Anitha Schulman

Tappa inte bort varandra! FOB med GPS Tracker

07P-6

Jag vet inte hur ni känner det men jag kan bli jäkligt stressad av julhandel på olika sätt. Härom veckan så tappade jag bort Penny i ca 10 sekunder inne på Gallerian. Det var så mycket folk och jag flackade runt med blicken och de där sekunderna var oerhört långa. Jag intalade mig att det inte var någon fara men samtidigt som pulsen började skena och uppspela ex antal mardrömsscenarios.
Jag funderade på att typ ”ringmärka henne” med ett telefonnummer på något slags armband. Men vad hjälper det om ”fel person” får tag i henne? Åh jag blir helt kallsvettig av att ens beröra tanken och skriva om potentiella mardrömsscenarion.

Min kompis Johanna jobbar på MySafety som jag tidigare arbetat med och de har släppt en sorts FOB tracker med GPS-sändare, enklare uppringningsfuktion. Fob är bra för småttingar för att man kan veta var de är men också att de som är för små för egen mobil ändå kan ringa mamma pappa med en knapptryckning.

Samt  att den har ett överfallsalarm och fall och rörelsesensor etc. Det är ju på riktig en superbra grej.

 

Dessutom kan jag hänga den på jackan när jag kör mina löprundor på kvällen så här års. Känns inte helt tryggt alla gånger i decembermörkret.
 HÄR kan man läsa mera om man vill. Kostar 795 kr, känns ju som att det är ganska välinvesterade pengar…
Men! Jag kör vidare på ”lilla julafton” hos mig och vill också ge er chansen att vinna en egen FOB Tracker. Motivera varför just DU behöver en.

Jag lottar ut tre st. Lycka till och be safe. <3

Inlägget görs i samarbete med MySafety försäkringar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Min son är väldigt rädd för att någon ska komma och ta honom när vi är ute bland folk. Detta gör att han hela tiden vill ha koll på mig/oss och att han heller aldrig vill gå bakom oss (Vi har naturligtvis superkoll och han har aldrig kommit bort samt erbjuder honom att hålla oss i handen för det är viktigt att han känner sig trygg!) Förhoppningsvis skulle detta kunna få honom att slappna av lite och njuta av tillvaron!

  2. Joanna

    Äntligen en sån här pryl! Jag sitter o spånar på jobbet bland kollegor och säger att jag skulle vilja kunna skjuta in ett slags gps-chip i armen på mina barn (typ som de gör i James Bond-filmer), så jag slipper oroa ihjäl mig för om de skulle gå vilse eller försvinna. Fick spelet när den lille 3-åringen gick vilse i skogen i höstas som det skrevs om i media… Vilken mardröm och vilken tur att han kom till rätta. Tänk om han haft denna grej i fickan och visste vad han skulle göra med den.

  3. Annik@

    Åh, vilken drömpryl att fästa på sonen
    Vips är han borta, kanske halvvägs till månen…
    Fantastiskt att kanske slippa tjat om telefonen
    Och mamman slipper oroa sig för överfallen & rånen!

    Håller tummar & hoppas på tur,
    & en God Jul till oss alla- eller hur!

  4. Emilie a

    Jag skulle glatt flytta runt den. Använda den på min 4-åring när vi besöker gudmor i storstan, använda den själv när jag springer (är livrädd för galna rådjur, mördarkaniner (de där helt osannolikt stora hararna)o andra läskiga saker som kan dyka upp när man är själv. Förrutom dessa tillfällen skulle den annars sitta på min nyfikna 2-åring, som gärna går iväg i egna funderingar.

  5. Hanna

    Det här låter ju som en sån bra grej! Är nybliven mamma och har sen bebben kom blivit mycket harigare än någonsin tidigare! Jag gillar ju att va ute och springa, och så här på vintern kan man nästan inte undvika att göra det i mörker, så innan lilla Tuva blir stor nog att komma vilse skulle det här vara en supergrej för att minska både mina och sambons nojjor 🙂

  6. Camilla

    Åh en sån har jag letat efter! Jag har en rymningsbenägen 4,5 åring här hemma och det i kombination med en hyperorolig mamma är inte kul. Hade använt den till sonen men även till mig själv om jag mot förmodan skulle gå ute själv när det är mörkt. Drabbas lätt av panikångest och vågar kanppt gå en promenad själv, denna skulle hjälpa nåt enormt. Hoppas verkligen på vinst!

  7. Linda Fröberg

    Min son på 3,5 är väldigt kavat och nyfiken av sig. Jag som mamma har alltid varit lite ”oförståndig” och inte alltid förutsatt situationer. nu med åldern blir han modigare och egentligen vill jag uppmuntra det, men det blir bara svårare. med en FOB skulle jag känna mig lugnare och min son skulle både få en större frihet och en coolare mamma 😉

  8. Sophie Lantz

    Så jäkla smart grej!! Måste bara ha en på ett eller annat sätt. Varför jag? 3 små söta tjejer där äldsta är 5år. Jag: lite åt OCD hållet, hårt arbetande läkare, stör mig ofta på att jag blir skraj när jag joggar i mörkret… Vilket är sjukt att man ska behöva bli. Bra tips iaf!!! Tack!

