Frida M Thornberg

Liten guide till västra Phuket!

Då är det sista dagen och jag sitter och jobbar lite på hotellet medan J och barnen tar sig ett sista dopp. Mailkorgen börjar fyllas på milt sagt…

Har fått lite frågor om vad vi tyckt om Phuket och var vi bott osv, så här kommer ett snabbt inlägg till er!
Twin

Vi bokade vår resa till Phuket (reguljärflyg och ett supervackert hus) i juni (ca 7 månader innan avresa alltså). När hösten kom blev vi lite osäkra om vi verkligen skulle bo i villa. Det gjorde vi förra gången när vi var i Thailand (Koh Phangan) men då reste vi med våra bästa familjevänner. Så i sista sekund avbokade vi villan och beslutade oss för resort där barnen kunde hitta vänner och ha aktiviteter. Det blev lite brådis då mycket började bokas upp och vi kanske inte rekade tillräckligt, utan bokade snabbt Sunwing Bangtao halvtid och Sunwing Kamala andra halvan. Thanks to Jesper som övertalade mig att byta resort halvtid – hade inte funkat annars tror jag inte…

Nåväl, det här med Sunwing och hela det konceptet är nog inte vår familjs cup of tea… Vill verkligen säga att det inte är något fel och jag förstår att det passar många superbra, men vi är nog inte de som reser på det sättet. Så vi gjorde helt enkelt så att vi har haft dessa hotell som bas – men har spenderat väldigt lite tid här. Kidsen har kikat på någon show nån kväll och vi har tagit några dopp i poolen, men annars har vi spenderat dagarna och kvällarna på annat håll. Vi har inte alls utnyttjat alla aktiviteter och utbudet som erbjuds, så det kan jag inte riktigt uttala mig om.

Våra barn är ju lite större nu, har man ännu mindre barn är det nog praktiskt, men vi har dragit iväg i en tuk-tuk eller taxi till olika stränder och andra fina resorts (men mindre svenskar, mindre bamseklubbar och bättre käk….) där vi spenderat hela dagarna. Vi har ofta hängt på mysiga beach clubs där vi ätit lunch, badat i poolen, tagit en milkshake och haft det hur härligt som helst!

Ja, ni förstår ju vad det är som vi inte uppskatta med Sunwing: lite för mycket svenskar, för ”o-charmigt” sätt att resa på, hemma fast borta liksom…. Och lite för mycket barnfamiljer och aktiviteter och ståhej… Och framför allt måste jag säga att maten var riktigt dålig. Maten var det som vi allra minst uppskattade. Men som sagt, det upptäckte man ju direkt, så sedan åt vi ju inte mer där.

Så avslutningsvis kan jag säga att vi har haft världens härligaste resa tillsammans!! Verkligen. Men nästa gång väljer vi andra typer av resorts.

Här kommer några beach clubs och fina resorts som vi spenderat våra dagar och ätit många middagar på och tagit en och annan drink. Om ni gillar mer att resa som vi så skulle jag hoppa Sunwing och istället kolla upp några av dessa!

Resorts

Twin Palms Phuket.

Angsana Laguna

Outrigger Resort Laguna Phuket

Novotel Phuket


Beach Clubs

Nikki Beach Phuket

Bliss Beach Club

Xana Beach Club

Zazada Beach Club

Catch Beach Club

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Bra tips! Ska kollas upp! Hur är det att ta sig mellan ställen? Är det långa avstånd? Hur tog ni er från flyget om ni åkte reguljärt? Välkomna hem!

    1. frida

      Vi åkte taxi från flygplatsen. Sedan åker man taxi eller tuk-tuk överallt, inga problem alls! Men såklart, inte samma säkerhetstänk med bilbanstolar så man får ju be till de högre makterna… Men jag tycker ändå de kör rätt försiktigt när det är barn med. Säger alltid ”I drive slow”… Kram

  2. Marie

    Hej och välkomna till Sverige!

    Bodde tre nätter på Sunwing Bangtao för två år sen och fick en smärre chock! Hade bott på Koh Lipe som är helt fantastiskt innan och lugnt, skönt, personalen känner våra barn m.m.

    Kom till Bangtao och visste ju att det var Lollo och Bernie koncept men lite för mycket för min familj… Blir ju stressad bara av att läsa schemat vid incheckningen ;). Dessutom jobbar jag på förskola annars till vardags så jag flydde till andra ställen än poolområdet! Önskar att föräldrar vill umgås mer med barnen på semestern… Blir faktiskt lite ledsen över stressen som jag upplevde där…

    Som du säger för mycket folk, svenskar och en tråkig matsal med buffe – åker man bara hit missar man så mycket av Thailand tycker jag. Men som sagt det är min åsikt, konceptet passar säker andra familjer och det är tur det finns något åt alla =)

    Marie

  3. Emilie a

    Nyfiken fråga. Hur funkar det med beach clubs. Sticker man bara dit! Eller förbokar man? Betalat man något inträde?

  4. Eva i München

    Tack för ditt inlägg! Så skönt att läsa att vi inte är ensamma om våra intryck av Sunwing Bangtao Beach. Efter att halva bekantskapskretsen varit där åkte vi också dit – i 3 veckor! – och blev tyvärr inte alls nöjda och har inte varit tillbaka i Thailand sedan dess (3 år sedan)

    Jag ska kolla upp dina andra förslag så kanske vi provar landet igen i alla fall.