hejhejvardag

Hej hej DIN vardag? – tävling

Nog för att min vardag är alldeles alldeles totalt underbart fantastisk, så klart, men ibland blir jag ju ändå sugen på att teckna andras kaos 🙂

Nu tänkte jag att jag skulle få frossa i er vardag genom att ha en liten tävling här på bloggen!

Har du någon situation eller dylikt du skulle vilja ha tecknad? Skriv den i kommentarsfältet här på bloggen så är du med och tävlar! Den 19 april väljer jag en vinnare som får sin bild illustrerad och även digitalt levererad.

(obs! jag kommer att publicera bilden på bloggen så man ska tycka att det är ok!)

egentid 

sjukling

handvaska

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Towe Falk

    När sonen tre år gammal under barnvagnspromenad möter ett gäng tonårstjejer och vrålar HEEEJ TJEEEEJER!!! Eller när sagda barn möter en medelålders kvinna och skriker HEEEEEJ PRUSSILUSKAN!!

  2. Emma

    Den eviga hinderbanan att mata sin 8 månaders bebis. Först ska man ta sig förbi ett par vevades händer och hoppas att all som finns på skeden är kvar. Försöka pricka ett ansikte som inte vill vara still. Tillbaka till de vevade händerna. När man nästan är framme igen och äntligen når slutstationen öppnas inte munnen utan de kommer en hand och allt åker av och hamnar över allt i köket av barn katapult händer.

    Eller denna barnet somnar äntligen efter en tids nattning. Mamma tappar upp ett skumbad och en bra tidning. Hoppar i badet, slår upp tidningen. Hunden skäller för den hör någon i trapphuset. Barnet vaknar upp vatten och skumm i hela lägenheten. Trösta ledset barn. Hunden kommer efter och slickar upp vatten och skum spår. Barnet somnar, hoppar i igen. Läser tre uppslag, hunden skäller igen. Barnet vaknar. Fredagsmys slut orkar inte mer!!!

  3. Elin

    När vi fick vårt första barn så fick jag sy lite. Problemet var att kirurglampan var trasig. Så det jag ser under ca 30 min är mina stora bröst, vår fina lilla blodiga/kladdiga pojke på min mage, mina ben upp i vädret, en barnmorska med huvudet mellan mina ben som mumlar om ”klipp” ”sy” ”flärpar” oklart” ”bedövning” mm och bakom henne en ung manlig läkarstudent, som är med på sin försa förlossning, som lyser mig i underlivet med en stor ficklampa. Oj vad många gånger vi skrattat åt det!

  4. Elin

    Även pastorer(präster) är småbarnsmammor! Härom söndagen stod jag och skulle leda Nattvarden. Då kommer mina 2 2-åringar instormandes. Hängandes i ett av mina ben frågar grabben frenetiskt vad jag gör och varför jag gör det. Samtidigt hänger syrran i andra benet och påpekar intensivt under höga rop att hon minsann också vill smaka av fikat. I dörröppningen ser jag min man klia sig i huvudet och försöka räkna ut hur han på smidigaste sättet ska lösa detta.

  5. mica

    ”sover hen hela natten än?”
    teckna gärna känslan när min franska sambos familj och vänner med ärlighet i rösten ställer den frågan typ varje gång vi hörs från det att barnet är typ 2veckor, 2veckor!!

  6. Thess

    När jag ensam lägger våra tre barn; en treåring och ett tvillingpar på två år. Har många gånger tänkt att det måste vara en sjujäkla syn.

    Tvillingarna ligger i varsin spjälsäng (som står i vinkel mot varandra som ett L) och jag och treåringen på en madrass på golvet. När vi läst klart sagorna ska följande procedur utföras: tvillingarna ska hålla mamma i handen och storebror ska hålla mamma på strupen. Ligger som en korsfäst tvärsemellan mina kära små barn och blir nästintill strypt, men det är enda sättet, sen sover de sött. I några timmar.

  7. Anna

    När jag satt på bibliotekets café med barnen (3, 5 och 7 år) och säkert 10 gånger försökte göra mig hörd med hög röst: ”ta det försiktigt, spill inte, sitt ordentligt…” Sen spiller jag ut min latte över mig och hela golvet. Alla på caféet stirrar på mig! 7-åringen säger då: ”Nu förstår jag vad du menar med pinsam mamma! ”

  8. Amanda

    Något som är återkommande i min & min mans vardag är att vi vid kvällsmiddagen efter jobbet sitter & diskuterar sonen bajs. Jag frågar om han bajsat i morse, varpå min man svarar ja & förklarar sedan hur bajsen var. Lös, knottrig, slemmig eller torkvänlig.. detta trodde man inte för 2-3 år sedan. Jag förelsog för mannen att jag skulle skicka in våran nästan dagliga diskussion om bajs till denna tävling för det hade varit så kul att få se den tecknad & tror många känner igen sig & har samma diskutioner som vi! 🙂 tack för en underbar blogg & Instagram konto! Skrattar sååå!!

  9. Karolina

    Jag och mitt barn (snart 9 år) hade helt olika tolkning här om dagen. Hem frågade om hen fick ta med frukt när hen skulle gå till skogen. Jag svarade ja under föreställningen att hen skulle ta ETT äpple ur fruktskålen, lägga det i jackfickan eller möjligen en liten ryggsäck. Barnet menade dock på ett annat sätt. När jag kom ut i köket ser jag att många frukter gått åt. Hen verkar ha ha gjort en liten fruktsallad… På köksbänken låg två vassa knivar kvar. Hen har skurit utan att använda skärbräda. Några äpplen som tydligen inte höll måttet låg kvar, halvdelade på bänken. Även på golvet fanns spår av fruktbitar. Så olika man kan tänka

  10. Charlotta

    Andra dagen tillbaka på jobbet efter föräldraledigheten. Dansar lite roligt (tänk clown) för mina jobbarkompisar som köar till kaffeautomaten på fikarasten. Nån frågar varför jag dansar. Kommer på mig själv.
    Jo, för jag var rädd att de skulle bli uttråkade av att behöva stå och vänta och jag ville avleda eventuella utbrott.

  11. Linda

    Först måste jag bara säga att jag älskar ditt sätt att utrycka dig, både i ord och bild. Hög igenkänningsfaktor i dina illustrationer!
    Situation:
    Mega förkyld mamma, med barnen (4 och 2 år gamla) hemma från förskolan. Ärrenden som ska fixas, bla inhandling av mat i matbutik. På väg hem börjar 2 åringen kräkas i bilen.. Mamman, byter, fixar och torkar. Kör som en galning hem för att undvika en ytterligare spya i bilen.. Stressar från garage till port med trötta barn, tunga kassar, barnvagn och förkylning från h-vetet! Trycker på hissknappen (bor på 6:e vån)..Nej!!.. Hissen funkar inte!! Och 2 åringen kräks igen..

  12. Eva

    OBS lite äckelvarning:
    När bebisen 6 månader gammal och med feber som håller honom vaken, kl typ 03.47 för ANDRA gången det dygnet envisas med att bajsa ut Alvedon-suppen så fort den stoppats in, och man finner sig själv stå och gräva fram den ur bajsblöjan, stoppa in den igen och segervisst (och ytterst kärleksfullt såklart) utbrista ”Hah!”… Det var lite av ett lågvattenmärke för mig förra veckan 😉

  13. Sara Bengtsson

    Haha vilka underbara händelser! Har suttit och tänkt på vilka i min vardag som skulle kunna förgylla någon annans dag 🙂 här är ett axplock:
    1. Jag och mannen kör sten, sax, påse om vem som ska få tex bajsblöjan. Dottern reagerade på detta en gång, varav man pedagogiskt förklarar att vi såklart båda så gärna vill byta så vi måste göra på detta viset för att se vem som ”vinner”.

    2. Jag och mannen sitter i bilen med de två små i baksätet. Vi väntar på biltvätten. Jag hittar en chokladbit och jag och maken påbörjar operationen att både öppna/bryta/äta chokladen utan att det hörs. Ganska snabbt utbrister tre åringen ”vad är det som låter? Tätt följt av ”jag känner en lukt”…. Avbryt operationen avbryt!! 🙂

    3. I somras var vi på bilsemester. Vi hade precis fått dottern torr och utan blöja. Mitt ute i ingenstans utbrister hon ”måtte bajta”, vi börjar prata bort henne, sjunga, tralla, samtidigt som vi febrilt letar efter en mack, ett hus, vad som helst. Helt plötsligt säger hon ” jag känner bajtet”!. Bajslukten sprids i bilen, en mack visar sig en liten bit framåt… Vi sladdar in, springer in på macken med ungen i famnen, får nyckeln till toan, och hon lyckas hålla bajset inne tills hon sitter på toaletten. Imponerad på våran lilltjej, och meningen ”jag känner bajtet” lär stå på hennes studentbild..

  14. Annelie

    När man kör bil ensam med en 8-månaders i babyskydd i framsätet och den 3 år äldre storasystern i baksätet och man försöker vyssja och lugna bebisen så att hon somnar samtidigt som man pratar högt och frenetiskt till 3-åringen i baksätet om precis allt man ser för att hon INTE ska somna (somnar hon är hon uppe till kl 23 den kvällen). Låter ungefär så här ”hyysch, hyysch, sov nu gumman, mamma är här”(med len röst), sedan halvskriker ”HEDVIG ÄR DU VAKEN!? Titta där kommer en buss! Ser du bussen!? Kolla en cykel! HEDVIG!? SER DU CYKELN?!?” Snacka om att man känner sig splittrad.
    Tack för en kanonbra blogg, alltid med hög igenkänningsfaktor och goda skratt 😀

  15. Lisa karlsson

    Varför inte teckna kaoset i förlossningssalen?!
    vilket monster man kan förvandlas till…
    Jag beordra beordrade ut en kvinna.
    Vrålade åt barnmorskorna att ”-söv ner mig och skär upp mig!” 1 h senare bad jag ”skit i att söva mig, skär bara upp mig!”
    Eller hur jag fantiserade om att jag var Lovis i Ronja rövardotter när jag skulle föda. Ni vet; ”när vargen ylar i nattens…”

  16. Lisa karlsson

    PINSAMT I BADHUSET.

    Hade badat i badhuset med dottern.
    Smörjer in kroppen med hudlotion, dottern tittar undrande på mig och frågar om jag smörjer tuttarna med?
    ”Ja visst, det är ju hud det med,” svarar jag.
    ”- men de studsar ju och guppar överallt!!”

  17. Johanna

    När jag nyförlöst och nyss hemkommen från BB med mitt första barn storgråter för att jag är en väääärdelös mamma som kommer förstöra mitt barns liv, anledningen är att jag står och kokar nappar till sonen 3 dagar gammal som bara skriker o skriker och har ett jättestort sugbehov så att mina bröstvårtor är helt såriga. Varför känner jag mig värdelös? Jo, för att jag som förstagångsmamma nyss fått höra BB-personalens långa predikningar om hur man aaaabsolut inte får ge napp eller flaska eftersom man då kommer förstöra hela amningen. Kan säga att vi med barn nr 2 och 3 (tvillingar) stoppade i nappen redan på BB, dock smusslade vi undan den så att sköterskorna inte skulle se det.

