när jag köpt ett par gravidbyxor. Härligt tycker jag! Jag har ju längtat efter att det ska synas. Det har nog också med att göra att jag verkligen andas ut nu och inte går och drar in magen. Det känns otroligt skönt med byxor som inte spänner eller sitter åt.

Information från 1177.se om vecka 16:

Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Det har gott om plats att röra sig i magen.

Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som när man ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från ditt hjärta och dina tarmar. Kanske är det vanan vid ljud som kan förklara att vissa barn tycks sova bättre i rum som inte är helt tysta.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.