Frida M Thornberg

Året som gick – 2014

Nu kör vi! En liten sammanfattning av 2014 – listan kommer från Underbara Clara.

Nyår - Födelsedag

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja verkligen! Jag sade upp mig från min fasta trygga anställning och slängde mig ut i det lite mer otrygga livet som egen företagare. Det bästa jag någonsin gjort! Ibland tänker jag att jag borde gjort det tidigare. Men samtidigt var det nu tiden var kommen och jag redo. Så nöjd över mitt nya jobbliv!

Vilka länder besökte du? 

Det blev en del resande även 2014. Nice på franska Rivieran med mamma i våras. Paris med tjejgänget i september. Kina med Stephanie i oktober. Och Milano med Jesper och K & T i november. Bra reseår! Att resa är det absolut härligaste jag vet! Vi kommer börja 2015 med bra resefrekvens också.

Nyår - resa

Bästa köpet? 

Måste vara vår eldstad. Sådan härlig investering! Värt varenda krona om och om igen!

Nyår - eldstad

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Massa saker. Allt ifrån de små sakerna som nytt lös-te, en cykeltur genom världens vackraste huvudstad, små lyckostunder med barnen när det sticker till så där i hjärtat och man blir alldeles superlycklig – men också känner sårbarheten.
Och så härliga samtal med vänner, middagar och mat. Och ett stort erbjudande om utveckling av mitt företagande – som också för med sig en massa andra känslor – men mest av allt glädje.

Nyår - COFFEE1

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 

Ja lite mer balans. Mellan jobb, fritid och avkoppling. Men inser att det kanske är svårt som ny egenföretagare. Och så träningen då… Och kosten… skulle verkligen behöva ta tag i detta för hundrade gången. Men så svårt att prioritera när det finns så mycket annat härligt i livet ju!

Vad önskar du att du gjort mer?

Blundat och skrattat. Ännu mera.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Slösurfat på telefonen. Det där med infinity-scrollen på Insta…. Inte bra för mig..

Favoritprogram på TV? 

TV-tittande är något som tyvärr inte får plats i mitt liv. Inte heller serier. Men den tiden kommer nog i framtiden.

Nyår - hemma

Vad var din största framgång på jobbet 2014? 

Att jag sade upp mig, startade eget och fick roliga uppdrag. Kompletterade mina marknadsjobb med mer PR och insåg att det var ju också kul! Och att jag under 2015 kommer ta nästa steg i utvecklingen av detta!

Största framgång på det privata planet? 

Att vår familj börjar komma till ro. Efter många år av otroligt hektiskt liv där vi fick tre barn under loppet av 3,5 år och därefter en lägenhetsbrand som tärde hårt på vår familj. Men vi börjar komma igen och tillbaka igen. Det börjar vara lugnt och harmoniskt och härligt i vår familj igen! Bra kämpat av mig och Jesper och alla kids!

Nyår - barn

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Lite gladare tror jag! Mycket för att jag inte upplever trebarnslivet så jobbigt och kaosartat längre. De är större och jag kan mer njuta av att hänga med dem.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Vårt boende, barnen, resor, lite inredning och en och annan väska….

Nyår - väska

Något du önskade dig och fick? 

Låter klysichigt, och vet inte om det är för man börjar bli äldre, men jag är så tacksam att vi fick vara friska och må bra. Så mycket sjukdomar och hemskheter överallt så jag är faktiskt tacksam för varje dag vi får ha det fint!

Något du önskade dig och inte fick? 

Önskar mig inte så mycket saker nu för tiden.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Mer träning och avkoppling. Lite mindre stress och mer balans.

Vad fick dig att må bra?

Familjen så klart. Och alla mina väninnor och mina kära arbetskompisar. God mat och vin. Resor. Tid på landet i somras. Morgondoppen nere vid vår badplats på ön. Turerna runt i Stockholm med vår lilla båt.

Nyår - badplats

Mest stolt över? 

Barnen för de är världens härligaste och utvecklas varendaste dag till sina egna starka personligheter. Jag älskar dem mer och mer för varje dag som går, det är helt sjukt. Min älskade trissvinst! Jesper och mig för att vi kämpat på. Mig själv som vågade ta steget och säga upp mig. Min mamma som också sa upp sig från sin trygga fasta anställning som chef för en bank. Min väninna M som tog det jobbiga steget att separera – men för att det i längden kommer bli så himla bra för henne och hennes barn.

Högsta önskan just nu? 

Att vi alla får fortsätta vara friska och må bra. Att jag har tagit rätt beslut gällande vidare utveckling av mitt företag.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Försöka satsa mer på mig själv och mitt välmående. Slösurfa mindre.  Stänga av och koppla ner. Lyssna mer på musik. Dansa mer. Läsa mer. Se mer franska filmer. Pussas mer. Vara ute i friska luften mer. Stressa lite mindre. Vara nöjd med det jag faktiskt presterar och inse att det är gott nog!

2015 – bring it on!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fredrica olsson

    Wow, vilket år! Häftigt! Har bara följt dig några månader men fascineras av ditt driv. Jag själv är rätt trött. Fick tre killar på 3,5 år och har det rätt livat. Allt kretsar kring att få allt att funka och tycker det sliter på relationen. Min äldsta har fyllt fem…

    Inredningsmässigt är du en dröm! Inspireras så mycket. Köpte hus förra året så det är mycket att fylla. Gott nytt!