  18. cissi

    Jag ändrade lite i min text men ändringarna kom inte med. Så jag skriver igen. jag menar, har jag sagt att det är hans utseende som håller mig vaken om nätterna eller äe det hans söthet som inte låter mig gå på toaletten ifred.. Anyway.. Hoppas du tecknar detta så kan jag dela på Facebook och hoppas att jag aldrig mer får höra ”tur att han är sååå söt i alla fall”… Haha. Kram

  19. cissi

    Hej,
    Jag har en ganska så krävande bebis. Han skriker och är missnöjd hela tiden och ibland känns det som att jag ska tappa förståndet.. Ibland försöker jag prata av mig lite med mina vänner om min bebis (som jag älskar väääldigt mycket.. Alltså bebisen) och allt de svarar är ”men han är ju bara sååååå söööt” Gaaah.. Har jag sagt att hans utseende stör mig eller? Haha. Känns som att Google och familjeliv är de enda som förstår mig just nu..

  20. Anonym

    Haha, Jaaa! I vintras, när snön yrde som mest där vi bor, stod jag ute på uppfarten och liksom såg den här situationen i en bild illustrerade av dig! Hade just hämtat hem storebror, 3 år gammal, från dagis och lillasyster, 1 månad gammal med värsta sortens kolik, låg i barnvagnen. Och tänkte med gott mod att vi kunde ju vara ute en 20 minuter extra, så uppfarten åtminstone blev skottad en gång den dagen, helst också innan lillasyster vaknade.. Efter ca 4 minuter vill sonen aaaabsoluuut inte vara kvar ute, och brölar över hela kvarteret att han vill ha OOOBBBOJJJJJ TIIILLL MÄÄÄÄLLLIS!! MAMMA HÖÖR DU MÄÄÄJJ? !?!? Varpå lillasyster vaknar och börjar såklart gråta hysteriskt ifrån vagnen… och där, mittemellan, står jag…. svettig, gråtfärdig och med en minimal snöskyffel i näven, och känner bara att fasen ….. på sommaren då… DÅ!!!!! Då bara MÅSTE det här med två barn bli Så. Mycket. Lättare. Innerst inne vet jag nog att nya utmaningar väntar! 😉
    Tack för världens bästa blogg, tröstar mig mycket i dina bilder, man är inte själv! ♡

  21. Annie

    Haha så mycket roligt alla berättar 🙂 En sak som jag gärna skulle se mer av är allt som kan hända med kroppen i processen (såväl grocess och psyke, som förlossning och hormoner). Här kommer en liten lista över saker jag inte riktigt räknat med:
    Att magen kan få så mycket bristningar att det inte ens kan få plats fler (okej en 5, 10 stycken sådär, men typ 5000?! Till och med barnmorskan på förlossningen kommenterade och de ska ju ha sett allt).
    Att bristningar kan dyka upp redan i vecka 13 ( oh, yes. Och inte berodde det på viktuppgång, då kräktes jag som tusan och magen var inte direkt enorm ännu. Hormoner tröstade mvc).
    Att jag förlossning nummer två skulle gråta av glädje framförallt när läkaren som skulle sy snipperippan sa orden”sfinktern är inte engagerad i rupturen” snarare än när jag får upp vår bebis på magen.
    Att jag ändå har begränsad känsel i rumpan och måste dubbelkolla att jag torkat mig ordentligt och framför allt att detta är heeelt normaaaalt enligt mvc.
    Att mina bröst efter att ha ammat sammanlagt 3, nästan 4, år får komplimanger som ”åh mamma, din bröst är så långa och fina!”.
    Att jag trots detta (inte alla dagar, men oftast) känner att min kropp är så himla ball som skapat och burit mina barn. Även om det suger att behöva torka vecket under magen när jag duschat (seriöst, att brösten blivit som två tepåsar hade jag nog räknat med. Men magen?!)

  22. Mia

    Barnet hänger med pappa. Och jag ska få lite egentid med bad och avkoppling
    Tvättar håret för första gången på 2 veckor, göra en inpackning (behövligt efter som håret ramlar av pga amning) Fönar fixar och är riktigt nöjd
    Tar upp sonen 3 månader och lägger honom över axel för att gå och byta blöja. Han kräks och hela mitt nytvättade hår är nu fylligt med babykräks och luktar så underbart av sur mjölk

  23. Erica

    Om jag får välja från senaste veckorna så är nog favoritsituationerna följande.
    1. I behov av att klona mig/skaffa fler armar. Jag ska precis mata hungrig bebis som skriker innan vi ska skynda iväg till äldsta storebrors samtal på skolan, står i köket med lillan på armen som skriker och telefonen ringer. Det är förskolan som säger att jag har sjuka barn som behöver hämtas. Samtidigt kliver det in en gubbe i hallen och ska fixa vattenmätaren.. Eh.. jo vänta då… Ska bara dela på mig i 4!

    2. Bestämmer mig för att storstäda köket, arbetar i timmar och putsar och donar och känner att Pust! ÄNTLIGEN klar, MYCKET nöjd… Tills jag vänder mig om och en liten har hunnit kladda ner hela kylskåpet bakom mig med kletfingrar, en har vält ut mitt skurvatten och 2 till har härjat och byggt en hinderbana av allt i hela huset. Jo men just diskbänken där blev ju fint.. i några minuter!

    En annan höjdare är precis när man packat ihop alla, står klara för avfärd till farmor och farfar för julaftonsfirande och precis då spyr en av barnen över allting. Nähäpp, bara packa upp igen då!

  24. Sofia

    Igår hände detta oss: Jag har påbörjat kvällsmaten, maken sitter på golvet och leker med vår 7 månaders son som nyligen fått en gå-stol, som han verkligen älskar. Sonen hoppar och fiser samtidigt. Vi skrattar åt att det har blivit mycket bajshumor sen vi blivit föräldrar. Vi inser snart att det kanske krävs ett blöjbyte, det var kanske inte bara luft. Eftersom vi är hemma båda två och det faktum att sonen har lärt sej krypa, bestämmer vi oss att hjälpas åt med bytet. Jag är klar med pastasåsen, tänker; va sjutton jag slänger i pastan så är den lagom klar efter bytet. Maken lyfter upp sonen och konstatera att oj vad varm han är på ryggen. Nej en ryggbajsning! In på toa, försöka tråckla av boddyn utan att allt löst bajs hamnar över hela barnet. Maken som tidigare på kvällen hängt upp tvätt över badkaret trasslar in sej i tvätten samtidigt som han försöker få rätt temperatur på duschvattnet. Jag sitter på toalettstolen, har fått av den bajsiga boddyn rätt okej, försöker få av blöjan som är en sådandär up and go = inte lätt att ta av med en hand. Maken hjälper mej med en hand och tillslut är blöjan av. Nu ringer alarmet att pastan är klar, vilket vi ignorera. In med barnet under duschen, vilket han mot förmodan gillar. Han är sådär inställd till att bada men duschen var kul och det blir tillfälle för vattenlek. Vi står där i badrummet med bajs och blöta kläder, överkokt pasta på spisen och en överförtjust sonen och vi förundras hur mycket röra det kan bli med ett litet barn. Fast vi är två.

  25. Emma

    En till helt true story:
    Vi firade påsken i stugan och efter regn och snålblåst torsdag-söndag kom solen äntligen fram i måndags! Både barn och föräldrar jätteglada för att kunna spendera dagen ute istället för att gå varandra på nerverna i en trång stuga.
    Vi var ute och fikade, hoppade studsmatta, gungade, grävde i sandlådan och njöt av vårvädret. Jag hade ETT par jeans med mig, lite smutsiga efter fyra dagar i stugan, men det spelar ingen roll där, alla är smutsiga.
    Sonen (ganska exakt ett år gamal) sprang omkring på gräset, kommer fram till mig (sitter på en bänk) och jag lyfter upp honom, varvid hans ställer sig på mina ben en kort stund och vill sedan ner och springer vidare.
    Jag ser att jag blivit lite sandig och ska vifta bort sanden från jeansen med handen, det skulle jag inte gjort, det stinker och jag inser – BAJS!!! Han har gått i djurbajs och sedan hoppat upp hos mig, kletat ner mina jeans och sedan får jag även på min hand.
    Jag får ha på mig ett par svettiga träningsbyxor resten av dagen och under resan hem.

    Puss och kram!

  26. Emma

    Här kommer en till som vi skrattat gott åt många gånger!
    Vi läser ofta Hårboken av Pernilla Stalfelt för tre-åringen (fantastisk författare!). Den handlar om olika sorters behåring både på människor och djur och på ett ställe är det en bild på en vuxen man och kvinna, båda med neddragna byxor och båda är håriga kring könen.
    I texten står det något i stil med: ’alla vuxna har hår på snippan och snoppen, till och med de som jobbar på bank!’
    I duschen häromdagen så tittar dottern på mig och frågar allvarligt: ’Men mamma, jobbar du på bank?’

    Vi har inte vågat ta med dotterna när vi gått till banken efter den händelsen 🙂

  27. Ulrika

    Litet samtal med min treåring som följde efter då jag gått in i badrummet för att gå på toaletten.
    Jag: Ska du också gå på toaletten?
    Sonen: Nej, jag tänkte bara vara här.
    Jag: Men jag tycker om att vara själv på toaletten.
    Sonen: Ja, men ibland blir det inte så.
    Allt sagt i väldigt lugn och självklar ton 🙂

  28. Emma Axelsson

    Detta hände imorse (true story):
    Jag hade bråttom till ett möte på jobbet, sambon (som är föräldrarledig och lämnar storasyster på förskolan om mornarna) hade gett barnen frukost och inga utbrott hos någon än så länge (varken vuxna eller barn).
    Jag hade precis satt på mig klänningen (ren inför dagens jobb) väntar alltid in i det sista med att klä på mig, eftersom jag ofta blir nedsmutsad av barnen (frukostrester, snor, kräk, tandkräm, you name it!).
    Så, ren klänning, glad eftersom att jag verkar komma i tid till jobbet för en gångs skull. Lillebror har ätit frukost och blivit tvättad av sin far och ska således inte kunna smutsa ner mig. Så jag lyfter upp honom för att säga hej då, då nyser barnet! Som inte ens är förkyld eller snorig. Och världens snorloska mitt fram på mörkblå klänning.
    Klänningen i tvätten men med överfulla tvättkorgar, ingen chans att hinna stryka något nytt, så fick det bli tråkig mammaoutfit idag igen, svarta byxor (relativt rena) och en tråkig tröja.
    Nu är jag framme på jobbet, med andan i halsgropen som vanligt 🙂

    Puss från mig!

  29. Tess

    Maken är ledig med barnen vilket ger mig egentid på morgonen… I teorin i alla fall, barnen vaknar tidigt (vilket dom aldrig gör när jag är ledig med dem) maken sover och snarkar medan min stressnivå stiger för att ta hand om två barn (2 & 5år) med ett enormt behov av att vara med mamma. Tiden till tåget går närmar sig och än en gång har jag inte kommit ut genom dörren för att hinna köra de 3, 5 km till pendeln.
    30 minuter tills nästa försök!

