hejhejvardag

Vykort?

vykortkanske

Jag funderar på att göra vykort. Är det en bra idé? Jag vet inte! Tänkte ni kunde hjälpa mig att avgöra.

Jag tänkte att jag skulle ha två stycken olika 5-pack med fem olika vykort i varje. Och sälja för 50 kr? (alltså 5 vykort för 50kr). Känns det rimligt?

 

Och så nästa fråga. Vilka illusar ska det bli vykort av, om det nu blir vykort?

 

Jag sållade lite (valde bort dem som ska vara i almanackan till exempel). Vill ni hjälpa mig att rösta fram tio stycken?

 

Gör såhär

 1. Skriv gärna lite vad ni tänker kring vad jag funderat på här ovan.
 2. Och ”rösta” sedan på fem stycken favoriter (se nummer på bilden ovan. OBS! Den går att klicka på för att få större).

 

Givetvis kan man då vinna någonting, som tack att man hjälper mig!

Vad vinner man då? Jag tänker båda 5-packen samt ett valfritt signerat print.

 

TACK FÖR HJÄLPEN!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. elisabeth

  6,11,13,19 & 20. 11 är högst på min igenkänningsfaktorlista just nu!!
  Låter som hyvens prissättning ☺
  Ser fram emot kalendern!

 2. Natalia A

  Ja Ja Ja till vykort!!!
  Tycker du ska göra alla, men om jag ska försöka begränsa mig så: 1, 4, 20, 3, 7
  Kram!

 3. Stephanie

  Jättebra ide !!! 🙂
  Åh de är alla så bra! Men jag röstar på 1, 4, 6, 14, 20!

  Lycka till med vykorten ! 🙂

 4. Angelica

  Så rätt och helt i tiden! Perfekt med ett 5-pack vykort som jag kan rama in och ge till svägerskan som är mammaledig just nu, behålla en själv för mental peppning på mitt kontor, rama in och ge bort till mina två gravida vänner i babyshowerpresent och en till svärmor som fött fem kids och verkligen vet innebörden av ”multitasking”.

  Jag älskar ju alla dina illustrationer och garvar lika högt varje tisdag men om jag måste välja ut endast fem så får det bli 2 (hög igenkännngsfaktor!), 7 (perfekt som babyshowerpresent), 9 (så otroligt underhållande men kanske inte för den trötta mamman..), 18 (också hög igenkänningsfaktor, förlåt älskling) och 17 (perfekt att ge nyblivna mamman).

  Hoppas på vinst! Då skulle jag bli så lycklig! Och om inte – så 50 kronor är helt överkomligt 🙂

 5. Elin

  1. Det är en fantastisk idé. Dina bilder är helt underbart träffsäkra och det vore roligt att glädja några vänner med småbarn med ett av dina vykort i brevlådan. Priset är absolut rimligt.
  2. Mina favoriter är: 4, 6, 14, 16 och 20

 6. Thea

  Hei!
  Her er mine topp fem:
  Nr. 10- ELSKER den, og budskapet! Ble mamma til en jente i mars, og har tenkt så mye på hvordan jeg skal være et godt forbilde. Har hatt superdårlig selvtillit før, men nå kjenner jeg at jeg må suck it up og sørge for at hun får en sterk kvinne å se opp til.
  Nr. 11- Denne illustrasjonen er som tatt ut av mitt eget liv. Jeg ler så jeg griner hver gang jeg ser på det (måtte ta en screen shot fra mobilen). Jeg føler at det er sånne samtaler jeg har med min mann hver dag.
  Nr. 7- Denne illustrasjonen ville blitt et superfint kort å gi til en søster eller venninne som venter barn. Jeg fikk kommentarer dagen lang fra mennesker jeg såvidt kjenner- du må ikke tro at du kan spise for to, da vil du angre deg!, trener du ikke mer?, du vet at det ikke er en sykdom å være gravid?, du skal vel jobbe helt frem til permisjonen? husk at det er veeeldig vanskelig å gå ned i vekt om du lar deg selv gå nå.Som gravid mener tydeligvis ALLE som har båret frem barn en gang i sitt liv at de kan komme med uoppfordrede råd hele tiden. Det er så slitsomt.
  Nr. 2- jeg MÅ ha dette! Det sier seg selv 😉
  Nr. 13- Før jeg fikk barn var jeg super konfliktsky, og ville helst ikke gi noen en grunn til å snakke til meg, særlig ikke gjøre noe som kunne provosere. Nå som jeg har barn har jeg fått en helt annen selvtillit, noe jeg setter stor pris på. En gang jeg ammet i et tomt hjørne på en Max burger gikk det en gammel gubbe fordi som stirret på meg og lagde høylytte ”HMF”-lyder. Det fikk han selvsagt gjøre, men jeg ammet jo videre. Har ammet på burgersjapper, på fjellet, i bilen, på pizzerian, you name it. Jeg ammer når jeg vil (når min datter vil), hvor jeg vil.
  Må bare få si tusen takk for super blogg! Elsker bildene dine, og de hjelper meg masse når jeg ikke kjenner noen som har barn. Jeg kjenenr meg igjen i ca alt! Du er utrolig dyktig! 🙂

 7. Elin

  Ja! Såklart du ska göra vykort! Vykort är underskattat och jätteroligt att skicka som pepp till en vän.
  Dessutom köper jag gärna vykort av illustratörer jag gillar. Senast köpte jag ett fem-pack och satte upp i grupp i olika ramar, blev superfint.

