Cecilia Ehrling Danermark

En fisk i veckan

Som nyårslöfte har jag och Freddan bestämt att vi skulle dra ner på vårt köttätande. Därför har vi bestämt att vi ska äta en fiskrätt och en vegetarisk rätt i veckan. Ikväll lagade jag veckans fisk. Det blev en sesambakad lax med asiatisk sallad. Det blev så gott och en riktig succé hos Freddan. Här har ni receptet om ni vill prova.15857398_10154718605906327_2050653930_o

  • 600 g laxfile
  • 1 msk sesamfrö
  • salt och peppar 
  • 1 msk riven färsk ingefära 
  • 2 msk japansk soja 
  • 2 msk sweet chilisås 
  • 1 lime 
  • 3 dl sojabönor
  • 1 avokado
  • 1/2 gurka
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g pak choi 
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar.
  3. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Skala och riv ingefäran. Vispa ihop soja med chilisås och blanda ner ingefära och pressa i limesaft till en dressing.
  5. Skölj och strimla grönsakerna till salladen. Blanda grönsakerna med dressingen.
  6. Servera laxen med salladen.
    15877896_10154718605671327_1811940385_o

Ät och njut med gott samvete!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna olsson

    Hej Cicci!
    Låter väldigt gott så måste testa.
    Nyfiken på vad det är för sås du hade till, ser ut som yoghurt.
    Kram Anna

    1. ceciliaehrling

      Hej! Jag gjorde en sås på laktosfri cream fraîche och blandade sedan i sweet chilisås samt salt och pepper. Superenkelt och gott. Lycka till!