Frida M Thornberg

En etta-gluttare

 

Alice

Denna fantastiska person går i ettan nu. Och oj vad stort och seriöst allt blev på en gång. Förstår det där nu som alla sa när man hade fullt kaos med pyttesmå barn – att det kommer inte bli mindre att göra. Och så är det ju. Men på ett annat sätt. De klär på sig själva, går på toaletten själva och sköter sig ganska bra. Men det är mycket på ett annat sätt nu. För nu måste vi avsätta massa tid till läxor och små arbeten och annat som ska lämnas in i skolan. Och vi måste absolut vara i tid, inte en sekund efter 8.30 accepteras och det tycker jag är bra – men lite kämpigt för mig som är långsam på morgnarna och kanske fått mina barn att bli likadana. Och så är det skolplikt och jag håller ibland på att missa det och tänker att vi kanske kan åka till landet redan på torsdag? Nej just det, det kan vi ju inte, för Alice får inte vara ledig från skolan hur som helst. Mycket nytt!

Och det är utflykter och matsäckar och träslöjd och idrott och musikklass. Och på det aktiviteter och kompisar. Än så länge har vi  bara ett skolbarn (men längtar verkligen till de alla tre är i skolan, känner mig rätt färdig med dagis…) och jag inser att det kommer bli mycket mycket mer att stå i när alla tre går i skolan och har läxor och kanske flera aktiviteter var. Inser att tre barn räcker gott och väl. Jag har redan nu ständigt dåligt samvete för jag inte riktigt räcker till för var och en. Mitt älskade lilla crew. Med härliga Alice som bara är så fasansfullt fin med sina syskon och alla andra.

Lyckan att ha dessa. Och lyckan att få följa med dem på deras resa i livet. Och tänk att det bara blir roligare och roligare ju större de blir!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Ja det är en helt ny värld som öppnar sig när de börjar skolan och sen blir det nytt för varje stadie som påbörjas ! Hon är iaf väldigt söt din ettgluttare till Alice!