hejhejvardag

Hejdå musiksmak

lillasnigel

Alltså jag har lyssnat på så mycket musik, alltid. Levt med musik. Letat ny musik. Överösts av tips och tipsat vilt. Sedan blev det tyst.

Jag hade föreställt mig att jag skulle sätta hörlurar på magen under graviditeten och liksom hälla i barnen ”musiksmak”. Men icke.

När jag blev gravid första gången kändes det rörigt med musik. Helt plötsligt uppskattade jag tystnad. Andra gången var det aldrig tyst och att försöka lyssna på musik med en rejsande Märta var lönlöst.

Nu, med två små, är det konstigt nog heller aldrig tyst. En hel del musik visserligen, men kanske inte den jag hade tänkt mig… Och förresten, ibland är det faktiskt tyst; när de somnat. Då är det stilla, lugnt och fridfullt. Och jag orkar inte lyssna på något alls.

MEN det finns hopp. Jag har hört om småbarnsföräldrar som efter några år i ”tystnad” (eller vad man ska kalla det) börjat lyssna på musik igen. Jihuuu! Om några år kommer jag kanske hitta tillbaka!!!

Till dess: Lilla snigeln, den sovande björnen och de tio små indianerna – let’s rock’n’roll!!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elinen

  Jag har också alltid levt musik!
  Hade i stort sett tre år av tystnad (1,5 år mellan mina barn). Men alltså nu, jag tror jag tar igen det jag missat. Känns som att jag lyssnar mer på musik än någonsin. Och springer på mer konserter också. 🙂 Min 4åring brukar stega in i köket (där jag spelar musik medan jag lagar mat/plockar disk/hänger) och säga åt mig att han vill höra sin favoritlåt (Taylor Swift – Stay stay stay) och det får han gärna, jag blir bara så glad att han tycker om musik. Men ibland kommer han också bara ut i köket och säger ”Vad är det här mamma?” och när jag svarar ”det är blä, sänk!”. Men för all del, alla får väl tycka som de vill (även om han tycker fel!). ;P

  1. hejhejvardag

   Åh precis det jag hoppas på! Att hitta tillbaka om några år! Blev hoppfull av din kommentar, tack!! Och haha, ja det kaaaanske kan få tycka som de vill även om det är fel…kanske! 😉

 2. Annika

  Har börjat lyssna på musik igen, mina tjejer gillat också musik. Ibland hårdrock ibland svängig musik som markoolio å sånt. Maken och jag ska på konsert i november tom… rival sons där har du musiktip s å!

 3. jennybenny

  haha jag känner igen mig ganska väl 😉
  Har dock tur att ha kiddos som älskar rock-musik, så det lyssnar vi ofta på.
  Men nytt poppigt etc har jag INGEN ANING om. Kan verkligen inte en enda ny cool sång. Oh well. Så får det väl vara just nu!

  1. hejhejvardag

   Ja mitt problem är mest att jag själv inte orkar lyssna på musik! De få gånger vi spelar nåt annat än barnvisor tas det emot rätt så bra faktiskt. Jag måste bara komma på vad JAG vill lyssna på, hjälp!

 4. Tina

  Absolut igenkänning, det blev en del barnvisor. Men när vi åkte bil hade vi alltid på (kommersiell) radio som spelade senaste hitsen och nu har vi en 8-åring o en 5-åring med egna Spotifylistor med pop- och danslåtar. Så lite hjärntvätt med discomusik är allt som behövs. ; )

 5. Jenny

  Det kommer! Här hemma är det inte alls mycket barnmusik faktiskt. Det är isf när vi sjunger själva tillsammans. Min son på snart fyra vill gärna lyssna på Tajsy Mappman (Tracy Chapman) just nu 🙂 Ett tag var det Omupp (Orup) som gällde i bilen 🙂 Helt klart influerad av mig 😉
  Men visst är det skönt med tystnad också.

  1. hejhejvardag

   Haha Tajsy Mappman och Omupp! Underbart! Jag hoppas min lust att lyssna på musik återvänder en dag… 🙂

 6. mammalinda

  Eller vad sägs om Sean Banan?? Det är ALLTID barnen som bestämmer vilken musik som vi ska lyssna på. Och NEJ efter 9 år är det fortfarande ingen vuxenmusik här hemma… Men lev på hoppet du 😉 😉