  1. Elin

   Oj, glömde. 4, 5, 16, 19 och 20 röstar jag på.
   Men jag saknar den där paret är på date och inte har något att prata om. Och den med additionsstressen över alla vänners lycka på FB, den tycker jag är klockren!

 8. Jenny E

  1) Väldigt bra idé! Och lagom pris. Fördelen med 5-pack är ju att man ge bort några och ändå få behålla ett själv. Men helst hade jag velat ha en mixpack eftersom alla är så himla bra!
  2) Älskar ALLA, men kanske lite extra 5, 11, 13, 20. (Och så saknar jag den när hon speglar sig och klagar på kroppen, och kroppen ”skäller ut henne” om att att hon ska vara tacksam för att kroppen gjort för henne istället! Den är extra-underbar!)

 9. Annie Stenstrand

  Bra grej, kul att ge bort i julklapp och present, m.m.
  Jag röstar på 3,6,7 och 15.
  Du är jätteduktig och dina illustrationer är väldigt roliga och ibland tragiska, hög igenkänningsfaktor!
  Kram,
  Annie

 10. Tanja Åström

  En toppen idé! Vi är många mammor här ute som skrattar och bitvis gråter över exakt samma saker.
  De skulle bli väldigt uppskattade kort.
  3,4,11,15 och 19 är mina favoriter av de Du valt ut.

 11. Anna

  Kör hårt! Jag älskar alla dina bilder och vill skicka vykort till alla mina mammavänner som behöver pepp och skratt! Har du ett album till försäljning?

 12. Anonym

  2,3 4, 11 och 13 är klockrena. Men jag saknar bilden när hon speglar sig och pratar om tacksamhet till kroppen. Den är också grym. Tack för riktigt bra och träffande bilder

 13. Malin

  3, 6, 7, 15 och 18 är mina favoriter! Superbra ide om vykort, så roligt att få ett av dina kort som ’grattis till nya bebisen’ t ex. Jag kommer köpa!

 14. Malin - nybliven mamma!

  3, 6, 20, 15 och 10 är ju perfekta vykort att skicka till nyblivna mammor eller som morsdag-kort. Hade själv blivit skitglad om nån skickade ett sånt till mig! Jag blev själv mamma i somras och igenkänningsfaktorn är så klockren! Det var ännu fler som jag skulle köpa, men de där ovan var mina fem favoriter. Jag tycker priset är rimligt!

 15. Martina T

  Hej!
  JA för vykort! Priser känns rimligt och 5-pack bra! Kul att skicka till vänner och ha hemma på kylskåpet! Svårt att välja bara fem, men dessa är mina favoriter: 3,9,13, 17 och 19!

 16. Mirjam

  Jag tycker det är en jättebra idé. Jag älskar vykort och köper på mig en hel del för att ha till hands vid lämpliga tillfällen. Röstar på 4, 8, 13, 16, 19. /Mirjam

 17. Lisa

  14, 6, 16, 20 och 8 är mina favoriter

  Jag tyckte att det var en väldigt bra idé. Kanske ett tema gravid och bäbis (första tiden) och ett paket med tema kvinna samt äldre barn.
  Priset tyckte jag var helt okej. Jag skulle köpa, så antagligen går det att ha lite dyrare också men det beror ju på hur många av de fem som man tycker är klockrena. Tycker man att två är helt perfekta vill man inte betala mer än 50 tror jag.

 18. Sockertoppar

  Okej, vi kommer överens om att du måste ta nr 3-4 och 7 och sedan får du bestämma över resten av skönheterna. Aight? Deal? Or no deal? Jag lovar att sööpa flera styckna. /Sockertoppar

 19. Karin

  Bra där!! Det blir grymma vykort. Jag tycker bäst om vykort i lite större format, 10×15 blir så litet… Om det inte blir stor prisskillnad så skulle det vara mitt tips, då skulle dessutom dina coola illustrationer få det utrymme som de förtjänar

 20. Ellinor

  Vykort är ju strålande! Jag vill ofta dela med mig av dina bilder och även om jag följ-tipsar skulle det va kul att kunna visa/ge bort analogt också! Dina bilder är pricksäkra och ger tröst när man känner att småbarnsåren är lite för mycket ibland… Jag röstar på 2, 4, 6, 9 och 17.

 21. Rit

  Underbar idé!
  5-pack är bra! Blandade buntar så man får 5 olika tycker jag!
  Perfekt att skicka till sina vänner som vantar/har barn. Fler behöver igenkännande skratt i barnvardagen!
  Jag gillar 1, 3, 4, 6 och 7 bäst.

