Anitha Schulman

LloydsApotek Hudanalys

IMG_0867.JPG

Jag vet inte hur ni känner det men varje gång jag ler så känns det som att huden i ansiktet typ ska spricka och då använder jag ändå bra hudprodukter. Men vädret är ju extremt just nu så jag måste fylla på förrådet lite och trycka på med ännu mer. Men jag vet inte om det är ett ”fuktskydd” eller ”fettskydd” som är bäst mot kyla.

IMG_0864.JPG

Men det vet TheodoraLloydsApotek. Hon är nämligen deras hudexpert och de har värsta bästa hudanalysmaskinen som mäter din huds alla lager och tar reda på djupet vart problemet ligger. En sådan här maskintest har jag betalat dyra pengar för hos hudterapeut och här erbjuder dom det gratis. Så lyxigt!

Ord och inga visor från Theodora.

IMG_0852.JPG

Jag har grundläggande bra hud (tack för det) men jag jobbar en hel del med den. Sjukt noga med rengöring och att använda bra produkter. OBS! Använd alltid produkter med UV skydd 15 för det skyddar inte bara mot sol utan smuts och avgaser etc. Huden är ju kroppens största organ och så länge jag kan hålla mig ifrån ”kniven” eller att spruta in det ena och andra så är det en ganska billig försäkring att ha sunt förnuft och bara ta hand om den på ett bra sätt. Min mamma började köpa bra hudvårdsprodukter åt mig redan när jag fyllde tretton och sedan dess har jag haft det. Min mamma har grymt bra hud och vi har inga genetiska band (vad vi vet). Jag har också bra hy så den som inte säger att bra krämer hjälper ljuger!

IMG_0860.JPG  IMG_0866.JPG

Man gör fem olika tester på olika hudnivåer och sedan skrivs en liten analys ut. Just nu har LloydsApotek 25% rabatt på bra produkter i sortimentet. Jag fick reda på att mina superserum inte hjälper när det är så här växelvis med värme och extrem kyla utan jag måste addera mer fukt. Jag fick med mig lite olika produkter hem och shit vad det gjorde skillnad med en extra fuktboost för mig. Men gå dit och prova för att se vad ni behöver för er hudtyp.

IMG_0869.JPG

Glöm inte att hela kroppen behöver smörj så här års.

 

Inlägget görs i samarbete med LloydsApotek

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Men alltså, jag fattar inte det där. Jag tillhör den där typen som är jätteslarvig med min hy. Jag skojar inte när jag säger att jag tar bort sminket kanske en gång i veckan. Jag använder heller inga ”bra” produkter. Jag har en sminkborttagare och en typ dagcreme från nåt billigare märke. Mina tjejkompisar kletar och smetar och lägger dyra pengar på krämer och sånt där ”vatten” man drar med en bomullstuss på huden (du hör ju vilken koll) plus att dom skäller på mig för att jag är SÅ lat och värdelös med min hy.
    Men den är ju bra! Helt ärligt, jag ljuger inte ihop nu för att jag vill käfta emot utan jag bara menar att det måste ju finnas undantag? Jag har bättre hy än alla mina tjejkompisar tillsammans. Aldrig finnar, inte torr och fnöskig eller stram eller fet eller vad man nu kan tänka sig.
    Då KAN det ju inte stämma! Hjälp mig här, övertyga mig

    1. anithaschulman78

      De kanske fixar för mycket med huden och har en hudtyp som inte ska ansträngas. Samt använder fel produkter till sin hudtyp. Jag höll på med en massa produkter en period och då blev huden stressad. Fick massa kvisslor och rodnader etc. Till vardags använder jag ganska lite smink och en ”väldigt standard” rengöringsmjölk. Men ser till att tvätta noga och använder ett serum på natten. Men jag har torr hud och är 37 år, så det är nödvändigt. Hade ingen nattprodukt alls tills jag fyllde 34 år. Det räckte för mig med en bra dagkräm och smink. Du kanske har ”normal hudtyp alt lite torr” då kräver den inte så mycket. Vet inte hur gammal du är. Men efter jag fyllde 34 år tyckte jag att huden liksom blev torrare, trots att jag inte förändrat mina rutiner.

      1. Sandra

        Ah ok jag fyllde precis 30 så det kanske bara är så nu.. Skulle jag märka att min hy blev sämre skulle jag ju def köpa produkter plus skärpa mig med rengöringen.

  2. Alice

    La Roche Posay är överlägset anser jag – har totalt förändrat min både torra och utslagsbenägna hud. Prisvärt och sååå bra. Deras Effeclar Duo gjorde min hud till babyhud (från finnig fnöskhud…)
    Men – Antiha – undrar en ska. Tror inte du någonsin berättat om din adoption och indiska (?) bakgrund.
    Vad minns du egentligen av dina första år? Hur gammal var du när du kom till Sverige?
    Hur har det varit att vara adopterad? Har du sökt upp din familj i Indien någon gång, eller velat göra det?

Comments are closed.