Cecilia Ehrling Danermark

Från glass till brand!

Dagen började precis som vanligt. En rejäl sovmorgon följt med en frukost bestående av kaffe och en massa färsk frukt.

Efter ett par dopp i poolen, var av ett ofrivilligt. Film på detta finns på Freddans instagram. Behöver jag säga att hämden är ljuv? :Ett par timmar i solen blev vi båda sugna på glass och åkte och handlade det på den lokala gelaterian. Helt klart områdets bästa glass.

Just precis efter att vi kommit tillbaka till huset och parkerat i varsin solstol märkte vi hur det började lukta rök. Ni vet sån där riktig brandrök. Bara sekunder senare började det regna aska över oss och himlen förvandlades snabbt från underbart klarblå till kolsvart och rökig. Det var ingen vacker syn när vi tittade ner mot byn…

 De eldar här nere för att hålla marken och vegetationen i skick men den här branden tog sig nog lite bättre än vad de hade tänkt sig. Vinden låg på åt vårt håll och vi såg hur branden kom närmre och närmre husen i byn. Vårt hus ligger på ett ganska betryggande avstånd så vi var aldrig oroliga för vår egen del men röken la sig tjock runt om hela området så med svidande ögon fick vi gå in och spendera eftermiddagen inomhus med stängda fönster och dörrar.

Nu några timmar senare ligger röken fortfarande som en tunn dimma över området och vi kan se hur det fortfarande brinner lite på sina ställen med brandkåren är på plats och har läget under kontroll. Morgondagen lär gå åt att sopa aska från våra uteplatser. Hoppas verkligen ingen kommit till skada.

Kram C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.