Det hela började med en bild på instagram. En bild på små ljuvliga chokladtoppar toppade med polkagrisar. Jag kände på en gång, att detta var något för mig. Bilden talade till mig. När jag sedan fick reda på att det var en variant av mintkyssar, men snäppet vassare, kunde jag inte låta bli. Jag behövde det där receptet. Grannen, som lagt upp bilden, förstod min iver och skickade över receptet som bilder. Det kom visst ur tidningen Lantlivs julmagasin (jag har tok-googlat, men hittar inte originalreceptet online någon stans). I Lantliv kallas de för chokladdoppade mintkakor. Jag tycker dock inte att detta är kakor, utan godis, och kallar dem därför rätt och slätt för mintkyssar deluxe.
Mintkyssar deluxe
cirka 25st
1 äggvita
5dl floursocker
5 droppar pepparmintsolja
200g choklad av bättre kvalite
Krossade polkagrisar
Vispa äggvitan hårt
Sikta ner floursocker, 1dl i taget, i äggskummet och rör om till en jämn smet.
Tillsätt pepparmintsoljan. Smaka av. Tillsätt mer om du vill ha en tydligare mintsmak.
Rulla bollar och placera ut dem på ett bakplåtspapper. Platta till bollarna och ställ dem sedan kallt.
Smält och temperera chokladen.
Doppa de tillplattade bollarna i chokladen och dekorera med krossade polkagrisar
Göm kakorna på ett säkert ställe om du tänker att du vill äta dem på julafton. De är nämligen försvinnande goda.