hejhejvardag

En illus föds

Ibland är det klurigt att få till kroppen när man tecknar alltså! Då får man be sin partner agera fotograf eller modell. Det senare är inte poppis. 

Inför måndagens bild krävdes detta jobb:  

Sedan blev det en skiss:

Och sedan linjer med fine line.  

Och inne i datorn har jag ju redan visat, där ser det ut så här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. hejhejvardag

      Haha fast lite kukafton var det ju! Jisses!!!! Och tystnad är faaaarligt! Första två minuterna – åh skönt – sedan ”eeeeh vad händer egentligen!???”

      1. Mrs Luxe

        Julafton kommer forevigt vara kukafton nar jag maste fira hos the evil-in-laws. BASTA autocorrect ever!!!
        Nya mantrat nar man maste bita ihop for att komma igenom eftermiddagen under de dar kristimmarna med barnen ar numera ”det ar i alla fall inte ryggbajs…”. Om ni ser en harassed 35aring pa stan, som med vilt stirrande blick och kakar sa ihopbitna att tanderna ar pa vippen att krossas, tyst gar mumlandes ”ryggbajs, ryggbajs, ryggbajs…” sa vet ni att det ar jag.
        Haller med alla andra, sa kul att se hur illustrationerna blir till. Dem ar sa precis pa pricken, san supertalang! Kram! xxx

  1. anonym

    ”ryggbajs”? Trodde jag kunde alla varianter men antar det är när ryggen är full av det. Vilket osökt påminner mig om kukafton 1989 hehe vi var bjudna till jullunch klockan 13.00 hos svärföräldrarna med gammm momma. Jag låg bara en liten stund på morgonen och var seg när jag plötsligt vid halv sju tiden upptäcker att det var en oroväckande hörbara tystnad so var i full gång, blixtsnabbt upp ur sängen tvärvaken och möts av en bajsfest av.aldrig tidigare skådat har. Allt gick i brunt hallväggarna, hallgolvet, väggar och golv i köket , badrummet var hel målat i brunt och där.står målarna unge 1 och två i den åldern nakna blöjorna låg här och var men ungarna var bruna från topp till tå och dessutom hade de ätit… Och doften var inte röde rosor. Klockan 15.00 var vi färdiga med allt och gav oss i väg. Lärdomar tro inte på barn när de tycker mat är äcklig jag vet nog vad de kan smälla i sig. Lärdom nr 2 Ta tystnader på allvar.

    1. sofia

      Resten av kommentaren försvnn.. ville bara tillägga att jag tkr dina illusar är klockrena, särskilt när du gör bebisar, ”ryggbajs” är min stora favorit

  2. Jenny

    Kul att få se lite ”bakom kulisserna”! Inte lätt alla gånger att få till anatomin rätt, vissa vinklar kan se helt bananas ut när man ritar dem (fastän de är helt korrekta). Visa gärna mer av dina för-arbeten!

    1. hejhejvardag

      Nej jättesvårt ibland ju!! Förkortningar blir ju helt koko även om de är som du skriver korrekta. Och vissa vinklar är ju bara helt omöjliga! Gaaah!
      Vad kul att du gillade att se förarbeten! Jag lägger gärna upp mer sånt, det är kul för en själv att se! Det enda problemet är att jag ofta är så inne i det jag gör att jag glömmer att dokumentera 🙂
      Tack för fin kommentar!