Angelica Lagergren

Hur är en perfekt svensexa?

(till Björn, och alla andra som planerar en svensexa)

Angelica skrev ju i helgen ett inlägg om hur hon längtar till sin möhippa. Det förstår jag, framförallt om den blir precis som hon önskar. Jag tror den kommer bli helt fantastisk. Hennes inlägg fick mig att fundera lite mer på min svensexa. Det är ju lite med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot den. Jag och min best man har diskuterat premisserna för längesedan. Ingen utklädnad, ingen megafylla utan en generellt trevlig dag. Vuxet men med barnasinnet kvar liksom. Björn har även fått en lista (precis som Angelicas maid-of-honor) på önskade deltagare från min sida. Vi är ju inget kompisgäng som funnits sedan tidernas begynnelse utan vi finns lite utspridda här och där.

Det viktigaste tycker jag, och om jag någongång får äran att planera någons svensexa är detta det första jag tänker ta reda på, är att vad har brudgummen för tanke och önskemål. Vill han bli utklädd, så skicka honom inte på en spa-dag eller tvärt om. Dagen är till för honom att spendera tillsammans med sina vänner. Svensexa al a USA-style med strippklubbar och ”en sista chans till frihet” är ju fullt oacceptabelt i min värld och jag tror att de flesta blivande brudar och alla andra normalbegåvade människor och däröver håller med mig här. Anpassa även svensexan efter er budget så att så många som möjligt kan vara med. Ju fler om är med desto billigare per person (oftast). svensexa-formel3

Jag är ju en liten bilfartsnörd innerst inne (vilken person med körkort är inte det?) och vill ta mig en Formel-3 licens, Angelica är inte helt förtjust i den idén. Men det hade varit otroligt roligt om vi kunde göra något med snabba bilar (go-carts är fullt accepterade som ”snabba bilar”) på min svensexa och om alla var med och deltog på det. Kan vi inte åka till Mantorp och alla racear runt? Kanske i varsin sådan som syns här ovan? SNÄLLA? Ok? Ok! Bra!

utkladdsvensexa

svensexa-baksmallan

Det här med utklädnad är verkligen inte min grej. En av mina marschalker blev utklädd och skickad på upptäcktsfärd av sina vänner på hans svensexa och det var bland det roligaste han varit med om, that’s what he said. Jag måste ju erkänna att jag skrattade så jag tjöt när han berättade delar av vad han gjort och att följa facebookuppdateringarna var hysteriskt roligt. Min pappa fyllde 60 när hans svensexa var så jag kunde tyvärr inte deltaga. Än värre (för mig) om det hela blir som filmen baksmällan.  Snälla tappa inte bort mig på ett tak. Ok? Ok! Bra!

Egentligen är det inte så viktigt vad vi gör. Eller jo, det är faktiskt viktigt att vi gör det tillsammans. Fast än viktigare är hur vi gör det, att vi gör det roligt. Sen får vi gärna göra det bra och gott också. Väldigt gärna gott, sådär framåt kvällen när man är hungrig och törstig. Då är det trevligt om vi gör det gott. Och att vi gör det utan cigarr Björn, utan cigarr. Alltid utan cigarr. Men gärna med kaptensmössa och en halv räv runt halsen. Ok? Ok! Bra!

svensexa-kaptenen

Och champagne! Jösses, jag höll ju på att glömma det viktigaste. Vi måste göra det med champagne. Ok? Ok! Bra!

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.