  30. Susanne

    Har en 5-månaders en snart 6-åring & en 8,5-åring. De äldre syskonen bråkar mer än gärna så snart lillebror ska amma eller sova. Två fyrbenta små vänner varav den ena passar på att kissa någonstans i protest medan jag ammar. Förstås brukar antingen mobilen eller dörrklockan ringa då jag ammar eller precis fått lillebror att somna. Ska skynda mig upp med sovande liten på armen för att öppna ytterdörren, en okänd karl står utanför, jag innanför med tutten framme & bebis på armen viftandes & pekandes att jag inte kan öppna. Upptäckte förstås inte tutten förrän jag tittar mig i hallspegeln då han hade gått & jag var på väg till sovrummet igen 😀

  31. Susanne

    Har en 5-månaders en snart 6-åring & en 7,5-åring. De äldre syskonen bråkar mer än gärna så snart lillebror ska amma eller sova. Två fyrbenta små vänner varav den ena passar på att kissa någonstans i protest medan jag ammar. Förstås brukar antingen mobilen eller dörrklockan ringa då jag ammar eller precis fått lillebror att somna. Ska skynda mig upp med sovande liten på armen för att öppna ytterdörren, en okänd karl står utanför, jag innanför med tutten framme & bebis på armen viftandes & pekandes att jag inte kan öppna. Upptäckte förstås inte tutten förrän jag tittar mig i hallspegeln då han hade gått & jag var på väg till sovrummet igen 😀

  32. Lotta

    Bajs 1: Min någon månad gamla dotter luktar som hon gjort storkalas i blöjan, lägger upp henne på skötbordet, öppnar blöjan, där finns bara lite löst bajs. Vrider mig undan för att ta en våtservett för att torka bort, vad händer?! Hör hur hon börjar ta i..Ungen bajsar senapsgult diarrebajs rakt ut, ända till badrumsdörren som är typ 3 meter bort. Hela golvet fullt, väggen, dörren och även lilla mamma fick en dusch. Nice!

    Bajs 2: När de blivit lite äldre och fått en lekstuga. Varm sommar, de springer nakna i trädgården. Plötsligt kommer den ena och talar om att den andra har bajsat på golvet i lekstugan… och man bara går och torkar som att det är helt naturligt..

    Förlossning: Vattnet gick hemma, ca en timme in i filmen Zodiac, glömmer det aldrig. Åker till förlossningen, vilket tar en timme, sittande på typ 4 handdukar med brallorna nere för att inte blöta ner kläderna, som man gör.. Kommer in till läkaren, börjar känna av värkar. Upp i en gynstol för undersökning, doktorn känner efter hur mycket öppen jag är och när han tar ut handen så sprutar jag ner honom med fostervatten, som ur en champagneflaska! Där fick han, för det gjorde ont när han undersökte mig. 😀 Sen blev det akutsnitt för hon låg i säte, och hade blindtarmsinflammation under graviditeten, men det är en helt annan historia..

  33. Jeanette

    Störigast just nu, att när jag precis satt mig med amningskudde och lillasyster 2 veckor har huggit tag inser jag att jag inte når fjärrkontrollen, mobilen eller vattenglaset. Dessutom vet storasyster att nu sitter mamma fast i soffan i 20-40 min så nu är det läge för bus! Förnedringen i att då försöka övertala storasyster 19 månader att hämta sakerna åt mamma. ”Snälla Astrid räck mamma vattenglaset” ”nej Astrid häll inte vatten på mattan” ”snälla Astrid mamma är så törstig” ”Astrid vad gör du mamma ser dig inte”

  34. Ronja

    när det är totalt omöjligt att få ungarna att lyssna/komma o äta/sluta riva huset/släppa katten/sluta slåss: då ropar jag bara ”mamma går på toa!” Och stänger toadörren. ALLTID BINGO! på tre röda har ungarna avslutat allt bråk och huliganism och står och drar i handtaget ”mamma! Mamma MAMMAAAA”

  35. Tanja

    åka kolektivt i Göteborg är en höjdare med små barn! När min man fyllde år skulle vi överaska med en tårta. Vi lyckades välja en som stora barnen tyckte om och skulle precis ta bussen hem. Min 4 månaders bebis vaknar i vagnen och skriker efter mat, min 2,5 åring säger att hon måste bajsa, 5-åringen vill äta tårtan NU. Och som tur är kommer bussen. ”Stora” barn springer in och jag ser att det inte finns plats för barnvagnen. Jag stället min vagn i dörren för föraren försöker stänga dörren så att ja inte kan komma in. Så klart säger han i högtalare att jag kan inte komma in med vagnen för det finns redan två i en halvtom buss men han fattar inte att min barn sprang in och vill inte komma ut för de vill hem. Till slut kommer barnen ut och medan jag backar från bussen ramlar tårtan som låg på vagnen när på marken. Up och ner så klart!

  36. Ronja

    När man seriöst funderar på att bara steka lite jävla pyttipanna och sprätta ut den på köksgolvet som fågelmat. Den hamnar ju ändå där? I en enda röra med bestick, snoriga barn, hundar och mjölk.. lika bra att hälla ut lite mjölk också. ..

  37. Ronja

    När grannarna kollar upp hur man mår efter att de kört om mig på sträckan dagis-jobbet. ”Va? Nej gud jag är inte sjuk o bilen går bra… det är bara dagens vackraste och enda ensamma stund…. försöker bara förlänga den lite!”

  38. Malin Thyni

    EN situation blir väldigt svårt men antagligen nåt vid matbordet då jag sitter mellan snart 5-åring (med armar som växt mkt o därav många spillda glas, gärna ner i mitt knä) och 21-månaders kladdterror som häller ut mat, slänger iväg tallrik, snor mina bestick och kladdar på min arm. Samt skriker över nåt hon vill ha från matbordet (alla former av gurka eller tomat åtrås högst). Som grädde på moset en 3,5-åring i knät som brutit ihop över att nåt var fel (sås på fel ställe, fel tallrik, fel mat, fel fel fel!!!), slängt bestick o tallrik o gråtit floder men sedan gått med på att sitta i mitt knä och äta. Men bara från min tallrik. Själv försöker jag lirka in lite mat utan att spilla ner mina egna kläder, vilket såklart inte är genomförbart.

  39. Annica

    Scenario. Bada badkar tillsammans m sin lilla perfekta dotter, lyckorus över den mysiga mor dottertiden, och plötsligt ligger det bajs i vattnet och flyter. Hon. Har. Bajsat.

  40. Frida

    När man får besök fyra dagar efter förlossningen och det väldigt sugna, nästan dreglande besöket vill hålla barnet. Man frågar om de tvättat händerna och de svarar ja trots resa med kollektivtrafik mm. (Ja som i sist hen var på toa!)

  41. Cecilia

    i veckan sattes en lapp upp på dagis ”det går springmask” FASA! Och en kall ilning i hela kroppen… Och hur kommer det sig att så fort man får se en varning om antingen löss eller mask så börjar det klia!? Men okej hem och kolla vi kan ha klarat oss. Efter allt för mycket tittande över axeln att ingen går bakom en när man kliar sig liiiite för mycket där bak äntligen hemma. Efter en rejäl google sökning på både bilder, symtom och behandling så känner jag mig tillräckligt på läst för att ta mig en titt i en allt för bångstyrig tvååring i rumpa. Ni som läst på om mask har hört att dom kommer fram när det är mörkt. Så in på toan, tvååringen har fått en glass att smaska på för ta bort fokus på vad mamma ska göra. Upp med ungen på skötbordet och släck lyset, för att barnet inte ska få panik så sjunger jag samtidigt ”blinka lilla stjärna där” upp med rumpan och på med ficklampan på mobilen! Och där! I en mikrosekund ser jag något, som jag tror till och med hån ler åt mig, som om den var redo att vara med på en ”selfie”!! Suck… Vi är invaderade.

  42. Jossan

    Vilken rolig tävling!
    Om jag skulle vinna så skulle jag vilja ha en bild på mig sittandes på toaletten för att göra mina behov samtidigt som vår lilla Elsa sitter i mitt knä och spelar på sin kära gitarr. Det är standard här just nu. Jag kan inte gå på toan själv utan hon ska med med sin gitarr och så ska det spelas, hihihihi.

    Kram Jossan

  43. Emma - hörselresan

    Vår vardag handlar mycket om hörsel och kommunikation, vi är en tvåspråkig familj (svenska/engelska) som även försöker banka in lite teckenspråk i våra arma små hjärnor. Sonen har hörapparat och cochleaimplantat (CI). CI’t har en stark magnet som fastnar precis överallt. Jag ser inom mig en bild på alla dessa platser i ett hem där ett CI kan fastna, där språken flyger fram och tillbaka och där två föräldrar försöker fatta beslut som är långsiktigt hållbara för ett barn med funktionshinder samtidigt som den fullt hörande storasystern inte glöms bort.

    1. Moi

      Har läst om och om igen men fattar inte riktigt? Har implantatet en magnet alltså? Vad menar du med att fastna? Jag ser framför mig att ert barn fastnar nånstans, men det är inte så du menar va? Eller tar jag det för bokstavligt? Är det språken som ska fastna???

      1. Emma - hörselresan

        Inte så lätt om man inte är insatt, och om man som jag var lite otydlig. Sonen har ett implantat inopererat i hörselsnäckan med en platta som ligger mot skallbenet. På örat har han en processor som ser ut som en stor hörapparat med en sladd och en spole. Spolen fäster mot plattan under huden och i den här spolen finns en stark magnet. Den där magneten sätter sig gärna på olika ställen om bäraren kommer lite för diverse saker; element, kylskåp, barnstolsben (tänk klassikern Antilop), lyktstolpar, dörrhandtag osv i all oändlighet.

  44. Carola

    Hej!
    Har 2 tonåringar hemma, dottern 17 år sitter och knappar på tfn i sitt rum, sonen 19 år sitter i sitt rum och spelar spel på datorn. Jag vrålar att vi ska städa men svaret jag får är :sen om ett tag. Jag sliter mitt hår för att få hjälp här hemma. Har dessutom 3 katter varav den ena katten ibland öppnar kylskåpet och river ut nånting rakt ner på golvet.
    Hoppas på att vinna!

  45. Kajsa

    morgon kaos med 3 åring och 5 åring. Klär på 3 åring, chek, hjälper 5 åring där strumporna sitter fel, måste byta klänning, tog fel byxor. Vänder mig om då står lillebror svingar sina byxor i handen och utbrister ”nanananana”. Mamman kokar över. Utbrister nu blir jag galen vara av 5 åringen säger. Samla ditt tålamod mamma. Var glad att jag är glad. Ge mig styrka!

