Anitha Schulman

Rökare?

Måste dryfta en grej. Om jag arbetar på en arbetsplats och röker så kanske jag måste besöka rökrutan sex gånger på en dag. Låt säga att varje rökbesök inklusive socialt umgänge i telefonen eller IRL tar ca fem minuter per cigarett. Det motsvarar 30 minuters betald fritid. Det gör ju i sig ingenting för rökare är säkerligen mer produktiva än ickerökare för hjärnan mår bäst av 45 minuters fokus sedan paus. Så de gör ju helt rätt ur den aspekten.

Om jag däremot skulle ta en kaffe sex gånger per dag och också ta 30 minuter på mig totalt under dagen. Då skulle ju chefen titta snett på mig och kalla mig arbetsskygg. Trots att jag inte ”stjäl” mer tid än rökarna och kanske också behöver kreativa injektioner till membranet.

Är inte det lite snett?! Har ni också tänkt på fördelarna med att vara en rökare på arbetsplatsen. Har ni andra infallsvinklar så dela gärna!

IMG_1350.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    EXAKT det där har jag funderat mycket på! På mitt före detta jobb (Aftonbladet hehe) så sprang rökarna alltså FLERA gånger i timman, stod och snackade och satt i solen etc..något som aldrig skulle accepteras av en icke smoker…väldigt konstigt det där.

  2. Anna

    Det där ligger väl långt tillbaka i tiden? På vår arbetsplats får man endast röka på ledig tid, alltså icke betalda pauser.

  3. Katja

    ….fast jag tror att vi är ganska många som har arbetsplatser där man ”stämplar ut” för rast, om man ska gå och röka. 🙂

  4. Anne

    Skulle nog vilja påstå att de flesta chefer stör sig väldigt
    Mycket på rökare som smiter iväg & tar extra-pauser. Även kollegor stör sig på det. Jag är icke-rökare men kan känna att jag stör mig mer på det än om någon tar 5 minuter extra vid kaffeautomaten 🙂

  5. Carolin

    Räkna vad det blir på 1år:
    Vecka: 30*5=2,5h
    Månad: 2,5*4=10h
    År: 10*12=120h
    Vi som inte röker borde alltså har 3 veckors längre semester än rökarna..

  6. Amanda

    Vi får bara röka på rasterna. Obetalda raster, så då är det ju upp till var och en vad man väljer att göra med sin rast-tid 🙂

Comments are closed.