 22. Emma

  Hej! Dina bilder är fantastiska och vore kanon kul om du gjorde dem som vykort! Det behövs roliga och ärliga vykort, precis som dina!
  Jag tycker bäst om 1 4 6 8 och 9.
  Fortsätt med det du gör och ha det toppen!

 23. Matilda

  Toppenidé! Tycker att du kan ha en förpackning med barntema och en med relationstema. Jag röstar på 2, 3, 4, 5 och 20

 24. Karin

  Superbra idé! I vykortsformat kan en köpa en bunt och sedan sätta några på väggen och skicka några till vänner (som sätter dem på väggen). Jag tycker helt klart du ska köra! 50 kr är ett väldigt bra pris också; absolut inte för högt.

  Jag har svårt att välja då jag gillar allt du gör, men till sist har jag lyckats bestämma mig för 3,4,13,17 och 20.

 25. Tycker 1,3,4,20 gör sig bäst som vykort, rent

  Tycker 1,3,4,20 gör sig bäst som vykort rent layoutmässigt. 50peng låter helt rimligt men jag tycker även du ska trycka upp A3 kort sommar kan rama eller skicka, 25peng för det, Varsegodis! Blir det en kalender och när kan jag köpa den och ha i mitt kök?

  1. hejhejvardag

   Bra tips! Tack! Almanacka skickas på tryck i veckan o kommer nog vara färdig att säljas början på november! 🙂

 26. Cecilia J

  Mos def 11 & 20!! Så jäkla roligt med vykort, jag skulle skicka till alla småbarnsföräldrar jag känner och dom skulle garva gaddarna ur sig. Det mesta du gör är så himla träffsäkert. Och 5 vykort för (definitivt) 50 spänn är ju som hittat, funkar tom när man sponsras av FK.

 27. Annika

  Alltså dina bilder är så klockrena! Fantastisk bra idé med vykort också. Jag tycker du ska försöka få ut dem i handeln också (om du vill alltså…). Säker på att de skulle göra succé.
  Bra pris!

  Jag röstar på:
  2,4,9, 15,17,18.

  Lycka till till dig!

 28. Majalisa Jarstig

  Hej! Tack för finaste vardagshumorn! Varje söndag fm är jag på barndans med min tös o hennes min bästa vännina o hennes tös- varje gång försöker vi ”catcha up” lite diskret samtidigt som vi dansar att vi ”hade en liten liten apa” och ”flyger till austraaalieeen”

 29. Anonym

  1, 4, 6, 10 och 19! Superbra när man vill ha lite budgetgrejer att sätta upp på toaväggen oxkså <333 tycker priset är bra!

 30. Sofi

  Jag röstar för 3,5,13,16 och 20! Dina bilder är underbara glimtar från allas våra liv. Och förmedlar en sån kärlek, styrka och just..allt det vardagliga. Heja!

 31. Elisabet

  Jag tycker att det är en JÄTTEBRA idé! Jag älskar vykort och har alltid en bunt hemma. Så bra att ta fram när någon fyller år, bjuder på middag, ställer upp som barnvakt eller bara är en allmänt härlig person. 50 kr för 5 vykort är inte dyrt utan ett mkt bra pris som jag gärna skulle betala. Jag tycker att dina illustrationer skulle göra sig bäst på matta kort!

  Det är svårt att välja fem favoriter eftersom alla är så underbara men nu har lillen i famnen snart ammat klart så jag måste bestämma mig. Jag säger 2, 3, 6, 18, 20.

 32. Sara

  Mina favoriter är 6 och 19, följt av 7, 18 och 20. 50 kr låter billigt, 75 kr inkl porto och emballage? Ser fram emot kalender och vykort!

 33. Lisa

  Dina bilder är som copy+paste:ade från min verklighet.
  Jag tänker att less is more när det kommer till formatet vykort. Så jag röstar på:
  1, 4, 5, 19, 20
  Om jag inte vinner kommer jag köpa.

 34. Marie Hammarberg

  Ja! Superbra idé! Och absolut rimligt pris, absolut inte i överkant. Skulle kunna tänka mig betala upp till 100 kr om det är inkl frakt.

  Mina favoriter: 1,2,4,14,20.

 35. Therese

  Åhh vilken bra idé! Perfekt pris oxå. Min absolut favoritbild är nr 9! Denna bild utspelar sig ofta här hemma. 🙂
  Sen gillar jag 2, 6, 11 och 20 oxå!

 36. Marika

  JAAA!!!!! Vilken bra idé! På så vis får ju fler tillgång till dessa fantastiska prints lättare! 5-pack är perfekt! Då kan en skicka några och även spara någon själv! 50 spänn för 5 vykort är perfekt, absolut inte för dyrt. Men samtidigt passar det oss som inte har en så hög inkomst heller, superduper helt enkelt.

  Jag tycker: 2, 5, 7, 10, 13 är bäst!

 37. Loppoholic

  Toppenidé! Tycker absolut att du ska köra 5-pack. Kanske ett barntema och ett kvinnotema? Barnbilderna skulle passa perfekt att skicka till nyblivna föräldrar 🙂

  Mina favoriter är 3, 5, 9, 11,15 och 20 🙂