Hej!
Många har frågat efter recepten från det som jag bakade i hela Sverige bakar.
Här kommer först receptet på cheesecake.
Ingredienser
- 10 digestivekex fullkorn
- 75 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 500 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 2 ägg
- ¾ dl strösocker
Topping:
- 4 dl Arla Köket® crème fraiche
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 250 g jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min. Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och servera.
Stort lycka till!
Kram
Så gott det såg ut
Kommer nog göras till midsommar.
Kram och ha en fortsatt bra dag i solen.