Fru Magnolia

Tisdag = Brädspel är bäst tycker vi

Brädspel är bäst

Brädspel

I helgen hade vi en massa kompisar till barnen här hemma. Under vissa perioder var det totalt 6 barn. Det blir lätt stojigt när det blir många barn. Så jag blev mer än glad när barnen på eget intiativ plockade fram brädspel och började spela.

Brädspel är nog något av det bästa. Dels tränar de turtagning, kommunikation, socialt samspel och logiskt tänkande. Men bäst av allt är att de gör något tillsammans.

Det skrattades och diskuterades regler. När labyrinth var färdigspelar åkte diamanten fram. Och så fortsatte spel efter spel. Jag fullkomligen älskar det.  Så roligt att bara stå bredvid och lyssna på barnen när de spelar. Lillebror fick också vara med, som hejjarklack. En nog så viktig uppgift.  Sen lär han sig alla regler när han står bredvid, vilket gör att han enklare kan hänga med nästa gång det spelas och han får vara med.

Jag har pratat lite med Tomten och försäkrat mig om att han kommer med ett nytt spel till jul. För är det något som hör julen till, förutom glögg och pyjamasmys, så är det just brädspel enligt mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.