För ett par veckor sedan tillagade jag min första ”spaghetti squash” (kallas även spaghettipumpa här i Sverige) och det blev riktigt gott så jag tänkte dela tillvägagångssättet/receptet med er! Det man behöver är en spaghettipumpa, 1 förpackning fetaost, 1 förpackning körsbärstomater, färsk basilika, salt, peppar och olivolja. Börja med att värma upp ugnen till 200 grader, gör små hål med hjälp av en kniv i pumpan och sätt sedan in den i ugnen i ca: 45 minuter. När pumpan är klar tar du ut den och låter den svalna en stund innan du delar den på längden, tar bort kärnorna och drar ut själva köttet med en gaffel. Det ser precis ut som tunn spaghetti och är ganska roligt för det är väldigt enkelt och effektfullt. Därefter är det bara att krydda ”spaghettin” efter smak och servera med fetaost, tomater, lite ringlad olivolja samt ett par färska basilikablad. Supergott, nyttigt och faktiskt väldigt enkelt!
Bon appétit bästa ni!
Vart kan man köpa denna pumpa? kram! 🙂