  46. Malin

    När man är ute och shoppar på ett shoppingcenter och tar med ungarna in på handikapptoaletten (som har skötbord) för att byta blöja, och sen även ska passa på att själv gå på toaletten… och så försöker den ena ungen låsa upp dörren och man har halvt panik för att man inte når dörren från toaletten och därmed inte kan hålla den stängd, samtidigt som den andra ungen finner alla larmknappar att trycka på (utan att man märker det) så att det kommer vakter och bankar på dörren och undrar om man mår bra där inne på toaletten eller om det hänt nåt… eller i värsta fall låser upp dörren och kommer in för att försäkra sig om att inget allvarligt skett, och så sitter man där på toa 🙁

  47. Maria

    När jag (gravid i sjunde månaden med unge två) packat in vagn, matsäck, leksaker, extra kläder och dottern 1,5 år och åker till stadsparken i januari. Dukar upp matscäk och leksaker för att väl där få höra ”Bajsat!!”. Tar upp ungen som bara säger ”Bajsat! Bajsat!” och packar ihop alla grejer, går in i ett redskapsskjul (olåst av någon anledning) för att byta blöja på bebin i minusgrader – som inte alls hade bajsat. Det var fågeln utanför som hade gjort det…

  48. Elin

    Ett lite allvarligare ämne: sekundär barnlöshet.
    När man står omgiven av släktingar, kollegor mfl som vräker ur sig: När kommer tvåan då? Är det inte dags för lillan att bli storasyster snart? Ska ni inte ha fler barn? Åh du lilla stackare som inte har några syskon att leka med! Osv osv i all evinnerlighet…..
    Och det enda man önskar är att bli gravid men det verkar inte gå….

    1. hejhejvardag

      Verkligen såååå viktigt ämne! Fått ett mejl om detta också och går och funderar lite på hur jag kan göra nåt på ämnet…

  49. Vivi

    Jösses vad mycket underbara historier, fniss ! Min är inte lika roligt, men bidrar ändå.

    Det är ju det där när man som första gångsmamma tycker att man äntligen har koll. Ungen får vara i vissa skåp och rota, men inte i andra och man upplever att jag har lite kontroll, ungen har fattat grejjen ….
    Sedan precis när man slappnat av, kan gå och göra en kopp kaffe och kommer tillbaka … då har ungen kommit på hur man öppnar tampongasken och asken med troskydd… Hittar sonen glatt tuggandes på en tampong (har tampax så som tur fanns det inte risk för kvävning phu) och lekandes med trosskydden ….
    Finns ju många exempel där … när man tror man har läget under kontroll 🙂

    Tack för en underbar blogg !!

  50. Elin Svensson

    Hej jag har en 10 månaders bebis som lärt sig att ställa sig upp.
    Alltid när jag står och ska diska så kommer dottern, ställer sig upp bakom mig och står och gnäller medans hon har dragit ner min byxor till låret så både trosorna och skinkorna syns. Haha barn är underbara och den här jobbiga men roliga stunden skulle jag vilja tävla med 😀

  51. Tanja Åström

    Magsjuka i familjen. En toalett. Dock ett badkar oxå. Pappa på toastolen. En unge sittandes på en hink. Mamma håller en unge över badkaret medans hon själv sitter hängandes med rumpan över badkarskanten. Alla bajsar och ulkar i kör.
    Pappa och mamma kan skratta åt detta nu efteråt, men då var det inte så kul. 😉

  52. Åsa

    Den förvirrade och trötta mamman ska va duktig och bege sig till barn/mamma gympa med sin 4-månaders. Sån där tillställning när knoddisarna ligger och krälar på mattor i mitten. Sjukt nöjd över att ha tagit mig igenom mitt första pass o att bebin verkade gilla det. Under stretchen ler jag lite sådär nöjt, men märker plötsligt att alla andra också ler – mot mig. Då tittar jag ner på mitt lår. Där hänger nåt som inte tillhör gympatightsen. ETT PAR TROSOR!! Tightsen har jag i all stress plockat direkt från torktumlaren på morgonen och då måste trosorna legat i byxorna….:):) Kan ju säga att passet avslutades i en kollektiv garvattack!

  53. Marie

    En återkommande situation här hemma, som jag många gånger tänkt är tagen ur en tecknad serie, är när jag lagar mat. Tänk dig följande senario:

    Höggravid. En 1,5-åring hängandes i ena benet som gnäller och vill komma upp. En katt hängandes i andra benet som jamar och vill komma upp. En spinnande katt som en papegoja på axeln för att få bästa utsikten över köttet som just hackas. (Vi har två orientaler/siameser som är en rätt sällskapssjuk/krävande ras). Vattnet kokar över. Risförpackningen välter över hela köket. Då ringer sambon och säger att han blir sen ikväll och dessutom redan har ätit… GAAAH!!

  54. Josefine

    Ni vet det där att ”sömn är heligt”? Det spelar ingen roll om man vanligtvis får 2 timmars sömn per natt eller 8, ruckas det blir vardagen än mer upp och ner! En får helt enkelt en skitdag!

    Vår familj består av mig, min man och vår 8månaders bebis vilket innebär att min berättelse riskerar att befästa ”icke önskvärda” egenskaper per kön. Men så här rullar mååånga kvällar i vår vardag.

    Oftast kommer bebis i säng runt 8 och vi ett par timmar därefter. Ungefär efter en timmes sömn börjar första skriket från babysängen. ALLTID vaknar jag och ytterst sällan (läs aldrig) min man. Det är som att han sover i en djup törnrosa sömn! När jag väl tröstat liten med avbruten sömn i 4 timmar brukar jag få nog och sparkar upp min man. Helt okontaktbar eller trött aggressiv

    1. Josefine

      Fortsätter – det brukar låta ungefär såhär:

      Bebisskrik. Jag sparkar upp make.

      Jag (J) – Näe jag oooorkar inge mera! Nu är det fan din tur!

      Min man (A) – Va, men jag sover!

      J – Ja vem fan vill inte göra det? Nu har jag tröstat i fyra timmar, det är din tur nu!

      A – Men jag har inte hört någonting!

      J – Näe å det är ju det som är problemet!!!!

      Efter mycket om och men hämtas skrikande bebis. Min man lyckas somna först, trots bebisgnäll!
      #hejsömnbrist #hurf*nkanmansovasigigenombebisskrik?

  55. Elina

    När min sambo ska ta ut vår dotter på hennes premiärtur i vagnen. Han går så långsamt o försiktigt att han efter ett tag blir omkörd av en man med rullator. Allt var i liksom slowmotion.

  56. Katarina

    Ett kärt minne från när Benjamin var tre-fyra år och hade svårt att sova: Hade tagit till alla knep jag kunde, förutom det där ned att räkna får. Så i brist på annat lärde jag min lille son att räkna får till sömns. Han kom till fyra får, sen kom det en räv. Han var förskräckt och vågade inte blunda igen.

  57. Anonym

    Två av mina barn är 9 och 12 år gamla. Jag passar på att ”ta igen” lite för gammal ost, i bland kan det bli ombytta roller:
    Jag ligger på sofflocket. Benjamin 9 år plockar undan efter middagen. Jag: jag vill ha ett glas vatten! Benjamin kommer med ett glas vatten. Jag: har vi nåt gott hemma? B: nej. Jag: men ååååååhhhh varför har vi inget gott hemma? B: det är inte fredag mamma.

  58. Anette Otterström

    Här får du klassiker…nämligen -det avkopplande kvällsbadet!

    Två barn, 3 och 5 år och en mamma, kom killar dags för bad! Någon som behöver gå på toa? Nääääää! Efter ca 3 min i badet börjar 3-åringen grimsera och se väldigt ansträngd ut! Springer för att hämta potta, blöt unge no 1 upp…ett fasligt tryckande sätts igång. 2 min senare är det dags för 5-åringen att se väldigt ansträngd ut. Upp på toan med blöt unge två! Mittemellan två tryckande och pysande barn, i ett litet kokhett badrum sitter mamman och ”myser” i härlig värme och doft ;)! Kallas vardagsmys och händer varenda gång…;)!

  59. Mamman

    Får man ha flera förslag? 😉
    – på BB, förstsgångsföräldrar. Klumpiga och fumliga med sitt lilla lilla barn som de är så rädda att tappa. Det krävs två föräldrar att fumligt och nervöst byta den första böljan. För att inte tala om när den lilla ömtåliga bäbisen ska bäras från skötbordet till sängen.
    – när man går ut på barnvagnspromenad för första gången och hindrar varför inte hela världen stannar upp för att beundra ens avkomma.
    – eller när bebisen äntligen somnat efter en timmes promenad med vagnen och det åker förbi en motorcykel. Eller nån går förbi och pratar jättehögt!! (Att allt ska låta så mycket!!?!
    – alla egenimproviserade texter till valfri barnvänlig melodi när man spexigt försöker få barnet att äta, sluta skrika, bada, blöjbyten etc… Eller bara lugna ens egna nerver när ungen vägrar klä på sig… ”Här kommer lilla tröjan, hoho jaja, nu ska vi klä på dig, hoho jaja, mamma är jättestressad, hoho jaja, nu är jag sen till jobbet, hoho ja jaaaa”!!

  60. Sanne

    Känslan när man ska på mammagrupp med sin 8 veckor gamla son efter en natt med ungefär 200 amningar och man sminkar ena ögat men inte det andra. Det var dock ingen som sa något under hela dagen och det var först när jag kom hem som jag upptäckte att ena ögat och ena ögonbrynet var omålat! Trött nybliven mamma, haha!

  61. Felicia- 21 årig blivande 4barnsmamma

    Jag hade velat vara med och bli illustrerad eftersom jag har en ganska ovanlig vardag för att vara 21. Jag har en dotter på 4,5 år & två bonus på 3år & 5 år och så har vi lillasyster i magen som kommer om 7 veckor!
    Min vardag består utav kurragömma, sten sax påse(vem ska åka buss o hämta barnen? ?) Och massor av kärlek.
    Jag hade velat bli illustrerad när vi åker buss, jag & min lilla (stooora) familj då det är ett HELVETE att hålla två gaphalsar lugna & 3 åringen att somna , både jag & sambon brukar bryta ihop i gapskratt när vi ska försöka få det gå ihop 🙂

  62. Johanna

    När man har en tid att passa och en gnällig 1 åring precis när man verkligen MÅSTE åka bajsar ner alla kläder så man får byta allt och när väl det är klart springer man runt som en galning och letar efter bilnycklar och plånbok och ungen fortsätter gnälla och krypa/gå iväg när man ska klä på den. Man får in sig själv och barn i bilen. Och ungen somnar 5 min innan man är framme och man springer in på tex vårdcentralen med andan i halsen och får ändå vänta 20 min innan man kommer ut och det underbara barnet håller på att riva stället.
    Lite ur min vardag 🙂

  63. Evelina

    Finns så många att välja på.. 😉
    Men när jag bad tvååringen att gå in på rummet o hämta en bok som vi kunde läsa.. Efter en stunds tystnad går jag in o kollar vad han gör..
    Där står han med sina stora bruna ögon o ser så där oskyldigt söt ut..
    -”Oj mamma, bok trillade”
    ALLA böcker & leksaker låg på golvet….
    Ja ibland är det minsann tur att de är så söta de där små liven 😉
    (Jag va snabb med kameran, så bild finns, på instagram)

  64. Miona

    Jag skulle ta pendeln och då ska man ju genom spärrarna med vagnen. Spärrarna öppnas inte och jag påpekar det till gubben vid spärren lite halvt irriterat och beskyllande efter att ha försökt ”aktivera” dörrarna i någon minut. ”Den är nog sönder!!” Han försöker med teckenspråk förklara för mig och peka att jag ska blippa kortet… Ja… För lite sömn kanske?