  9. Alexandra F

    Som mamma till två små flickor sitter jag så gott som dagligen med katastroftankar med vad som kan hända dem. Inte en enda sekund kan jag slappna av när vi är ute tillsammans. Detta har nästan blivit ett problem för mig och det tar på mina krafter. En sådan här smart pryl skulle om än för en stund kunna lugna mitt mamma hjärta betydande mycket. Det vore kul att få vinna en sådan, är det ett vinnande koncept köper jag en till så att tjejerna får en varsin!!

  10. Maris

    Hej Anitha, skulle gärna vilja vinna en FOB tracker, för då skulle ju troligen även kunna vinna över min rädsla för att vara ute när det är mörkt. Ett rånförsök för längesen spökar ännu! Tack för en toppen tävling! God Jul!

  11. Jenny

    Åh denna skulle jag vilja vinna och ge till min lillebror i julklapp, det skulle bli en julklapp för honom att minnas. Han är nämligen mästare på att tappa bort sin lägenhetsnyckel, jag vet inte hur många gånger han ringt mig mitt på natten för att få reserven som finns här hos mej. Med denna på sin knippa vi alla oro slippa 🙂

  12. Johan

    Hej!

    Jag skulle vilja vinna en FOB inte för att jag själv känner att jag behöver en just nu även om det säkert skulle vara bra. Men jag skulle vilja ge bort en till min guddotter/brorsdotter. Hon är 4 år och med allt vad det börjar innebära som att springa utomhus och leka. Jag letade efter något sånt här för inte alls länge sen, men den jag fann var något för dyr och som student var jag tvungen att köpa något mer i min prisklass som julklapp. Det känns tråkigt att behöva bortprioritera något som kan få familj att känna sig något säkrare och därför var det väldigt kul att du nu låter någon att vinna en sån här smart grej!

    Ha en underbar jul och ta hand om varandra!

  13. Linda

    Hej Anitha
    Min syster flyttade till Örebro för några månader sen för att plugga på universitetet. Det har skett många hemska våldtäckter och överfall där på sistonde och jag vill inget hellre än att min syster ska känna sig trygg när hon är ute. Som det är nu så har vi alltid telefonkontakt när hon går hem, men skulle något hända så är jag 50 mil bort, så det hade varit en stor trygghet för både min syster och mig om jag hade kunnat ge henne detta överfallslarmet/ Linda

  14. Lisa Haraldsson

    Har en liten pappa som är en riktig ensamvarg och gillar att vandra runt i skogen , det skulle lugna mitt dotter hjärta om jag visste var han höll hus ❤️

  15. Anna

    Blev för 5 år sen rånad av två tjejer. Har sedan dess väldigt svårt att vara ute själv när det är mörkt, speciellt svårt nu på vintern med tanke på att det verkar vara mörkt mest hela tiden. Har inte trott på överfallslarm eller liknande tidigare men den här verkar väldigt genomtänkt! Hade varit en trygghet för mig! God jul

  16. Linda Nordström

    Jag skulle behöva en till mina barn och till mina egna Power Walks. Jag är en 39-årig utbränd mamma till två flickor, 2 1/2 och 3 1/2. Jag behöver min motion, som vi alla och jag har en minsting som sätter skräck i mig ofta då hon är vild, snabb och orädd. En gps hade varit en räddare i nöden!!!

  17. sofie

    Åh. Jag är en jobbigt överbeskyddande liten ung mamma på 22 år. Kan ha att göra med att de är mitt första barn, men kan också ha att göra med att denna lilla unge föddes med jordens otur. Han har allt!? Krupp, allergier, opererats för trång rumpa!? Fistel i rumpa, förstoppning, total matvägran, ska i januari sövas IGEN och dra ut fyra små tänder, allergiska reaktioner osv. 1 och halft år och har redan vart med om allt känns de som. Tror detta har gjort att jag också vill skydda min lilla från allt. Såklart går inte de alltid, men denna lilla grej skulle kanske kunna hålla MIG lite lugnare. Tack för en fin blogg. Kram sofie

  18. Margitha Hagenvald

    Hej!!
    Jag vet hur det känns att tappa bort sitt barn. Vi tappade bort våran yngsta dotter( då 3 år) när vi var i Dannmark på semester. Dom stackars minuterna hon var borta , var som en hel evighet. Som tur var så hittade vi henne en bit bort sittandes på en bänk och pratade med en gammal kvinna. Vår dotter har aldrig varit blyg. Nu har åren gått och vi har fått barn barn. Tanken känns nu ännumer skrämmande om någon av barnbarnen går bort sig. Jag vill inte uppleva detta någon fler gång. Kram och Godjul från Sundsvall

  19. Camilla

    Den här måste vi skaffa även om vi inte vinner. Sonen på 7 år här hemma har två diagnoser. Adhd och autism. Han är en glad, påhittig, uppfinningsrik kille som dessvärre kan försvinna lite överallt. Vi har alltid stenkoll på han men dessvärre har skolan hans ”tappat” bort han en gång så därför vill jag tävla om denna så vi har koll på vår guldklimp. Det är en fin linje att ha barn som dessa då han har förstånd nog att vara ensam ute på gården men skulle han få för sig att något är tillräckligt intressant drar han iväg. Denna skulle verkligen hjälpa oss.

