hejhejvardag

Vad hette era bebisar i magen?

Gått runt och tänkt på mina gravidmagar. Och namnen ”magarna” hade.

Märta hette Lennart, som sedan fick smeknamnet Lelle. Och magen med Maja, som vi visste var en tjej, hette helt enkelt en mix av våra topp-två namn till efter-mage-tiden: Moa-Maja.

Vad hette/heter era magar?

Lelle

Lelle

moamaja

Märta sitter på MoaMaja

gravid

Såhär kunde det kännas…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klara

    Vad roligt med alla magnamn. Vår första mage hette Fröet (eller frö’t eftersom vi är östgötar), detta pga att vi misstänkte att vi sått ett frö på smekmånaden och det stämde. Det blev en Ingrid. Mage två hette Ärtan trots att maken tyckte det var ett tjejnamn och vi visste att det var en pojk därinne. Åke kom ut.

  2. Maria - ett norrsken i Linköping

    Den här magen har många namn. Jag kallar den för Brutus för att kunna daga ”även dubmin Brutus” om alla krämpor jag har. Min sambos kompisar kallar den för Mowgli för att sambon ska kunna bli farsan Baloo. På senare tid har jag och min bror refererat till den som Rocktarzan bara för att jag såg skidskytten Rok Trsan och blev aslycklig för hur fantastiskt är inte det namnet egentligen?

  3. Muffins mamma

    Min mage hette Stormagheddon – det var ju en bestämd typ där inne. Twittrade gjorde magen också under samma namn.
    Nu går hon under namnet Oline

  4. Johanna

    Bebis i magen nu kallades efter första ultraljudet för Alien eftersom huvudet då var lika stort som kroppen. Nu när vi fått reda på att det är en tjej och vi har namnet Belle som toppnamn blir det oftast Osten efter att ha kommit på att en bebis som heter Belle är en babybel.

  5. Caroline

    Vår första mage hette Bizz som utvecklades till Lills-Bizz och döptes sen till Harry (även kallad Mister av mig) När vi blev gravid igen och frågade Harry vad bäbisen i magen skulle heta svarade han alltid Bingo, så mage nr.2 hette Bingo och döptes sen till Walter (aka. Lill-Skrot) Jag är också fascinerad av namn och tycker det är mycket underhållande att höra historier om hur namnen blev till.

  6. Nenna

    Paco!! Haha.. Vi var i Mexico när vi började försöka få barn och jag sa att om jag blev gravid i Mexico var vi ju bara tvungna att ge barnet namnet Paco. Han blev till en månad efter Mexico-resan så som tur var slapp jag ge barnet det namnet, men vi kallade honom det. Kollegorna på jobbet kallade honom baby boy bk (bk är initialerna i mina efternamn) så sen fastnade faktiskt baby boy bk.

  7. Chrissy

    Vi kallade bebisen i magen för ”Cookie”. Dels är jag själv ett kakmonster, och dels blev bebisen till i Paris där vi åt massvis med bakelser/macarons. Ut kom en Valter 🙂

  8. Annika

    Först hette magen svempa som blev en Jensine sen var arbetsnamnet jerker som blev en Lillie alltså 0 rätt på gissningarna av könet…

  9. Zarah

    Försts magen hette Shrimpy. Såhär två år senare kallar vi barnet fortfarande för Shrimpy (men han heter Dylan). Och med kallar menar jag så mycket att han tror att han heter det. Andra magen kallade jag mest för Tvåan.

    1. hejhejvardag

      Haha, ja magnamnen kan ju leva vidare! Eller de där man kallar dem när de är pyttesmå! Det kanske blir hans artistnamn? Dj Shrimpy låter ju ballt! 😀
      Och klassiker med tvåan! Jag var tvungen att tänka superlänge innan jag kom på vad vi kallade Maja-magen. Stackars småsyskon 😉

  10. Becks

    Första kallades ”Capslock” som sen blen en liten Sam och nummer två kallades först ”dunga” och sedan ”Tvåan” rätt och slätt, det blev en liten Noa av henne (visste dock ej könen innan)

  11. Sofia

    Magens mormor började kallade magen för Lilla Parveln när vi visste att det skulle bli en pöjk. Ut kom en Gabriel som är en riktig bus-parvel.

  12. Mary

    Första hette Bubblan, för att han var en provrörsbefruktning och vi fick se honom när han var fyra celler (bubblor) stor. När han kom ut fick han heta Einar.

    Den andra har inget riktigt namn än, vi säger ”bebisen i magen”, mest för att vänja blivande storebror för vad som ska komma. Nästa vecka blir det ultraljud och då kanske vi ändrar namn till lillasyster eller lillebror. 🙂

  13. Emelie

    Första hette Kringlan, men hen blev bara 19 veckor i magen. Andra kallade vi Akrobaten för hon låg så roligt på ul och var väldigt livlig. Det blev Alma. Tredje kallade vi Lillasyster, för det visste vi att det skulle bli. Hon blev Edith på utsidan.

  14. emma

    Första magen hette Grodan. Grodan visade sig vara en liten Ville. Andra magen fick heta Ingalill, eftersom det var storebrors namnförslag till syskonet, efter favoritfröken på förskolan. Ut kom däremot en liten Iris.

  15. Karin

    Första bebisen i magen kallades för sjöhästen för vi tyckte det såg ut som en liten sjöhäst på ul. Andra hette skrutten för jag mådde så fruktansvärt skruttigt, det byttes ut till skruttan när vi fick veta att det var en liten tjej.

  16. Annie - Annies Enkla

    Min mage (eller barnet i den) har smeknamnet Duttin. Helt logiskt eftersom min man har gett mig smeknamnet Dutten 😉
    /Annie

  17. Emma - hörselresan

    Första hette Baby Bunting som sedan blev en Zoë. Mage nummer två hette helt enkelt Bubs, ibland Bubsie, och den blev till en Henry. Själv hette jag Glyrpen tills dess att jag föddes och sedan blev till en Emma.

  18. Astrid

    Första kalades Luten och har nu internet-aliaset Kajan 🙂 Tvåan kallas Pyret och vem hon blir får vi väl se. Kajans riktiga namn fanns inte ens på vår lista så Pyret får vänta tills hon är ute med att få ett namn. Vi verkar inte så bra på att hitta på namn som passar våra barns faktiska utseende…

  19. therese

    Första magen hette ”Ubbe” som blev en Linn, andra magen hette Mario (som avgjorde fotboll vm 2014) som sedan blev en Sara!