  65. Hanna

    Igår tvättade jag två tvättkorgar snutstvätt, det blir 6 (sex!) maskiner – och ändå hittar jag inte ett enda rent par trosor när jag nu hällt ut allt på sonens säng för att snabbt hitta underkläder till dagen. Hur kan det vara möjligt att ALLT bara är små trikåbyxor och tröjor eller min mans snickarbyxor?! VART tar mina trosor vägen?!!! Aaaarrrggghhhhh!!

  66. Mickan

    Haha! Shit va’ möcke’ stoff du har att rita till nu. Ljuvliga scenarion med hög igenkänning. Klart jag vill ha vår passfotografering illustrerad men jag röstar nog på någon där ovan

    1. hejhejvardag

      Jag skulle kunna teckna dina insta-inlägg på heltid!!! Det skulle vara fantastiskt ju.Du är bäst!!

  67. Amanda

    Jag tog tillfället i akt att fria till min man på skottdagen 2012, det blev inte alls som planerat! Jag hade bokat plats på restaurang, köpt en liten flaska champagne som jag tänkte smyga fram på väg hem i parken där vi träffades första gången. Min mamma var redo att bara barnvakt till våra två små pojkar. Min nuvarande man visste då ingenting, jag sa åt honom att göra sig iordning och gjorde mig själv färdig. Ny klänning, lockade håret och högklackat. En timme innan vi skulle gå började ena barnet kräkas, hej hej magsjuka. Min mamma ställde in barnvakt när andra pojken också började kräkas 20 min senare. Kvällen slutade med barnen på en varsin filt på golvet i vardagsrummet, konstant kräkandes i hinkar. Jg och min man fick köpa hämtmat, som såklart kallnade mellan kräkfixet. I en stund av lugn plockade jag fram champagnen, hällde upp två glas och han precis fria innan nästa kräkfest drog igång. Ett minne som ger oss glada skratt i efterhand, men där och då kändes det inte alls glamoröst eller romantiskt!! 😉

  68. Sandra

    När det var mitt i förkylningstider och jag gick på affären med min lilla nyföding. Gick där lugnt och beskedligt som på rosa moln, MEN hörde jag en hostning från någon förvandlades jag till en galen person som med vildsint blick försökte hitta vem som hostat samtidigt som jag men min kropp försökte hindra alla inbillade virus att nå min lilla bebis… måste ha sett lite hysteriskt ut.

  69. Emma

    Hade just satt på min Astrid (då ca 3mån) ny blöja efter en kaskadbajs då det ringer på dörren. Det är en granne som är nyfiken på vår nya inglasning av balkongen då hen funderar på att göra samma, och frågar om hen får komma in och kika ”Men det kanske är olägligt?”
    Nej, nej, inga problem, vi var ju just färdiga med blöjan! Kom in bara!
    Vi går och tittar lite och hen säger hejdå. När jag stängt dörren får jag en skymt av mig i spegeln. Luggen står rakt upp, linnet har glidit upp i ryggen så hela mammabyxlinningen syns, amningsfliken är nervikt så ena bröstet tittar fram (bh-beklätt som tur är) och bebisen är naken sånär som på en blöja på armen. Vänder mig om i hallen och ser då även lägenheten med nyktra ögon. Kläder, väskor, leksaker, kattleksaker, påsar, obäddade sängar, kräkiga handdukar, amningsskydd, ja listan fortsätter.
    Inser plötsligt varför grannen frågat om att återkomma. Men vadå, allt var ju som vanligt tyckte jag med mina ”bebisbubbleglasögon” på.

  70. Louise

    Hej! Något jag vill ha tecknat i denna roliga tävling är när jag i tid och otid får slänga fram det där bröstet för lillebror inte tar napp, samt blir panikhungrig haha. Scenario: påväg till förskolan med fyraåringen, i vagnen ligger 3månader gamla lillebror och vrålar. Får amma honom ståendes utomhus. Fyraåringen gång på gång ”mamma är vi klara snart, ska vi gå snart, kom nuuuuu” och jag ”snälla hjärtat vänta lite mamma ska bara amma klart här och stå stilla där på trottoaren” haha!!

  71. Malin s

    Ja, det är väl när man sover sin skönhetssömn och plötsligt och mycket smärtsamt vaknar av att barnet i sömnen skallar en på näsbenet.
    Vild utekväll?
    Nä, tvååringen.

  72. Åse

    Kommenterade på din insta också, lite snabb..
    Men varför inte illustrera den ansträngning som görs, och pengar,som läggs, i desperation att hitta nåt som faktiskt lindrar vattkoppor. För att många medel, mediciner och huskurer senare konstatera att inget eg funkade. Ptecis som de med rutin sa. Och där står du sen med skåpet fullt av så gott som oanvända flaskor och tuber. Precis som de med rutin sa.

  73. Angelica

    Min favorithändelse i småbarnalivet utspelades i badkaret för någon vecka sedan. Jag och snart tvååringen badade tillsammans. Hen pekar på mitten av mig (där småbarnamammor av det obrydda slaget kan ha en inte helt oansenlig mängd hår) och säger ”e de dä?” jag svarar sanningsenligt ”det är hår. Mamma har hår under magen”. Hen tittar misstroget på mig, sneglar på mitt huvud och klappar på sitt eget. Tar sedan sats och säger ” E dä bajch?!” jag skrattar och säger ”nej, inte bajs. hår ” detta bekommer inte barnet som med allt mer panik skriker ”de ä bajch!!!” och jag fortsätter att försäkra att ”neeeejdå mamma har hååååår” för att sekunder senare konstatera att jodå… ”Det är bajch som flyter runt oss nu”. Barnet har alltså bajsat i vattnet…

  74. Mång små roliga stunder...

    (Tillägg på ”mång små roliga stunder”)Glömde tillägga att jag måste ha koll på Mjölkproteinallergi och äggallergi och astma in i allt detta. Och att just nu springer båda runt fulla av vattenkoppor och undrar VARFÖR dom inte får vara på dagis…

  75. Mång små roliga stunder...

    Jag är ensamstående och har en 5(snart 6) åring som vill va lika liten som lillebror och alltid bli matad,torkad,fixad,påklädd osv(precis som lillebror)och en 1(snart 2) åring som alltid vill ha alla saker som storasyster har och göra allt hon får. Jag är bestämd i att klara av min utbildning på 100% som dessutom är distans (t.o.rt 100mil ca) som jag är på all min barnlediga tid. Så jag försöker plugga på natten(två STORA pärmar anatomi,muskler,medicin/pateologi osv)…sova när/om de finns möjlighet. Göra mat som är rätt och riktig och nyttig och ska vilja ätas av barna(som insett att dom kan använda matvägrar som ”vapen” mot mamma) frustrationen med dålig kommunikation med pappan och skoldagar som faller in på ”fel dagar”. Alla dessa sjukdagar som blir nu när barna åker på en de ena än de andra och alltid frågan om ”varför måste JAG vara hemma om HAN är sjuk” eller ”varför får inte jag vara hemma när han får gå hem”
    Diskutionerna om allt och ingenting som bara leder till irritation som jag försöker kväva. När jag tillslut inser att min gräns snart är nådd och jag ställer mig å bölar mitt i rummet å båda ungar bara ställer sig å glor på mig som om dom just sett ett ufo… Och sen får man frågan om att de måste va skönt att plugga nu när barna är lite större och man får mer tid till sig själv… Jag har LITE svårt att vara trevlig då

  76. Louise

    I höstas då vår bebis va helt ny sov pappan i bebisens rum en period för att orka med sitt jobb (mjo ni förstår lillen skrek rätt friskt och gnällde på nattetid som många bebbar gör). Skriket va väl ingen hit för vår amerikanska cocker spaniel Bella heller.. Efter sista promenaden för dagen med vagnen körde jag alltid in den på en matta i bebisens rum och efter ett tag börja det lukta konstigt där inne. Vi gick och sniffade alla tre (mamma, pappa och Bella), men hittade inget. Lukten började eskalera i takt med dagarna och pappan hade svårt att somna på nätterna inne i de rummet då det luktade rent av äckligt där inne! Så vi började leta igen. Kollade däcken om vagnen hade åkt i bajs eller något, men nej.
    Efter att de har luktat äckligt i över en vecka så ropar sambon att de luktar vid barnvagnens högra bakhjul och han vill att jag ska komma och lukta igen för tusende gången.
    Jag kommer in med vår lille Oliver på armen och böjer mig ner och DÅ ser jag den! BAJSPÅSEN i förvaringen under vagnen och utbrister att sambon har sovit instängd i samma rum som Bellas BAJSPÅSE i över en vecka!! Jösses vad jag skrattade medan sambon höll på att kräkas!

  77. Marlie -93a mamman

    När man sitter på toaletten och har ett barn, två katter och en hund som trängt sig in på toaletten, satt sig ner i en fin halvcirkel och bara stirrar på en. Japp. Det är min ”egentid”.

  78. Rebecka

    Eller när man fixat och donat någon timme med maten, sen sätter sig alla (storebror, lillebror, mannen och jag) vid bordet. Självklart hat jag platsen närmast köket och nån saknar en sked, nån vill ha lila glas, någon tycker ketchup hade vart gott, någon vill bara ha ris, en annan dricker hellre bubbelvatten, barnen känner sig klara innan man själv ens hunnit få mat på tallriken och de ska snällt plocka undan. MEN SPILLER UT MJÖLKHELVETET på mattan och man får lägga sig och skura golv innan man börjat äta!

  79. Kaksmulankarin

    1.Trotsig treåring ska öppna dörrar själv och låsa upp dörrar själv och du är själv väldigt nödig.
    2. Trotsig treåring får ett utbrott varje gång du kissar före på mirgonen. ( jag har många hånger legat och hållt mig i sängen för att han inte ska vskna) Många gånger är jag då väääldigt nödig när jag bestämmer mig för att gå upp. Då ska han först. Det har hänt att jag satt mig på pottan istället

  80. Rebecka

    När man under vintern i ren stress ska klä på barnen ytterkläder för att komma till dagis i tid, man klär så snabbt man kan på den förste på 2 år, sen kämpar man med att hjälpa 4 åringen med allt som ”känns konstigt, känns klumpigt” när allt är klart inser man att lillen tagit av sig sina kläder igen och medans man klär på för andre gången står storebror och gråter för att sockorna klumpar sig i skorna, själv är man så svettig att man glömmer både jacka och skor/ väska när man skyndar ut till bilen. Med gråten i halsen, så klart..

  81. Robban

    När en som vanligt de flesta mornarna vaknar med två åringen, som som vanligt har kommit in och lagt sig emellan under natten, skrevandes över ansiktet med lätt nedkissade pyjamasbyxor mot ens kind och kissdoften får en att få kväljningar.

