hejhejvardag

5 tillfällen där småbarnsföräldrar borde tänka ett varv till…

Asså alla dessa måste jag påminna mig själv om ooofta, jag är så inne i min föräldrabubbla… Förlåt.

 

5 TILLFÄLLEN DÄR SMÅBARNSFÖRÄLDRAR BORDE TÄNKA ETT VARV TILL…

 

1. När man kommer till jobbet efter vabb med bakverk som man gjort med barnen (hej bacillbullar!)

2. När man pratar så att de längst bak i bussen hör varenda ord fast man står längst fram (barnet är ju bara några cm bort! Varför vrålar jag??)

3. Byta blöja på lite väl offentliga platser. (Försök att minnas hur kiss och bajs upplevdes före bebis, försöööök)

4. När man börjar ringa kompisar vid åttatiden, halva dagen har ju gått! (Fast nja det är ju inte alla som går upp kl. 05.30).

5. När man blir frrrrruktansvärt upprörd då grannen spelar musik efter kl 19. (Kommer du ihåg att du själv tyckte ”innan kl 23 är det ju lugnt!”).

 

Jag nöjer mig med fem punkter, nån måtta får det vara med självinsikten!

 


Men är det ändå inte lite coolt hur man anpassar sig och helt tänker om? Och jo, ibland kanske blir lite hemmablind.

Men till dig därute som kanske irriteras av detta då och då – kom ihåg det är en period, det går över! Det du ser är en person som gått helt och totalt ”all in”. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Eller som när ungen är snäll och man efter fixat disk, tvätt, ätit frukost, duschat och städat huset får för sig att man kanske ska ta och åka och handla lite nya kläder för att dom man har är genomskinliga av ut slitning. In med vagn, skötväska och unge och åker iväg. Kommer fram och allt är stängt! Öppnar kl 10, bara 1,5 timmar kvar. Blir till att handla mat istället och åka hem…

  2. Anna

    Älskar när moster ringer mig på förmiddagen å säger ”jaha, du har klivit upp du å nu??” å då är klockan efter 10 öööhm, jo, har varit vaken sen 4/5 (beroende på dag)

  3. Jenny

    Hahaha! Spot on verkligen! Och när folk ringer en på eftermiddagen när det är middagslur för BÅDE bebisen och mamman – fattar de inte att vi sover middag hallå?!?

  4. Mamman

    På tal om helger… Hur kan Nyhetsmorgon börja så sent som kl 08?! Då har man ju redan varit vaken i 4 timmar!! 😀

  5. Malin

    Hahaha, bästa listan! Det där med att ringa folk, det är sjukt vad det stämmer in på mig. Tänker att ”ja men nu är ju klockan efter ÅTTA (helg? Vad sa du?), då är väl folk för fasen uppe!” – det är de INTE!!

    1. hejhejvardag

      Ja men eller hur?! Vad då helg? Och efter åtta BORDE ju alla vara vakna, man kan ju inte sova bort heeela dagen 😉 😉

  6. Thilde

    Hahaha! Behöver påminns mig om typ allt det här OFTA! Det är så sjukt skönt att hänga med andra småbarnsföräldrar av den anledningen. Ingen förväntar sig vare sig sammanhängande samtal över en kopp kaffe, ingen förväntar sig varmt kaffe och alla är ok med att micra kaffet en andra gång 😀

    1. hejhejvardag

      Preciiiis! Så skönt att ingen förväntar sig nåt sammanhängade samtal!! Haha! Mmm micrat kaffe…!

  7. malin

    Ha ha! Känner igen mig så väl. Det är sååå segt att vänta på att folk ska vakna när man själv varit vaken sen 6-tiden. Och de kvällar glassbilen kommer när jag lägger barnen vid 20-tiden och spelar sin truddelutt blir jag helt GALEN!!