MAMI AWARDS. – hejhejvardag
hejhejvardag

hejhejvardag

MAMI AWARDS.

mamiawards1

Ibland är jag en riktigt bra mamma. Tålamodet är så stort att det sprutar ur öronen och min röst är så len och fin, vad jag än säger till barnen. Jag kommer på roliga lekar och hinner avleda eventuella gråt och skrik. Jag känner mig som en riktig stjärna.

Andra dagar är jag inte fullt så bra. Kanske är vi alla ganska trötta. Om jag är trött betyder det oftast att barnen kört nattrejs, och det i sin tur betyder att de också är trötta. Trött + trött + trött = inte så mysigt.
Jag kommer inte på en enda lek, sång eller dans. Jag har tappat honungsrösten och pendlar mellan att låta som en grottmänniska och en skrattmås med halsfluss. Och oj vad jag sätter gränser. ”Nej” är plötsligt mitt favoritord och det ploppar ur mig både där det passar och inte. Mest inte. Barnen är sura och griniga och min allergi mot gnäll blommar ut med besked.
Det är helt enkelt inte den bästa dagen i mitt mammaliv. Jag är kanske dagens allra sämsta mamma.

Men om man slår ut dessa mindre bra (jag är ju också lärare och då får man inte säga dåligt utan i så fall ”mindre bra” – pedagogiskt va?) dagar på alla dagar jag är mamma, så får jag nog godkänt ändå. Hoppas jag.

mamiawards2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hejhejvardag

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Boel

    Du är bara bäst på att klä i ord o bild känslan av tillkortakommande som alla mammor har, säkert oxå pappor! Jag tycker vi ska vara nöjda om vi är tillräckligt bra, tillräckligt ofta!