  82. Hanna

    Jag och min 13 månader gamla dotter är just nu i Milano och hälsar på min vän.
    Prinsessan har fått i sig ngt knasigt och har i tre dagar haft diarré. Varav två dagar vart fullkomligt kaos (läs löst bajs som rinner ur blöjan

  83. Nathalie

    Dottern 5 månader ligger i famnen och är påväg att somna. Yes, tänkte jag, hon somnar, då kan jag gå och bajsa i fred utan att ha bebis tittandes på mig. Väntar en extra stund så hon verkligen somnar innan jag lägger ner henne. Kommer på ännu en bra ide att sätta på kaffe innan jag går på toaletten så att jag kan få en kopp i lugn och ro. Sätter sig på toaletten och precis där och då hör man skriket = ingen toalettstund eller kaffe ifred.

  84. kattis

    När bebis vill amma hela tiden och man kapitulerar och gör allt samtidigt som man ammar. Bajsar/ försöker laga mat…

  85. Sara

    När man vaknar och ungen har totalt bajsat ner sig o de har läkt ut överallt. Man tar ungen under armen och är påväg till toalett. Till sin förvånad så möter man en katt i full fart jagandes efter en fågel o de är fjädrar överallt. Hunden börjar springa som en galning efter katten o vill busa o fattar inte att katten jagar. Den känslan att stå där med sin knapp ett åriga son som är ner bajsad och mötas av en väg med fjädrar, dunn och vansinne på morgonen. God morgon 🙂 Haha detta hända i morse o de kändes som jag var med i dolda kamran, för detta händer ju bara inte. Ja med barn o djur så har man händerna fulla haha 🙂

  86. Niki N

    När meningen ”Okej nu ska du få leka” till min 10 månaders ALLTID resulterar i en stor bebisjakt runt om i hela lägeneten – ”Liam, inte där” – ”aj aj” – ”akta eluttaget!” – ”nej inte snurra på spisrattarna” – ”res dig inte mot spegeln, den trillar ner från väggen då” – ”inte gräva med handen i kattlådan” – ”och speciellt inte äta kattens mat!” – ”akta så du inte får den där över dig nu” – ”snälla Liam, dra inte i gardinen”

    Åh detta eviga tjatet!

  87. Danni

    Jag kommer hem efter en lång och slitsam dag på jobbet (arbetar som sjuksköterska). Mannen har varit ledig och jag bad honom att sätta på diskmaskinen under dagen så det blir gjort. När jag kommer hem ligger han i soffan med en påse chips, och jag ställer mig direkt i köket för att plocka bort all gammal disk som står på diskbänken. Han ber mig vara tystare för det är något bra på tv. Och jag ryter såklart ifrån och frågar varför det ser ut som en jävla bombnedslag när han ändå varit ledig en hel dag. Då får jag till svar ”jag satte iallafall på diskmaskinen som du hade bett mig göra”

    Mitt huvud brinner. Ska jag behöva skriva en ”att göra”lista varje dag?!?

  88. Maria

    1. Äldre syskonen ( 2 år o 4.5 år) bråkar om vem som ska få hålla i lillebror (3 månader ). När de väl får honom tröttnar dom efter 2 sek. Men bråket tog minst 10 min.

    2. Bebis skriker för han är hungrig, syster står med full blöja (bajs) och behöver byta och aktiva 4.5 åringen leker cirkusakrobat i soffan.

  89. Anna Granström

    När 2,5 åringen som precis börjat prata och lärt sig peta näsan (!) stolt visar en stor, seg förkylningssnorkuse för en okänd tant på Maxi i påsk-rushen. ”TITTA, SNOR!”. Liksom nästan trycker upp den i ansiktet på tanten som först inte hör vad som sägs och därmed tittar nyfiket på fingret nära innan hon inser… Den minen. Allt sammantaget. Made my day. (Från real life nu i påskas…).

  90. Carolin

    När två småbarn springer åt varsitt håll, ungefär vart man än är för att man vill vara en pedagogisk mamma som ska ”låta dom gå själva”
    Har två sjövilda ungar på 1 och 3, som gladeligen gör så mot mamma JÄMT!
    Need I say more?!
    Eller när man är på besök hos vänner/släkt som inte har barn/små barn och det enda man gör är att springa runt och passar så att det inte förvandlar varenda prydnadssak till grus, man kastar kaffet i vrångstrupen och flåsar ur sig tack för att vi fick komma, kul det var, fast man är tröttare än efter att ha sprungit ett maratonlopp 😉
    Älskar din blogg, så mitt i prick (btw)

  91. Jennie

    Många föräldrar som känner igen sig i följande situation: När man äntligen fått på barnet/barnen alla ytterkläderna och är redo att lämna hemmet händer alltid något av följande: minst 1 barn bajsar eller kräks så blöjbytet och/eller klädbytet är ett faktum och trots att man var ute i god tid så kommer man iaf ändå försent.

  92. ina

    att försöka torka en treåring i rumpan på toaletten m ena handen samtidigt som man ammar lillebror på andra armen och lillebror då sätter i halsen och kräks på storasysters huvud så hon börjar storgrina..då är livet inte så glammigt!

    1. Annelie

      Åh, känner igen det där alltför väl!! Att göra allt med en ammande bebis på ena armen; hjälpa treåring på toaletten, gå på toaletten själv, laga mat, klä på treåringen ytteroverall osv osv..

  93. Lollo

    Min ettåring älskar att ammas, men vill däremot knappt äta någon mat (allt ätbart och drickbart utom bröstmjölk nobbas bestämt). Det medför att jag och sambon får kämpa som bara den för att överhuvudtaget få i sonen några tuggor mat. Flera månaders trugande har lett till att vi nu får spela apa eller sjunga barnvisor med rörelser, för att sonen ska gapa. Häromdagen var vi på Ikeas överfulla lunchrestaurang när vi insåg att NÅGON av oss måste sjunga och vifta med armarna till lämplig barnvisa – annars äter inte sonen ett dugg. Jag och sambon satt och tittade bedjande på varandra länge och väl, tills jag till slut gav med mig och tog på mig uppgiften. Innan jag blev förälder trodde jag aldrig att jag skulle få för mig att sjunga offentligt. 😉

    Hela problematiken kring sonens ätande oroar mig och tar ganska mycket på krafterna. Om du skulle vilja illustrera vår situation, så skulle jag kunna få se på det hela med lite humor! 🙂

  94. Marie i Ullared

    Min son som då var två år snör sig i vardagsrums gardinen. Mycket. Jag tar ner gardinerna, får upp ny fin strukna. Känner att åhhhh va fint här blir så jag fortsätter. Drar fram dammsugaren som jag sedan inte ställer undan. Fram med mopp och skurhink full av vatten och klorin. Då snubblar jag på dammsugaren slänger kvickt fram moppen för att bromsa fallet. Skaftet går av. Jag vevar vildsint och får tag i gardinen som inte höll för mig. Gardin OCH gardinstång kommer nedrasande över mig som fortsätter falla. Rakt på skurhinken som välter. Vatten och klorin överallt. Trasig gardin som får hjälpa till att suga upp nämnda vätskor. Gardinstång på golvet och ett halvt moppskaft i handen. Sonen står storögt i hallen. Då kommer grannen in och undrar vad i hela friden sompågår. Liggande mitt i denna röra. Vänder jag utan att tveka min han mot sonen och svarar. Det var han. Han gjorde det. Där har ni ett stolt ögonblick. :-/

    1. Lina

      Åh, hahaha!!! Jag gråter av skratt! Tack snälla för att du delade med dig, längesen jag skrattade så mycket! Det hade lika väl kunnat vara jag! <3

  95. Mikaela

    Bajsincidenten.

    Bytte en bajablöja på min ettåring och lät honom få springa naken medan jag tvättade händerna och slängde blöjan. Kommer in i vardagsrummet och möts av små bruna fotavtryck på golvet och på den vita mattan – han var tydligen inte färdig. Mattan rullades ihop och slängdes och mamman fick en anledning till att köpa sig en ny matta ;D

  96. Johanna

    När jag storhandlade när mina tre äldsta barn var små två satt och gallskrek i kundvagnen bland blöjpaket välling och veckans mat de var då 3 och 1 1/2 år och i bärsjalen låg min nyfödda och skrek av hunger medan brösten läckte så tröjan var genomblöt
    Vid kassan packar jag stressat upp maten å slänger på två tablettaskar och ett paket kondomer när kassörskan drar kondompaketets streckkod ler hon mot mig och säger detta var ju klokt

  97. Mysan

    Livet med en 8 månaders.
    Försöka å stå, huvudet in i bordet. -av frustration födds utveckling.
    Jag lagar mat å hon ligger på golvet håller i byxbenet och vrålar/gnäller för hon vill upp. -Av frustration födds utveckling.
    Ligger i sängen och ska somna om å ungen ryker i ögonfransar, skalar mig, nyper i bröstvårtan och klättrar över oss och är flera gånger på väg ner i backen. -Av frustration födds utveckling.
    Matdags för 158 gången i iordningen vid samma jävla matbord. Tallriken hamnar på golvet å mat överallt. -AV FRUSTRATION FÖDDS UTVECKLING !!!

  98. Erla

    Den när den stora familjen (en 1 åring o två små hyperaktiva hundar) ska försöka ta sig ut på promenaden efter lunch. när vi väl lyckats få på alla div kläder; selar, koppel, u name it, släpat ut vagnen, placerat bebis i vagn börjat gå och bebis vägrar sitta i vagnen, vill bli buren, hundarna är nödiga o vill fortsätta gå, mamman har självklart glömt bärselen och bebis vrålar för full hals, hundarna stirrar, alla stirrar.. bebis nöjd på mammas höft och ska samtidigt styra o rasta 2 glada djur med den andra handen. det ser så pass roligt o sjukt ut att bilister till och med saktar in o skrattar. Ja det är ju härligt att kunna bidra med lite glädje en vanlig grå vardag

  99. Sara

    Satt för tre kvällar sedan på dotterns säng o skulle läsa en nattsaga till kidsen. Jag skulle bara ge sonen lite nozoil för o försöka undvika ännu en natt med meganäsblod. Som man brukar göra med nässpray gjorde jag en testsprut med den för att idag – tre dagar senare se en 4 dm lång fettrand på dotterns 3 veckor nya tapeter!! Dottern blev sorgsen och sa ’ åh och jag som verkligen ville utomlands i sommar’ (jag hade visst hotat med att vi inte har råd med utlandsresa om ungarna skulle pajja de nya tapeterna…så går d när man hotar och förmanar)

  100. Sara

    Ordning o reda.. Bygga ihop lego satserna, barnen tröttnar och själv sitter jag kvar med legot på golvet i timmar och svär tyst för mig själv. Blir som besatt att att hitta rätta bitarna.

