Elsas Dagbok

Vad är din ursäkt? 

Jag har alltid varit en människa som hittat på ursäkter i samband med träning.

Jag minns när jag spelade fotboll på rätt så hög nivå (var sjukt bra ju) under försäsongsträningen skyllde på typ allt när vi skulle springa t e x intervaller. Jag skyllde på att jag hade ont i magen, att jag nyss ätit, ont i huvudet, mensvärk, att vädret var för varmt eller för kallt ja du kan tänka dig typ allt! Det fanns liksom inget som fick mig att vilja ens försöka springa.

Jag hade tur som levde på min talang och ibland så brukar jag fundera på hur långt jag hade kunnat gå om jag inte haft alla dessa förbaskade ursäkter. Min lillebror sa en gång att om hans syster bara velat och tränat hårdare hade hon spelat i landslaget. Ja kanske var det så men det får vi aldrig veta. Jag är lite för gammal nu;) 

Det är så många människor idag som hittar på ursäkter i högervarv bara för att slippa röra på sig. Idag hör jag många som ursäktar sig med att de inte har tid! Jag håller aldrig med om den ursäkten. Tid finns anser jag, det handlar om prioriteringar och hur du lägger upp din träning. 

Skyll inte på att du har barn och därför inte hinner med att träna, det gör mig ont. Låt barnen vara med när du tränar. Jag brukar använda Elsa som vikt ibland och hon gillar det. Hon hänger även med ibland när jag springer. Då sitter hon i vagnen och vill att mamman ska springa fortare. Om du inkluderar barnen när du tränar får du ju samtidigt umgås med dem medans du tränar. Hur bra som helst ju! 

När jag tog tag i mitt liv och började träna ordentligt och ändra min livsstil så lovade jag mig att det alltid fanns 30 minuter varje dag som jag kunde träna något. Och vet du vad att det fanns och finns 30 minuter varje dag. 

Tänk på att du investerar i dig själv och din hälsa. Du investerar i din och din familjs framtid. Du blir gladare och piggare. Det är ju så jädrans härligt när endorfinerna sprudlar i kroppen. 

En annan fördel med motion är att du sover och äter bättre och nyttigare mat. Du blir fräschare och ditt sexliv får sig en kick:) Snacka om en winwin situation. Happy Clappy och Woop Woop! 

Idag tränar jag minst 5 pass i veckan. Det finns alltid tid för träning. Det gör mig till en bättre människa på alla sätt och vis. Jag fullkomligt älskar att röra på mig och se att jag faktiskt utvecklas och går framåt. Jag orkar lätt springa minst 1 mil idag. Det hade varit helt otänkbart när jag var den gamla Jossan.

Idag är jag den nya Jossan vilket jag känner en enorm tacksamhet över. Den nya Jossan som inte har några ursäkter längre när det gäller träning. Den nya Jossan som anmäler sig till springlopp och bara älskar det. Den nya Jossan som är en gladare och lättare Jossan med ett bra självförtroende och självkänsla.

Så min vän! Sluta upp med ursäkter nu, ta dig ur soffan och rör på dig. Börja med en promenad så kanske du snart springer för fullt. Kom ihåg att inget är omöjligt! Det är du som sätter hindren och hittar på ursäkter. Sluta med det nu! Jag hejar på dig och jag vet att du fixar det!  

 Idag sprang jag 7 km i vinterlandskap. Snön vräkte ner. Det var oplogat. Det fanns hur många ursäkter som helst till att inte springa. Men för den nya Jossan så finns det inga ursäkter längre. Jag längtade istället ut och drog iväg så fort det ljusnat (kan ju vara bra att se:) 

Så vad säger du? Ursäkterna är borta nu eller hur? 

Och du, kom ihåg att det är roligt att röra på sig och träna! Heja dig och heja mig! 

Kramar den nya Jossan 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin & Signe

    God fortsättning! Tack för all träningsinspiraration du delar med dig av! Jag undrar vad du har på fötterna nu när det är vinter, jag har sprungit m broddar på mina vanliga springskor, men de ramlar av titt som tätt och det blir så störande att stanna och sätta på de hela tiden. Med vänlig hälsning!

    1. Josephine

      Tack detsamma! Vad glad jag blir att jag inspirerar dig!
      Jag har ett par icebug löparskor. Så himla braiga. Jag behöver aldrig vara orolig för att ramla. De funkar superbra och jag är så nöjd. Googla på icebug vinter löparskor:) Förstår att det är superstrand att de ramlar av!!! Kram

  2. Mona

    Sexlivet blir bättre säg du!! Längtar! :)) Måst ”bara” hitt en karl först! Och DET var lättare sagt än gjort…….
    Kram på dig o jag tror minsann du är min nya idol!

  3. johanna

    Haha ja ursäkter har jag gått om. Oftast är det att jag är för trött, men innerst inne vet jag ju att om jag sticker i väg en runda till gymmet så är tröttheten borta i ett nafs. Så får ta mig i kragen nu och komma igång igen. Blev himla inpirerad nu när jag läste ditt inlägg.

  4. Eva Edenhag

    Ja tänk om vi kunde lära oss att prioritera rätt. Ofta hör man uttrycket jag hann inte eller det går inte. Men nästan allt handlar om att prioritera rätt, vad det än handlar om.