Cecilia Ehrling Danermark

Recept på cheesecake

Hej!

Många har frågat efter recepten från det som jag bakade i hela Sverige bakar.

Här kommer först receptet på cheesecake. 

Ingredienser

  • 10 digestivekex fullkorn
  • 75 g Arla® Svenskt Smör

Fyllning:

  • 500 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 2 ägg
  • ¾ dl strösocker

Topping:

  • 4 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min. Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och servera.

Stort lycka till! 

Kram 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.