Fru Magnolia

Lördag = Vinterlöpning i lössnö

Att springa i snö. Varför då? När det finns plogade cykelvägar. Jo, därför att vinterlöpning i lössnö är helt galet roligt. Och jobbigt!

Vinterlöpning i lössnö

Idag körde jag pass tre i lössnö denna vecka. Tidigare pass har varit 5km/pass. Men idag var det dags att köra ett längre pass. Så det blev ett 12km pass med avslutande 3km i lössnö.  Det är tungt att springa i lössnö- Man får lyfta benen högre när man springer och då fästet är sämre så får man jobba med muskler som annars inte används.  Det går långsammare. Så det där med att jaga en bra tid, det är bara att lägga åt sidan.  Men det är så mycket lättare att springa lössnö än det är att springa på packad snö. Packad snö blir gärna hal och knölig. Det gör att man inte kan ta ut steget och man springer hela tiden och spänner sig. Man får koncentrera sig till max för att inte trampa fel eller halka.

Löpning i lössnö Gäddeholm

Vädret som vi har haft de senaste dagarna har varit galet skönt att springa i. Temperaturmässigt har det legat mellan -2 till -12.  Visst, man får klä sig, men det behövs förvånansvärt lite kläder.  Två lager räcker. Idag var det -3 och jag körde långa strumpor, löpartaijts, linne och en löparfleece. Mössa och vantar.  Jag frös lite om låren. Men så fort jag fått upp pulsen så kände jag  inte av det.

Först på snön

Så, får ni chansen att köra vinterlöpning i lössnö, så ta den! Det är helt galet roligt. Börja med en kort sträcka och känn av hur kroppen reagerar. Det är som sagt rätt jobbigt. Men sen, när ni kört ett pass, så kör fler! Det är så få dagar per år som man har chansen och möjligheten. Så ut med er!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.