Lördag = Imorgon börjar årets höjdpunkt!!!
Imorgon är det dax för en av årets största höjdpunkter. Det är dax för årets vecka i Stöten. En semestervecka som jag börjar längta efter redan i juli. Det blir femte året vi åker upp. Första året var 2013 och sedan dess är vi fast. Just denna resa bokade jag redan i augusti. Men då fick jag oxå huset med altan och 20m från transportliften. Och om ni är nyfikna på vart vi ska så kika HÄR.
Som vanligt så är all mat förberedd in i minsta detalj. Jag vägrar så och laga mat från grunden i ett pyttetlitet pentry när magen knorrar högt efter en heldag i backen (tidigare års menyer finns HÄR och HÄR). Nej, så mycket färdiglagat som det bara går är min melodi. Sen är det skönt att slippa äta på restaurang. Visst, det kan vara mysigt någon kväll kanske, men efter en heldag i backen vill jag helst bara sitta i solen på altanen, dricka bubbel, äta gott och mysa med familjen. Sen är det himla skönt att ha med sig mat som jag vet att alla äter utan att knöla.
Så idag har vi förberett allt som går att förbereda inför avfärden imorgon. Jag har tömt ICA på mat, varit på systemet och handlat bubbel, storebror har gjort större delen av alla läxor han har fått, mannen har packat skidor, tvättat bilen, packat sladdar, jag har letat efter hjälmar, mannen har letat efter underställ, lillebror har lekt med kompis….
Meny Stöten 2017
Söndag
Middag
Pizza
Måndag
Lunch
Tomatsoppa med pasta och majs
Hårtbråd med mjukost
Middag:
Tacos + sallad
Tisdag
Lunch
Våfflor, yogurth hallon
Middag
Köttfärssås och spagetti. Parmesan, tomat och avocado
Onsdag
Lunch
Tortellini med skinka, olivolja och sallad.
Middag
Kalkonsås med ris. Morötter.
Torsdag
Lunch
Äggröra med kantareller och lök och bacon tomat avocado och bröd.
Middag
Köttbullar, potatis, sås och lingon.
Fredag
Lunch
Korv med bröd. Morötter
Middag
Pannkakor, hallon, yogurth. Majs, tomat, avocado.
Lördag
Lunch
Rester
Middag
Flygande Jakob med ris