Anitha Schulman

Vad är det för fel?

IMG_1441.JPG
Jag och Tom Allan är på Apoteket. Precis när vi kommer in frågar jag var nummerlappsmaskinen är för vi ska hämta ett recept. Parallellt med mig kliver en äldre man in. Han hör den informationen jag får men hinner före mig till nummerlapparna då han får ett låter försprång och inte har barnvagn. Sedan tar han liksom en kvart på sig väl där framme. T.A. börjar skrika och han stönar stört. ”Det man förlorar på gungorna…” Tänker jag. Rätt åt dig gubbstrutt.
När T.A. Ylat i några minuter så kommer en dam fram och på fullaste allvar ställer ex antal diagnoser på honom och situationen inom loppet av ett par sekunder.

Han har inte nappen i munnen det är därför han skriker, han är sjuk och har ont ser du inte det?
Kan lova henne att hon hade fel på alla punkter. Han skrek för att han var varm och uttråkad. Inget annat. Såklart tystnade han när vi kom fram till kassan.

Men ärligt talat. Gamla Människor?! Ibland alltså… Get A Life. Eller ta vara på det ni har på ett mer värdefullt och effektivt sätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Och endå finns det typ bara ”Dagens ungdom” som bågot negativt när det många gånger är inskränkta gamla människor som ”minsann vet bäst”..

  2. S

    Har slutat bry mig. Jag ler bara lite nedlåtande, sätter huvudet på sen och säger med bebisröst: Ja, ja så är det. Har en mamma som är en åsiktsterrorist, kan inte gå med henne på stan längre. Hon är asjobbig. Glor, kommenterar sådär svenskt högt till en kompis (eller mig då som blir 15 och tycker att det är skitjobbigt).

  3. Eric

    Bra Anitha!

    Du kanske beskriver mig. Det kan jag behöva, att förstå hur jag ses utifrån.
    Många kloka ord.

    ”Äldre man”

  4. Liaa

    Usch ja, det där får nog alla småbarnföräldrar vara med om ibland. Jag har varit med om att en tant sa åt mig att ta upp mitt barn ur vagnen. Detta efter att jag precis satt ner honom efter att ha burit honom i hal vinteroverall flera kvarter medan jag dragit vagnen med andra handen. Jag var helt slut i armarna. Han hade en period då han hatade att åka vagn och blev jättearg när han sattes ned. Tanten tittade på mig med förfäran i blicken och sa upprört ” ta upp honom då ser du inte att han skriker!”. Jag kände mig som en barnmisshandlare. Tyvärr blir en ofta helt paff när händer och kommer inte på svar på tal förrän senare.

  5. Tjejmorsan

    Hahahahahaha 🙂 Ja herre gud 🙂

    Det får mig att komma ihåg en gång för MKT längesen när min dotter med autism for runt och en äldre dam påpekade för mig HUR dålig jag var som inte höll koll på henne..
    Jag svarade henne: Hon är autistisk men vad fan är din orsak till att inte kunna bete dig?

    Moahahahhaha

  6. Karin

    Bra rutet Anitha Schulman! Det talas om respekt för äldre men barnen då? Ibland kan de vara minst lika trötta som en äldre person. Barn och småbarnsföräldrar är väl värda respekt och en hjälpande hand, glöm inte det ni gamlingar som suckar över skrikande barn.

  7. Carina H

    Jaha. det var bra sagt, tyvärr finns det många ´sådana´där som skall lägga sig i . inget att fästa direkt stor vikt på, rekordet en gång på mitt ica så var kunden före mig i kön , han plockade upp många varor på bandet och sen skulle lille bror packa, men med den mängden dom hade så skulle det ta lång ti till packning, så pappa uttrycker att nu packar jag så vi kommer iväg, men vad hände? ungen på ca 4-5 års ålder klättrar upp på varubandet och ställer sig att hoppa. och pappan står där och säger i lugn takt , men liile gubben så får man inte göra, skulle det vara mitt barn hade jag burit ungen och ställt han utanför ica, och där skulle han få stå till jag blev klar och skämmas. för så gör inte normala ungar.. eller????

  8. Christine

    Håller med! Jag brukar alltid påpeka för folk att alla klagar på tonåringar, men de som klagar mest på tonåringar är värst, nämligen GAMLA MÄNNISKOR! Så sjukt otrevliga och ohyfsade ibland!

  9. Anna

    Hua….. Ingen hyfs och noll koll ibland. Nästa gång kan du fråga: ”och själv, vad har du för diagnos? Eller är du bara ouppfostrad?” Hi hi…

Comments are closed.