  101. Anna

    När jag låter 1,5-åringen riva i köksskåpen medan jag lagar middag. Hon hittar en låda med tepåsar och öppnar noggrant varje omslag och tar ut tepåsen. På 25 påsar, mycket nöjd. Jag låter henne hållas för att få laga mat i fred men ångrar mig lite efteråt…

  102. Hanna

    Den där när man ska få sovmorgon (pappan ska ta bebisen).
    För det första; pappan vaknar ALDRIG när bebisen gör det. Mamman knuffar, nyper, kittlar pappan i ca 10 min innan första reaktionen kommer. Bebisen är vid det här laget vansinnig och mamman klarvaken. Pappan masar sig upp, mamman kryper ner i sängen igen och ska börja njuta. Pappan kommer in och säger: Kan du hålla bebis medan jag kissar bara? Absolut kan mamman det. Pappan ska bara sätta på kaffe, okej? Okej. Pappan ska bara värma vatten och röra ihop gröten… Osv osv. Som en egen jävla Alfons Åberg. Plösligt är klockan ”sovmorgonen är över det är snart lunch” och mamman har inte sovit en sekund. Pappan säger ”men nu kan du sova älskling”. Men så kommer han på att han inte kan sköta tvätten/matlagningen/städningen om han har bebisen, så mamman måste ändå vara vaken 😉
    #simultanförmåga är rubriken på serien 😉

  103. Denise

    Har precis fått tvillingar för 7 veckor sedan och har en 1 1/2 årig son sedan tidigare.
    Sambon började jobba i går så idag hade vi vår andra ensamma morgon tillsammans jag och barna innan förskolelämning. Morgonen börjar kl 6 med utfodring av de tre, efter kanske en timma så somnar tvillingarna om och jag får egentid med sonen vid frukostbordet som har spenderat denna tid med att kolla på engelska barnvisor på youtube. The wheels on the bus go round and round… Jag tröstar mig med att han kanske snappar upp något ord på engelska. Klockan går väääldigt långsamt och jag känner hur ögonlocken får kämpa för att hålla sig uppe. Plötsligt vaknar jag med huvudet vilandes mot bordet av en öm klapp på pannan och en leksaksbil som körs fram och tillbaka över mitt ansikte, älskade son <3 Livet som mamma till tre barn under 2 år på en pinne 😀

  104. Efter föräldraledigheten

    Hej, jag skulle vilja att du tecknade en bild över kaoset att komma tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten med noll sömn och när tankarna bara går till vad sonen gör där hemma, allt som behöver handlas och göras. Det man har glömt bort att fixa mm. När sminket blir snett och vint och kläderna är ut och in och stressen är total när många tänker att man ska vara utvilad efter en lång ”ledighet”….

  105. viktoria Emelianova

    Hej! Finns ju mycket men nåt som alltid är extra kul är ju.. när man åker en tripp på 30 mil till åre, stannar till på ica maxi i östersund för att byta blöja, såg att det var såna där mynt automater så gick och växlade lite pengar i spelbutiken, gick tillbaka till toaletterna och såg att skötrummet inte har nån automat så fick gå till samma kille och be om nyckeln, klockan är nio så knappt nå folk i butiken, går och byter blöja och lämnar nyckeln tänker att näe måste ju rasta ungen lite medan pappa handlar så vi går bort till andra sidan butiken och sätter oss i en sån där mekanisk bil, två sekunder senare börjar det stinka om bebisen… får gå tillbaka till samma kille och be om nyckeln IGEN och säga att det blev en olycka, han kollar lite sisådär snett på en och undrar vad man håller på med egentligen, får gå och byta blöja ännu en gång tillsammans med pappa denna gången, och får gå till samma stackars kille igen och lämna nyckeln, bör man tillägga att bebis rev halva butiken i farten??

  106. Jannike

    När man ammar blir alla ens lemmar typ två meter långa och jag känner mig som han gummimannen från Fantastic Four. Kan sitta i soffan med ammande bebis och lyckas byta tv-kanal med tårna. Eller använda foten för att putta på fjärrisen som i sin tur putter på glaset med vatten, som man sen når med båda fötterna och kan greppa likt en schimpansunge! Allt för att inte väcka det sovande barnet vid bröstet liksom

  107. Matilda

    Mardrömskvällen efter blåbärspajskalaset. Barnen äter massor av blåbärspaj, det är ju så gott. Precis när de ska somna börjar minstingen kräkas, och siktar liksom spyan in mellan sängen och väggen (vitmålad väv= bra sugförmåga). Maken tar in barnet i duschen jag bäddar rent, skrubbar av vägg och golv. Barnet kommer sedan nyduschad in och lägger sig i sängen. Ny spya, mindre som tur är. Lägger honom i storebrors säng och storebror i vår säng. Kräkbarnet kräks blåbärspaj igen… Nu två sängar att bädda rent och in i duschen igen. Pust. Lär aldrig glömma den mardrömskvällen. Det syns fortfarande spår av blåbärspajspya på väggen!

  108. Linda S

    Eller. När jag, efter att ha stoppat fast alla tre barn och lagerhausbagen i bilen och går in igen. I huset. Helt ensam. Och borstar tänderna i fred. Egentid.

  109. Linda S

    Eller. När jag, efter att ha stoppat fast alla tre barn och lagerhausbagen i bilen och går in igen. I huset. Helt ensam. Och borstar tänderna i fred. Egentid.

  110. Lene

    När jag ligger i tandläkarstolen och gör en rotfyllning, utan bedövning, och tänker att det var väldigt skönt med lite egentid ändå!

  111. kajsa.

    Min treåring är en pratkvarn.. Hon pratar konstant och högt och säger gärna vad hon tycker och känner just för stunden. Hon är även klädbesatt med en fablesse för fickor på sina kläder.
    – Dock så kan hon inte säga bokstaven K utan byter ut den mot bokstaven T. Vilket då leder till följande situation, minst en gång om dagen [och alltid väldigt högt så att Alla runtomkring hör]
    ”Mamma har du FITTOR?” ”Jag har TVÅ FITTOR både fram och bak” ”Pappa har FLERA FITTOR” osv..

    Helt enkelt en återkommande pinsam [men såklart på sitt sätt Charmig] situation som du gärna får teckna :].

  112. Hanna Jarlängen

    Det var första barnet. Jag var nyförlöst med noll känsel i muskulaturen i de nedre regionerna. Den hormonella paniken av att bli mamma, att komma hem på tredje dagen och möta alla känslor. Det var mitt i natten, bebisen vaknade, jag gick upp för att byta hennes blöja i badrummet och känner plötsligt (trots noll känsel) att jag måste kissa. Och som alla nyförlösta vet så är det bråttom när den känslan kommer. Jag ropar i panik på barnets pappa som snarkar gott och vaknar naturligtvis inte. I samma sekund som jag känner värmen av mitt eget urin längs benen bestämmer sig även (den nu mycket arga, ledsna och hungriga) bebisen för att kissa ner sig själv OCH mig där hon ligger på skötbädden. Så där står jag, mitt i natten med kiss från topp till tå och fulgråter. Full med hormoner, trötthet och känslan av ensamhet. Jag minns inte hur jag lyckades lösa situationen men jag minns det som traumatiskt även om jag kan se det komiska i det idag. Känns som ett praktexempel på varför en inte får ordentlig information kring underlivets status efter en förlossning samt även det faktum att en inte bör slarva med knipövningarna.

  113. Linda S

    Hej!
    Varje vardagsmorgon. Morgonstress. I vår hall. Tre barn ska kläs (innan en ska hinna till skolan och jag till jobbet, som jag börjar 08:00m, först lämna de yngre på förskolan… långt från dör sjuåringen går skola) och jag sliter ut låda efter låda för att hitta något som hör ihop. Slänger sedan ner allt möjligt bra att ha i klädväg i en stor lagerhausbag att ta med till förskolan för jag orkar inte tänka ut vad som kan behövas under dagen och jag hinner inte minnas vad som redan hänger på krokarna på förskolan. Allt detta medan jag väser ”jag blir galen” och ”jag haaaaaatar att leta efter saker”. Två meningar som fyraåringen snappat upp. Ja, sjuåringen också. Inte tvååringen. Än.

  114. Jenny

    Jag vill få en teckning på hur jag ser ut när sonen på 3år springer åt ena hållet och dottern på 2år åt andra hållet när vi är utomhus.. Alla dessa avvägningar ”vad är farligast vägen eller skogen, kommer det bilar, ramlar hen från den höga stenen innan jag hinner rädda första från vägen?” Åtta armar på två barn skulle inte sitta helt fel ibland ;p

    Vilken rolig tävling! Många nya uppslag kommer du nog få till 🙂

  115. Kim

    Jag har två söner. En snart 3-åring och en 4.5 åring. Två trotsiga småhuliganer som fullkomligt älskar att stöka ner. när dom väl är vänner och kan sitta bredvid varandra i soffan och titta på tv så passar jag på att städa undan lite (kanske för 4.e gången under dagen). Efter att man äntligen kan se alla golvyterna efteråt så känner man sig glad och lättad. Går in på toa för att kissa lite (får passa på när dom sitter ner så man faktiskt får gå på toa ensam) och tvätta mig. När jag kommer ut så möts jag av kaos. Soffkuddarna borta (ryggkuddarna man lutar sig mot då alltså) då dom lagt dom på golvet för att hoppa på samt båda lådorna med ca 150 småbilar i upp och nr på golvet, innebandybollarna ligger utrstödda på golvet och om inte det vore nog så har katterna lyckats strö ut lite kattsand efter sig också på väg ut från deras toa + att den ena katten har kräkt på vår heltäckningsmatta. Igen. Konstigt man redan har grått hår som 32-åring? Kan även tillägga att jag mellanåt får gå med kryckor även inomhus då jag är lätt rörelsehindrad. Men hey, ungarna är glada. Så jag häller upp ett stort glas Pepsi Max och sätter mig ner för att skratta lite åt alltihopa medan barnen hoppar runt på kuddarna och kiknar av skratt. Bilarna har dom nog hällt ut bara för att känns det som. Story of my life. När jag skrattgråtit färdigt så börjar jag med att torka kräk och fortsätter sen med dammsugningen.

  116. Josefin

    Situation: Ute med vagnen alldeles för tidigt på morgonen i mjukis, fett hår i knut och med en unge som inte alls vill sitta i vagnen utan gå själv (åt alla andra håll än sin kära mor) och på detta (som grädden på moset) en ouppfostrad svart liten enögd mops som hänger i kopplet och skäller/gör utfall mot fåglar/bilar/whatever. Tack för en grym blogg!

