Fru Magnolia

Söndag = Vattenlek

F160605 2

Jag började min dag tidigt idag. Klockan 06:30 mötte jag upp Anna-pannorna. Jag hade blivit lockad med ett tvåmilspass på morgonkvisten. Och det är ju svårt att säga nej till när det ska göras tillsammans med mina stora inspirationstjejer.  Vi sprang bort till Frösåker och hem igen. Och dra mig baklänges vad vackert det var vissa partier. Stigen var smal, full med rötter och klippblock. Tempot var lagom för en medelmåttig mig. Och distansen blev något längre än beräknat. Sisådär 5km mer. Så idag satte jag distansrekord på 25km.  Hejja mig! Och på tom mage dessutom. De sista 3km planerade jag för vad jag skulle äta när jag kom hem igen. Jag var såååå hungrig.

Efter frukost, dusch och nedvarvning åkte jag och lillebror till leksaksaffären för att köpa nya armpuffar (de gamla hade gjort sitt). Vi passade även på att köpa lite vattenleksaker.  Jag är generellt och konsekvent anti allt som heter leksaksvapen att göra. (Vi leker inte med vapen, för vi leker inte att vi dödar varandra eller andra. För dödar vi så finns man inte längre. Och vi vill ju inte leka att vi dödar våra kompisar… Rätt eller fel, jag vet inte. Men så jobbar vi här hemma i alla fall) Så att hitta vettiga vattensprutor som inte är vapenkopior är inte lätt. Det som fanns var en vattenspruta, som storebror fick, och en brandsläckare, som lillebror fick.  Båda två var mycket nöjda, och funktionen (att blöta ner varandra) var mycket god.

Annars har dagen rullat på. Jag har rensat ogräs och jagat bladlöss på rosorna. Mannen i mitt liv har bygget ett arbetsbord i garaget. Storebror har haft kompis här och dragit fram var enda legobit som går att finna på hans rum. Och lillebror har hjälpt till, med legoplockandet.  Sen har vi även gjort glass  idag. Men mer om den imorgon. Den är så god så den förtjänar ett eget inlägg.

Men nu är det ju Söndag
och ledigt i morgon med
men vi håller på traditioner
och hoppar in i bastun
dags för söndagstvagning

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.