Angelica Lagergren

Hej! Jag heter Barbamamma!

20140123-074021.jpg
Jag måste få säga helt ärligt vad jag tycker om formen på min kropp nu… Jag älskar inte den. Jag älskar lilla Frö som ligger där inne, men jag älskar inte att se ut som:
– Barbamamma, Stig Helmer i Hälsoresan med påbyggd mage, eller nån som säsongat på Ayia napa och varit lite väl törstig och tömt spritförrådet några gånger om. För svullen och spritfet är vad jag känner mig just nu. Utan att ha druckit nån alkohol.

Alla är fina som de är och så vidare. Men jag som kämpat med övervikt i många år trivs inte alls att se ut som en kägla. Jag vill hellre se ut som jag svalt ett bowlingklot. Eller liksom vara jämnstor/rund/tjock över hela kroppen som jag varit innan i många år.

Men jag fattar ju att det här bara är en fas, som förmodligen är över på några veckor. Sen kommer magen bli både rund och stor. Förhoppningsvis jättestor!
Så jag accepterar att kroppen ser ut som den gör nu. Och jag är övertygad om att jag inte är ensam om att känna som jag gör. Det här är ju nåt helt nytt! Och då pratar vi absolut inte vikt, för det gör mig inget, utan bara bara formen på min nya kropp.

Och jag ska sluta bildgoogla andra tjejers magar i samma vecka som ser heeelt annorlunda ut. Alla är ju olika! Jag kan inte hålla på och jämföra, det är bara dumt.

Nu sitter jag på bussen och surar över mitt val av kläder, för vissa plagg är verkligen mer smickrande än andra just nu…

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Magen kommer förr eller senare, och nu syns det ju att du har en antydan till mage. Min mage är stor för att vara i v. 16 och om några veckor så står vi där och pustar och stönar p.g.a. våra magar. Jag har köpt vanliga trikåklänningar från HM som det får plats en mage i, kan vara bra att köpa en större storlek, och de fungerar utmärkt nu och ett tag framöver. Jag hoppas snarare på att min mage kommer att växa långsamt nu så jag inte blir allt för stor sen. Kram

  2. Johanna

    Jag kände också sådär i början, när jag bara såg spritfet och ”ur form” ut. En putig mage längst ner liksom, som inte alls såg ut som en bebismage. Nu när jag tittar på bilder från den perioden så inser jag att det var en väldigt kort tid, men framför allt att det inte alls syntes så mycket som jag tyckte själv. Det är väl för att man känner sin egen kropp utan och innan, och inte har så mycket perspektiv när det gäller (sin egen) gravidkropp. Jag tycker inte alls att du ser ut som barbamamma iaf! Och snart kommer ”riktiga” bebismagen!

    1. Herr och Fru Lagergren

      Vad skönt att höra att det är någon som känner igen sig! Det är ju en stor omställning och det är ju något man absolut inte kan eller ska styra över. <3 Kramar Angelica