hejhejvardag

Fredagsfunderingar: framstjärten

Jamen här går jag runt med helt vanliga fredagsfunderingar. Vad har jag idag? En muff, en framstjärt eller en vagina? Vad har du? Har du ett favoritord av dessa? Ett hatord? Tycker du det behövs fler? Bättre? Eller ska man helst inte prata om ”den” alls??

Uppdatering: haha kolla in min Instagram om ni vill ha fler härliga ord och fina reflektioner! Jag heter @hejhejvardag där!

fredagsfundering-muffen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristina

  Jag är så glad att vi har fått ordet SNIPPA. Det blir helt naturligt mot ordet SNOPP.
  Det är det enda ordet vi andänder hemma hos oss numera.
  När jag växte upp (är över 40 nu) så kallades den för mus, framstjärt eller muttan hemma hos oss…vilket gör att jag HATAR dessa ord idag…. de är så fel. Jag har växt upp utan att ha ett vettigt namn på mitt kön…det är ju skandal. För vem säger slida? Trokade du slidan nu Isabella! Det vore det samma som att till sonen säga, torkade du din penis ordentligt nu Oliver? Killar har ju alltid kunnat säga snopp, snoppen…. medan vi inte hade något vedertaget ord alls.
  För mindre barn är snopp och snippa perfekt!
  Ordet Fitta använder jag bara när jag gör illa mig rikitgt ordentligt…. 😉
  Men har vänner som inte gillar ordet snippa, jag förstår inte varför men alla tycker ju olika.
  Jag är iallfall glad att min dotter får växa upp i en tid då det finns ett namn på hennes kön.
  Och inte en massa olika slangord som gamla äckliga gubbar kommit på….(för det var så det kändes när jag växte upp) ”har du fått något hår på kissimurran ännu…hehehehe” sagt av äcklig gubbe i bekantskapskretsen när jag var ung.

 2. bakingbabies.wordpress.com

  Snippa är bra och fint tycker jag. Neutralt, liksom ett namn som andra namn på kroppsdelar, arm, ben, huvud, snippa… Likställt med snopp och för mjukt för att använda som skällsord. Tyvärr känner jag själv att det är så nytt att det ”bara” används i samtal med barn i princip. Jag hade gärna använt det i professionella sammanhang( i patientmöten, är en sjukgymnast som bland annat gör vaginala bedömningar) , men då känns det liksom lite löjligt och fnissigt. Tror du/ni att det med tiden blir vedertaget för alla åldrar?

 3. Jen

  Har tre barn och äldsta är en tjej, vi har sagt snippa från början 🙂 Det känns lika neutralt och självklart som snopp.
  Alla dessa djurnamn och hittepånamn som låter som något som barnen kan förväxla med något annat… Nej, snippa är toppen 🙂

 4. Sandra

  Vi har tre flickor. När vi fick första fick vi prata ihop oss här hemma eftersom det inte fanns något lika självklart som snopp och vi hade sagt olika i våra familjer. Hur tokigt är inte det? Numera säger vi snippa här hemma.