  117. Johanna

    Hej!
    Vår dotter är 10 månader och har sedan ungefär 3 månaders ålder skrikit så extremt högt att både jag och min kille börjar tappa det. Dessa skrik kommer lite närsom från morgon till kväll och mäter upp till 100 decibel.. (Inget skämt, jag har mätt) Detta är tydligen hennes sätt att göra sig hörd så det behöver nödvändigtvis inte handla om att vara ledsen! Vid maten, när hon kryper, vid skötbordet, i sängen..the list goes on. Tilläggas skall att jag självklart har en hörselskada och är väldigt ljuskänslig så dagarna i ända går jag runt med stora illrosa hörselkåpor och är livrädd. Du kan ju tänka dig hur snygg jag känner mig..
    Även min kille har börjat med hörselskydd då han inte klarar detta längre så även han börjar få problem med hörseln. Så nu mer går vi större delen av dagarna runt med hörselskydd på eller i högsta beredskap och bara hoppas att detta leder till något bra i framtiden.. Typ en ny mariah carey haha

  118. Carolina

    Scenario 1: Förkyld bebis med täppt näsa ligger på sängen. Pappan håller i hens viftande armar medan mamman försöker suga ut snor ur babynäsan! Lyckan som uppstår hos två vuxna människor när snorsugen fylls upp! High five! 🙂

    Scenario 2: Egentid= sträckan mellan framsätet och baksätet när en stannat bilen och ska plocka ur barnet som sitter bak i sin bilbarnstol. 🙂

  119. frida

    När man inte sovit ordentligt på två månader på grund av en tarm bakterie på sonen som lagt bajs blöja på bajs blöja under natten . Kliver upp (och nu kommer det riktigt jobbiga;)Som inga amnings hormoner i världen kan få en att orka.) man sätter sonen i matstolen öppnar kylen ,Juice tropicana Thank u lord SOCKER . Ska bara skaka lite först.hah! Så har man vaskat juice med fruktkött på dom relativt nymålade VITA kökluckorna.

  120. maggan

    När man byter bajsblöja och ungen vrider sig så det blir bajs på skötbordet, tröjan, strumporna och gärna på ens egna kläder. (kanske bara är jag som är så klantig ha ha)

    Eller när det saknas skötbord och man får byta blöja på handfatet.

  121. Rebecka

    Hej! Just nu dras jag med amningscravings utan dess like (alla snackar om gravid cravings men ingen har nämnt något om det sjuka sockersug vissa får när de ammar) har en sexmånaders och just nu blir det tre wienerbröd om dagen samt choklad och godis. Har gått så långt att jag knappt vågar erkänna för min man vad jag mofflat i mig under dagen, så nu gömmer jag inte bara godiset för hennes storebrorsa som är två år utan även för min man så han inte ser mitt paket med åtta delicatobollar jag planerat att gotta mig med till någon urdålig serie imorgon (vill förtydliga att jag inte gömmer dom för något issue kring vikt utan för att jag typ är gollum när det kommer till socker av alla dess slag just nu….

    1. Rebecka

      Ps! Dels älskar jg din blogg och sen vill jag bara säga att det hade varit roligt om du ville teckna saker kring dina eller andras förlossningar och graviditeter, känns som att där hade kunnat finnas spännande och bra illustrationer 🙂

      1. hejhejvardag

        Ja just det! Mer graviditet och förlossning! Där har jag ju inte alls tecknat mycket! Tror du argumentet funkar för att övertala min sambo om en nummer tre förresten? Det är ju myyyyycket enklare att teckna när minnet är färskt… 😉
        Tack för bra idé!!

  122. Lisa D

    Jag har ett återkommande problem varje gång jag ska handla själv med min tvååring. ibland om man har tur så sitter han snällt i kundvagnen medans man handlar och betalar, men typ 8/10 gånger så ska han gå själv. När vi kommer till kassan så vill han hjälpa till, först ska han ge mig varorna som jag sedan lägger upp på bandet och sedan när jag ska betala så står han snällt och väntar, men när jag slagit Koden till kortet så sliter han ut kortet och köpet blir så klart avbrutet. När jag sedan ska slå koden en gång till så rusar han ut ur butiken så då måste jag lämna allt och springa efter, och Sen får vi gå tillbaks till kassan och fortsätta med betalningen. Hur jag än gör så lyckas han med att antingen dra ut mitt kort eller springa ut ur butiken (oftast båda sakerna). Kön blir alltid lång i den kassan jag väljer att gå till 🙂

  123. Emma

    Igår när jag och mina två barn var på lekplatsen. Jag ammar min son utomhus som bajsar samtidigt som jag ser att det lämnas en kissrand bakom min dotter som åker rutchkana.. Stökigt eftersom jag ville hem och var vrålhungrig!

    Eller som så många gånger att jag vill göra saker jag (!) tycker är kul för min egen skull när jag är föräldraledig. Idag resulterade det i att jag sydde gardiner med min bebis i knät och min stora tjej trampade på pedalen på symaskinen när vi sydde. Alla nöjda och glada

  124. Ella

    När en får oväntat besök (typ endast svärmor som gör detta)… det är fan inte okej att komma oanmäld hem till en småbarnsfamilj. Huset ser ut som ett tredje världskrig! På väg till dörren (för den måste ju öppnas, barnen har redan fört sånt liv så vi kan inte låtsas att vi inte är hemma) försöker jag sparka undan leksaker med fötterna så det åtminstone finns en gång med fri mark, samtidigt som jag försöker samla ihop kläder och annat bröte som ligger överallt och ösa ner allt i källaren. För ner dit bör hon väl inte gå?

  125. Bibbo

    Jag försöker amma/trösta bebis med kolik samtidigt som vi har middag med sedvanlig matkaos tillsammans med 2 1/2 åringen… Det tar på krafterna minst sagt…;) tillslut sitter vi alla i soffan och det är dax för bebis att rapa, självklart kommer det kräks. Jag ber sambon hämta papper/handduk, han tittar på mig (orkar inte) säger åt mig att använda kissblöjan som ligger hopvikt på armstödet för att torka bort det värsta, och jag gör det. En sak jag aldrig trodde jag skulle uppleva i det glamorösa småbarnslivet 😉

  126. Sandra

    När man pratar i telefon och ska låta trevlig och civiliserad samtidigt som ungarna river huset och man försöker att med minspel stoppa kaoset, det är ett dilemma iaf för mig

  127. Hanna

    Skulle var väldigt rolig att få ett speciellt minne från förlossningen tecknat! Jag satt i duschen (efter en lång förlossning) och maken hade fått i uppgift att klä vår fina dotter. In på toaletten kommer han med en uppknäppt omlottbody och håller upp den utsträckt mellan armarna. Vad är det här, utbrister han. En omlottbody, svarar jag. Han tittar på mig med stora ögon och fortsätter ”Vad fan är omlott?”. Ps. Han lyckades efter en lång stund!

    1. hejhejvardag

      Haha vet du att jag har en sådan skiss – typ omlott-body kräver högsta IQ. Hade glömt den… Måste leta upp igen! 😀 Tack!
      ps: min sambo har fortf inte lyckats knäppa en enda omlottpyjamas helt rätt hahaha

  128. Karin

    Jag har tre döttrar; en på sex år och tvillingar på fyra år. Oftast är de goda vänner men inte under Bolibompa! Det tävlas om allt – vem som ska sätta på tv:n, vem som ska stänga av osv. Men mest vem som ska vara vem i de olika programmen. ”Pax för att vara Jakari!” ”Nej, JAG ville vara Jakari!” ”Maaaamma, Stina säger att jag måste vara Stora skuggan men jag ville ju vara Jakari!” Och så följs detta av gråt och ibland slagsmål. Suck! Det har nu gått så långt att min man börjar paxa roller i våra serier; ”pax för att vara President Underwood! Du får vara Claire!” 🙂

    1. Karin

      Haha, nu kom jag på en som utspelade sig häromdagen:

      Som sagt har vi tvillingar, enäggs och därmed väldigt lika. Vår äldsta fick frågan av ett grannbarn om hur han skulle se skillnad på dem. Hon började med att hänvisa till deras olika hårlängd och även röster som skiljer sig åt, men dessa sätt avfärdades av grannen eftersom han då var tvungen att se bägge samtidigt. Hon fortsatte då med att hänvisa till deras olika jackor men det funkade inte heller. Hon suckade då och sa ”skitsamma, säg Signe till båda!” Den skulle göra sig som illustration 🙂

  129. Emma

    Den när man kommer hem från jobbet och hämtat barnen på dagis (med bil)
    Kliver ur bilen hemma går till brevlådan för att hämta posten och sen när man nästan har kommit in i huset tycker att det känns som att man har missagt något och kommer på att man har 2 barn sitandes kvar i bilen och väntar på att mamma ska släppa ut dom

    1. Veronica

      BAHAHAHA! Vet du vad jag har gjort? Gått in på dagis, hämtat ryggsäck och regnjacka, gått därifrån och insett att jag glömt…. Barnet.

  130. Veronica

    Ok, så här. Jag och mina två döttrar skulle ut och cykla. En härlig vårdag, minsta hade precis lärt sig trampa runt på trehjulingen och stora precis lärt sig cykla utan stödhjul. ”Härligt!” tänkte jag och såg framför mig vilket fint minne det skulle bli för barnen, fågelsång och en glad mamma osv osv…när vi väl tagit oss hemifrån med rätt hjälmar, skor på rätt fot och kommit upp mot skogsbrynet var det dags att hoja iväg. Jag börjar trampa. Ungarna också. So far so good. Sedan kommer vi till en myrstack och helvtet bryter loss. Äldsta får en myra på foten, får total panik och sparkar omkull lilla så hon rasar med trehjuling och allt in i myrstacken. Hon får myror under hjälmen och (såklart!) också panik och försvinner in i skogen, vrålandes ”DOM TAAAAR MIG”, stora springer rakt ut i vägen gråtandes och viftandes med armarna som propellrar, kvar står jag i skogen med en myrstack och tre cyklar och en krossad bild av en härlig cykelutflykt.

    Det blev säkert ett skitbra minne för livet för ongarna.

  131. Emelie

    Haha när ungen är sjuk och har en envis hosta. Och när på alla sätt tvingat/hotar/mutar / ändrar taktik och erbjuder godis och glass bara för att ungen ska ta sin hostmedicin men vägrar. Och pappan dyker upp 3 timmar senare och ungen dricker med glädje

  132. Dory

    Önskar så få min bild tecknad när jag fastnar i bilköer m mitt första barn då ca 1 månad gammal. Kl 23.00, barnet skriker halsen av sig, en make på pickalurven som försöker trösta babyn. En sträcka som tar 5 min i vanliga fall tog 2 h & 15 min. Det slutar med att oljelampa & bensinlampan i bilen lyser, jag har ingen känsel i 4 av 5 tår på foten som suttit på kopplingspedalen, babyn är galen, knappt krypkör å ammar sammtidigt m båda mjölkstinna brösten i vädret till allmän beskådan å maken dom råkar säga att han är kissnödig

  133. Mirjam

    Hej
    Vårt återkommande dilemma just nu är kombinationen ett drygt ettårigt barn med en knapp ettårig (stor) hund. De delar verkligen bakterieflora och är bästa vänner och värsta konkurrenterna. Dottern kastar mat, så hunden lär sig tigga, dottern kastar ut hundens mat och stampar i hans vatten när hon inte får som hon vill. Hunden springer efter och välter, stjäl och har sönder. Ibland gapar hon med mat i munnen och då slickar han gärna, förra veckan drog hon ned sin bajsblöja och då slickar han också gärna… Gosar vi med någon av dem kommer den andre genast avundsjukt. I värsta fall är även katten inblandad, tex katten öppnar dörren till rummet med bokhyllor, dottern går in och river ut böckerna, hunden kommer efter och tuggar sönder böckerna. Lycka till att skapa en illustration av det 🙂 Tack för många skratt och tänkvärda bilder.