hejhejvardag

Risk för minskad skärmtid

Nu är det vår! Och visst är det härligt att man kan vistas utomhus på fri vilja! Men jag oroar mig ändå. Långsamma promenader hem från föris, stopp i lekpark och helger med planer utanför lägenheten… Vad gör detta med mina barns skärmtid? Så lite tid, så många spel och filmer! Stressen!

Så i hopp om att finna balans så undrar jag om ni vill tipsa mig om era allra bästa appar till barnen?

Här är vår absoluta favorit:

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. StinaS

    Det finns massor av bra tips på hemsidan ”Pappas appar”. Jag blir nästan aldrig besviken på de appar som får högt betyg där.

  2. Annikwa

    Vi gillar villa villekulla-appen! Innehåller massor av småspel. Det är nog den app vi haft längst och som vår 4-åring fortfarande inte tröttnat på.
    ABC-raketen är perfekt för den som håller på att lära sig läsa / är intresserad av bokstäver.
    ”Natti natti” är ett jättemysigt godnattspel där man släcker lampan åt en massa fina djur.
    Toca boca gör bra spel tycker jag, inte så stereotypa som många andra. Här gillar vi särskilt Tova house, och så är Tova store lite extra rolig eftersom man ska vara två när man spelar, det blir mer som en vanlig social lek där man använder paddan som verktyg bara.
    P.S. Älskar denna blogg. Tack för att du orkar rita och skriva, till glädje för alla oss läsare!

  3. thilde

    Älskar också radioapan. Just nu börjar vår 2 1/2 uppskatta Alfons. vissa delar av appen är lite kluriga än men att laga gryta, servera och diska tallriken med slangen är uppskattat.
    Sedan finns en app som heter busy shapes som är enkel att förstå från första stund. En kloss skall dras till ett håll och släppas ner. svårighetsgraden ökar i takt med att barnen lär sig så det kan finnas flera olika former, olika former på hålen, hinder i vägen osv. Kör dom fast på något så förenklas den direkt så de kommer vidare. Perfekt att det alltid blir rätt utmaning till just det barn som vill spela.