hejhejvardag

TILL SALU.

blocket

En morgon vaknade jag och hade fått ett sms av en kompis som inte sovit mer än ett par timmar i sträck på fyra månader. Jag skrattade igenkännande, åt texten, inte åt hennes sömnbrist, och bestämde mig för att göra en illustration till den texten.
Sedan har jag liksom inte hittat tillfälle att publicera den. Jag har skickat så många liknande sms, men det var mest med Märta som var lite mer intensiv än Maja. Maja har ju inte sovit så bra på nätterna, men har ändå alltid varit så cool om dagarna så det har nästan alltid känts ok.

Men nu mina vänner kan jag meddela att Maja har varit en millimeter från Blocket.
Den underbara separationsfasen gjorde entré och mamman som fått vänja sig vid aningen mer sömn fick nu snällt gå upp och vagga var tredje timme, minst! Dessutom kändes 05.00 som en bra tid att starta dagen, tyckte Maja. Och precis som med Märta så inträffade detta när pappan är iväg på resa (tur att barnen har fantastiska mor- och farföräldrar).

Och så ändå, när man står där och vaggar för femtioelfte gången på en natt och den lilla varelsen somnar så fridfullt i famnen så fylls man av värme och Blocket känns långt bort…tills man 45 minuter senare vaknar av skrik igen. Nä nu blir det i alla fall uthyrning nattetid!!!
För visst älskar man sina barn, mer än man någonsin kunnat föreställa sig. Men det är inte aaaalltid man tycker så himla mycket om dem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Ja du, vilka tankar som kan komma på sömnlösa nätter. Och hur snabbt de kan vara som bortblåsta när de sover rofyllt, ler, snackar … Underbar bild och text! Älskar tisdagar!!!