hejhejvardag

Nyårslöften, va fan!

Asså jag gillar inte nyårslöften. Eller jo det gör jag. Eller nej.

Okej jag har lite kluvna känslor inför nyårslöften! Vissa är roliga och en del har en ”omstartkänsla” som kan vara skön, det gillar jag. Men alldeles för många är ångest. Det gillar jag INTE!

Jag blir förbannad när jag ser löpsedlar, bantningsföretag och gym som ska gorma om viktminskning så fort det blir nytt år. Beach 2015-hetsen ska redan göra entré och suga musten ur varenda liten grönsak eller promenad. Inget ska vara av en kul anledning, allt ska handa om utseende. Jäkla skitideal!

Så nu ska jag göra en lista på mina nyårslöften, som jag helt ödmjukt vill påstå är fantastiska. Ni får lov att kopypejsta.

Jag ska:

  1. …slåss emot sjuka ideal och kropphets allt vad jag bara kan! Och istället fundera på hur fantastisk kroppen är.
  2. …ge mer kärlek (hippien i mig har talat)! Kärlek föder kärlek. Om vi ser till att vara extra kärleksfulla mot varandra kommer det tillbaka!
  3. …bara äta kött en-två gånger i veckan och då ska det vara bra kött. Jag har alltid ångest över att jag stöttar en industri som, när jag tänker på den, ger mig värk i revbenen.
  4. …sluta gräma mig för saker jag säger. Jag menar nästan alltid väl när jag hetsar på/bluddrar/överanalyserar, och om någon tar illa upp eller blir sur så får den personen säga det så att vi har chans att reda ut det hela.
  5. …ta tid att tänka efter. Man behöver inte svara på saker direkt, man behöver inte ha en åsikt direkt, man behöver inte säga ja direkt. Man får tänka efter och återkomma.

vikthets vikthets1

Fy fan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helen

    Jag kan stolt säga att jag inte längre stöttar den konventionella massindustrin längre! Jag köper numera mitt kött från Min Farm, som faktiskt kommer att starta upp i Stockholm i vår. Där beställer man kött, grönsaker, potatis, honung och annat som kan erbjudas, beroende på län, direkt av bonden.

    Det händer såklart att man köper t.ex. korv och bacon i affären men det köper jag alltid ekologiskt. Och har man viljan så går det oftast. Jag och min sambo studerar och får ut ca 9000 kr var per månad. Det är egentligen inte speciellt mycket pengar, men trots det så köper vi ekologiskt så långt det går. Har man viljan så kan man köpa livsmedel som är framtagna på ett schysst sätt. Med det sagt så anser jag att det är helt rätt att försöka dra ner på köttkonsumtionen! Det är jag väldigt dålig på, men det känns så mycket bättre att äta kött sen jag började handla från Min farm.

    Kolla in deras hemsida och ställ dej i kö för Stockholmsområdet! Sen finns det också många andra olika sorters gårdsbutiker runt om Stockholm som föder upp sina djur enligt bl.a. Krav 🙂

  2. Louise

    Håller med. Så svårt att inte låta de tankarna komma in och styra vad man tycker om sig själv, de har ju utsökt lite med verkligheten att göra. En sund själ i en frisk kropp, det är mitt mantra. Nu kanske inte det är på tapeten för dig som småbarnsförälder, men det bästa botemedlet till hur man ser på sin kropp har alltid för mig varit utmanande fysisk aktivitet. Så att jag ser min kropp mer hur den fungerar, och allt häftigt den låter mig göra, istället för hur den ser ut! Spelade rugby i 15 år och det rensade ut all smal-hets man kan tänka sig. Nu har jag trasiga fötter men hot yoga ger nästan lika mycket. Alla vi rara tjocka, smala, gamla, håriga, står i små hotpants och ägnar föga tanke åt att våra magar väller ut åt alla håll =) det är ju bara andningen och pannan som ska till knät som är i fokus! Fallskärmshoppning kanske?