Elsas Dagbok

I did it! 

Hallå fina!

Jag är så glad och framförallt stolt över att jag galant fixade AXA kvartsmaraton. Mitt allra första traillopp men definitivt inte mitt sista.

Min kropp känns alldeles förträfflig dagen efter loppet. Ingen träningsvärk eller någr annat. Det betyder att jag har återhämtad mig väldigt fort.

Att få uppleva fjällvärlden på detta sättet är bara wow. Du måste uppleva det för att förstå känslan som sprudlar i kroppen när du springer eller går i denna storslagna natur.

Först så gick det verkligen bara uppför! Och då menar jag uppför… Alla gick på ett led genom skog i flera kilometer och efter ca 4 km så öppnades sig fjället och här blev det löpning i motlut på en längre passage. När detta var avklarat kom en efterlängtad vätskestation där der fanns en massa gotta.

Efter vätskestationen så fortsatte det uppåt igen! Efter ett par kilometer så var jag uppe på den högsta höjden, Skalknippen. Vilken makalös utsikt i alla väderstreck.

Åreskutan
 Magiskt…

 Vid ca 7.5 km så gick det brant neråt. Så brant att det fanns rep som man kunde fira ner sig för! Som tur var hade jag mina Icebugsskor med dubb så det gick galant att hasa sig nerför utan att använda repet.

Därefter fortsatte banan på skrå runt berget Välliste. Här var det relativt lättsprunget men väldigt smalt och blött.

Vid 9,5 km så började resan ner mot målet. Den sträckan var geggamoja delux:) och riktigt halkig men ack så skoj!

Målgången var makalöst härlig. Vilka krafter som kom i mig när jag såg min fina familj stå där och heja. Jag fick en blombukett längs banan av svärmor som hon plockat som jag fick springa med in i mål.

Elsa mötte sin mamma med öppna armar när jag kom in i mål. Kan liksom inte bli ett bättre avslut på en alldeles fanatstisk tur på fjället.

 Total lycka. 

Jag nådde även det mål jag satte för min egen del…nämligen att vara under tre timmar vilket jag klarande enkelt! Heja mig.

Nu har vi bestämt att vi ska göra en liten löprunda där vi bor i skogen runt Skällingeberget där vi tänker nöta runt runt. Att springa över stock och sten, uppför och nerför kräver sin teknik och sin träning. Och det är ju bara så rackarns skoj!

Detta loppet ska jag utan tvekan göra om nästa år. Ska anmäla mig så fort de öppnar upp anmälningarna. Är bra allt sugen att anmäla mig till ett trailläger i Årefjällen…det är jag f n värd!

Tack till alla som hejat och pushat mig dessa dagar. Ni är guld värda! Stor puss och stort tack till min man som stöttat mig i detta och pushat mig. Utan dig hade jag aldrig gjort detta. Och till dig Elsa…mitt största fan, tack för att du finns och hejar på mamma. Jag springer för din skull för att visa hur rackarns roligt löpning är!

Kram Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Edenhag

    Jag blir faktiskt lite tårögd, när jag läser om dina upplevelser o känslor. Härligt att få följa med på din resa. Kram