Annawii

MAKE A CHANGE – ONION SALAD WITH CREAM CHEESE COVERED QUORN FILETS

veggie recipe
Jag fortsätter med min matutmaning i samarbete med Kelloggs Special K och i helgen gjorde vi en helt fantastisk middag, färskosttäckta qornfiléer med marinerad löksallad, som jag måste få dela med mig av! Quornfiléerna är superenkla att göra och allt man behöver göra är att krydda dem, bre på ett lager med naturell Philadelphiaost samt strö över finhackad basilika och sedan in i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Lätt som en plätt! Löksalladen tar lite längre tid men är enkel att göra och man kan göra en stor laddning så att man har för några dagar framöver. Börja med att skiva 1 purjolök, 2 gula lökar samt 2 rödlökar och förväll sedan all lök i lättsaltat vatten. Blanda sedan till en dressing på 2 msk olivolja, 4 msk citronsaft, 2 tsk farinsocker, 1 krm cayennepeppar samt 1 pressad vitlöksklyfta och salt. När löken är förvälld blandar man den med dressingen plus ett par svarta oliver och ställer det kallt i någon timme. Det är en superenkel rätt att göra men den blir fantastiskt god och jag kommer definitivt att bjuda mina bästa vänner på detta inom en snar framtid!
Bon appétit!
/My ”Make a change” challenge in collaboration with Kelloggs Special K continues and this weekend we cooked an amazing dinner, qourn filets with cream cheese and onion salad, which I want to share with you! The quorn filets are super easy to do, just season them, put a thin layer of cream cheese on them and finish with some chopped basilica before you put them in the oven for 10 minutes. Easy as a pie! The onion salad takes a little longer while to prepare but is just as easy to do and a tip is to make a lot so you have it ready in the fridge. Chop 1 leek, 2 onions plus 2 red onions and parboil them in salted water. While you do that, make a dressing of 2 tbsp olive oil, 4 tbsp of lemon juice, 2 tsp of  brown sugar, cayenne pepper plus 1 clove of garlic. When the onion is done, mix it with the dressing, add a bunch of black olives and put it in the fridge for at least an hour. This dish is so easy to make but tastes amazing and I will definitely make it for my best friends soon! Bon appétit!

Read more about my change and challenge yourself at Special K

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.