Frida M Thornberg

Att hylla de som hyllas bör

Dopp5

Här om veckan hade August, som snart slutar förskolan, en avslutningsmiddag med sina fröknar och jämnåriga kompisar. Barnen kom tillbaka på kvällen och pedagogerna hade ordnat så fint. Dukat, tänd ljus, lagat tacos och gjort en perfekt playlist på Spotify. Alla barnen så innerligt glada och lyckliga. Vi köpte varsin ros till fröknarna och när vi stod där och skulle författa kortet så blev jag nästan gråtig för allt jag ville tacka dem för.

Alla kramar, alla lästa sagor, alla plåster, alla utflykter, alla insekter de visat August, alla galonisar de kämpat med, alla fruktstunder, all förståelse, all trygghet och allt tålamod de haft för min son. Alla gånger jag kommit svettig på morgonen med tre trotsande och skrikande barn och jag själv nära till sammanbrottet. Och de har sagt ”Det är lugnt Frida, vi löser det här, åk du till jobbet och försök att andas. Du får gärna ringa sedan om du vill”. 

Och vet ni, jag struntar faktiskt fullkomligt i allt det andra. Pedagogiker hit och dit. Utdrag ur läroplanen och hur väl den följts, som mailas ut varendaste vecka till föräldrarna. Sockermaffians ifrågasättande på föräldramötena: hur kan ni servera sylt till pannkakorna? Mamman som ifrågasätter varför det inte finns skydd på ALLA hörn på förskolan. Varför har det blivit så här? De är hjältar, alla härliga kvinnor (ja tyvärr bara kvinnor) som under mina 7 år inom förskolevärlden, tagit hand om mina tre barn på ett exemplariskt sätt. Tröstat och kramat och bytt blöja och hjälpt på toaletten och läst sagor och pärlat.

Det finns få människor jag är så tacksam mot som just dessa förtjusande kvinnor. Tack vare dem har jag kunnat jobba, ha en karriär, driva företag och samtidigt ha tre välmående glada barn som längtar till förskolan och som lärt sig otroligt mycket i livet, som jag aldrig hade kunna ge dem på egen hand, under sina år i förskolan! Kärleken till er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erica

    Vad fint och härligt skrivet 🙂 Jobbar på Fsk med ett gäng underbara barn med tillhörande föräldrar. Vi har ett fantastiskt jobb men blir extra glada när nån ser det. Vi får låna det bästa ni har och upptäcka världen tillsammans med dem. På arbetstid dessutom.
    Trevlig sommar ☀️

  2. Sofie

    Åh, precis så är det ju! Allt som är viktigt är att barnen känner sig trygga, blir sedda och har en famn att krypa upp i när det behövs. Allt annat är bara fluff!

  3. Jonna

    Hej! Vad fint du skriver om förskolepersonalen. Hoppas att någon av dem läser bloggen 🙂 Jag känner likadant med personalen på vår förskola. De gör ett fantastiskt jobb! Ha en fin sommar Frida!

  4. Tina Lindberg

    Ååååh jag känner exakt som du! Det mina barn kan har de lärt sig på förskolan hos dessa underbara (oftast) kvinnor!
    Hurra för alla underbara förskolefröknar!!!!!! Ni är ju bara bäst!!! Du satte verkligen ord på det Frida. Tack!

  5. Eva

    Åh vad underbart du beskriver det ! Precis så är det ! mina killar – i dag unga vuxna minns med glädje till dagis som man sade på den tiden och har underbara minnen som de referar till. Kram på dig F

  6. Marie

    Vilket härligt inlägg =)!

    Är förskollärare själv och jag hoppas att alla kan känna den glädje du känner om förskolan!

    Vi har ett slitsamt arbete och har svårt att räcka till men vi arbetar med de bästa som finns, alla underbara spontana barn som ger kramar och så mycket glädje =)!

    Kram Marie

  7. Christina

    Åh ja va fint sagt! Har själv ”bara” en liten i förskola. Men vet precis vad du menar. Va fint skrivet Grattis till sommarlovet nu för er! Nu får vi njuta av semester! (Och tid tillsammans herregud hur ska vi klara det vi kommer gå varann på nerverna) haha…. KRAAAM!!!!!!