hejhejvardag

10 fördelar med att semestern tar slut

Många regniga, småkalla semestrar lider mot sitt slut. Men det behöver inte bara vara tungt. Här kommer tio helt klara fördelar med att ledigheten är över.

1. Kvalitetstid! 

Äntligen får man komma hem och vara den där roliga, härliga föräldern, som inte har lekt vare sig doktor, affär eller spelat spel på hela dagen. 


2. Kvalitetstid igen. 

Hej partner! Vad kul att se dig! Inte alla timmar dygnet runt, för du kan vara rätt jobbig, men såhär några timmar då och då är du ju riktigt härlig!


3. Vädret. 

Ingen mer besvikelse över regn och blåst. Vad spelar det för roll när man ändå sitter inne och knegar!


4. Kläderna. 

När semestern startar drar jag på mig tajts och t-shirt som jag sedan bor i till den är slut. Då är det bra härligt att klä sig i rena kläder, som kanske passar ihop och ser rent av trevliga ut! 


5. Rutiner. 

Mina barn behöver rutiner. JAG behöver rutiner. Jag gillar att veta när vi ska äta, sova, gå ut, gå in, handla, jobba… Och kunna planera kring det. Aaaaah! Ljuvligt.


6. Bajsa ifred.

Toalettbesök utan sällis, varmt kaffe och luncher utan avbrott. Rätt gött faktiskt.


7. Fokus.

Att kunna göra någon från bö…rjan till sl…ut utan en m…assa avbr…ott.


8. Fysisk vila.

Att kånka på två 15-kilos varje dag en längre period känns i rygg, knän, armar…


9. Maten.

När semestern börjar är det så lyxigt med restaurangmat, extra gpda middagar, bjud på- och bli bjuden-maten. Mot slutet längtar man lite efter vardagsklassiker: carbonara, makaroner och korv, fiskpinnar och potatismos…


10. Social paus.

Det är underbart att ha tid för vänner och släkt och familj! Men sedan är det faktiskt ganska skönt att få sitta framför en tv och bara glo, utan att behöva vara social. 


Jag har alltid tyckt om sommaren, men det är något speciellt med hösten… Luften, lukten, känslan av nystart. Och så är det så vackert!

 Psst! Påminn mig om detta när jag om några veckor börjar gnälla om att jag vill ha semester igen va?? 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.