Annawii

MAKE A CHANGE – CAULIFLOWER PUREE WITH CARROT BEEFS

Blomkålsmos
veggie dinner
Utmaningen tillsammans med Kelloggs Special K fortsätter och trots att jag i bland faller tillbaka blir jag sakta men säkert mer sugen på varm, riktig mat i stället för ”mellanmåls”-mat. En rätt som jag gärna äter ofta numera är blomkålsmos med hemmagjorda grönsaksbiffar eftersom den är supersmarrig, nyttig och enkel att göra! Till moset behöver man 2-400 gram kokad blomål (200 gram är nog en lagom portion men jag älskar det så jag brukar äta en dubbel portion för att försöka tränga ut min minimagsäck) plus 2 matskedar philadelphia, kvarg eller creme fraiche samt lite kokvatten från blomkålen. Sedan mixar man bara ihop dessa ingredienser metd salt och peppar tills moset fått den konsistens man gillar. Morotsbiffarna är även de superenkla att göra – blanda bara ihop 2-3 finrivna morötter med lök och ett ägg och stek på mellantemperatur tills de är klara. Vill ni ha fastare form på biffarna kan ni ha i lite potatismjöl, det kommer jag att testa nästa gång! Detta är verkligen superbra mat för både kropp och själ då det smakar bra samt innehåller massor av nyttigheter och har ni järnbrist kan ni med fördel byta ut hälften av blomkålen mot broccoli, det är supersmarrigt!
Bon appétit!
/My ”Make a change” challenge in collaboration with Kelloggs Special K continues and even though I sometimes fall back in old habits, I’m slowly getting forward. One dish I’ve started to love, and crave for, is cauliflower puree with homemade veggie beefs because it’s delicious, healthy and simple to make! To make the puree, you need 200-400 g of cauliflower, 2 tablespoons of cream cheese or quark plus some hot water. Mix all ingredients together with salt and pepper in a mixer until you get the consistence you prefer. The carrot beefs are also very easy to do – just mix 2-3 grated carrots with 1 egg plus  1/2 chopped onion and fry it until it get a beautiful surface. If you want a better shape on the beefs you can add potato flour, I will try that next time! This is super good food for both body and soul because it tastes yummy and contains lots of vitamines! Bon appétit!

Read more about my change and challenge yourself at Special K

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Fantastiskt tips! Vill även tipsa om att man kan ha lite röda linser i morotsbiffarna med om man vill ha lite mer protein i, och jag tycker det blir godare och mer mättande faktiskt. Älskar med blomkålsmos, mycket godare än potatis… I Sverige är det ju riktigt billigt med, inte som på Island där jag bor 🙂