  20. Bea

    Men vilken bra manick! Jag skulle vilja vinna en sådan till min dotter som ska börja i en stor skola med en stor skolgård och till råga på allt vill leka med sina kompisar ute på gården utanför vårt bostadshus utan att föräldrarna är med. Trots att vi har koll från balkongen så kan man aldrig ha full koll på små spralliga och nyfikna människor som vill vara självständiga. Det är den här mellanåldern som får oss föräldrar att bli gråhåriga, barnet är varken litet eller stort liksom! Man vill inte vara för hönsig och inte heller för sträng och en sådan GPS skulle vara som ett lugnande piller 🙂 God Jul!

  21. Linnea

    Åh en sån skulle jag behöva. Har två barn under två år, och ibland känner jag bara för att kedja ihop oss tre när vi är ute bland folk. Jag vill att mina barn ska få gå själva så mycket de bara kan och vill, och med en FOB tracker blir det kanske liiiite lugnare för min oroliga mammaskalle, även om man självklart måste ha stenkoll ändå.

  22. Rebecca

    Åh vilken bra grej!
    Om jag skulle vinna så skulle min syster få den i julklapp! Varför, jo för att hennes dotter (5år) har en grav synskada, men det stoppar inte henne… Hon far fram som en virvelvind och vill klara allt som andra kan. Ibland är hon lite snabb för sitt eget bästa, och det är lätt hänt att hon tappar bort sig.. En FOB trycker vore perfekt till min syster och hennes dotter!

    God Jul!

  23. J

    Jag dras med katastroftankar. Att huset ska brinna ner på natten, bilolyckor, sjukdom i familjen. Att barnen kidnappas. det är verkligen inte hållbart i längden att gå runt såhär. Behöver släppa lite. Men så tänker jag att det kanske är då något händer? Tiden finns inte nu, men nästa år ska jag ta tag i det. Lära mig att tackla detta.
    Men! Om jag kan få bli bara lite lugnare, att få känna kontroll över barnen. Så önskar jag verkligen att jag vann denna tävling, för mig, till mina barn.
    Det hade varit den perfekta julklappen.
    God jul anitha!

  24. Lois

    Av olika anledningar är jag ofta ensam med mina barn denna vinter. Att kunna safea upp 2,5 åringen på detta sätt medan niomånaderskiddot sitter i vagnen vore GRYMT. Min skräck är att hon på något vis ska komma bort/bli stulen i folksamlingar, i affären eller på lekplatsen. Hu!

  25. Mia

    Vilken bra uppfinning! Jag skulle verkligen behöva en sådan av flera anledningar. Jag har inte kunnat springa sedan i våras pga min kroniska tarmsjukdom (ulcerös kolit) som har varit inne i en aktiv fas. Nu när jag äntligen har blivit bättre har det blivit kolsvart vinter hos oss uppe i Norrbotten! Det är endast ljust här mellan kl 10 och 14.30 och då är man på jobbet. Den enda möjligheten att kunna promenera/springa är på kvällstid när det är mörkt ute. Med ett larm skulle jag känna mig trygg. /Mia

  26. Erica

    Min man är mycket och ofta ute själv i skogen och mark och jagar. Skulle vara skönt att veta att han går hitta/kan larma om något skulle hända, ibland blir man orolig när det börjar bli mörkt och man inte vet var han är och mobiltäckningen i området är dålig! Sen skulle det vara skönt att ha i olika situationer när man är ute själv med alla barnen också:-) dom har ju olika perioder, 2åringen måste man ha stenkoll på. Släpper man blicken en sekund så vandrar han iväg! Känner igen paniken du beskriver när man tror att dom är borta. Skulle kunna känna mig mer avslappnad med en sån här känner jag!:-)

  27. Ayeh

    Min motivering lyder kort och gott; jag är en virrpanna. Jag har två små med spring i benen. En som gärna springer i motsatt håll, som absolut inte lyssnar på varken tillrop, visslingar eller hot som lyder ”hejdå nu går mamma hääär”.
    Det skapar såklart hjärtklappningar och svettningar. Hade gärna sett att ha fyra FOB Trackers, en för samtliga familjemedlemmar

  28. Marie Molin

    Hej, jag hann precis komma igång på allvar med löpningen innan det började bli mörkt snabbt på kvällarna men nu vågar jag inte bege mig ut själv! Springer annars med min man men vill springa när JAG har tid och lust, inte när han orkar osv. Därför önskar jag att en ”Tracker” hittar hem till mig! Kram fr Marie

  29. anna

    Jag har barn i samma ålder som du (två vildingar på 4 och 1 år) och är också ute och joggar på kvällarna. Känner igen mig precis i den otrygghetssituationen som du beskriver. Den här produkten låter helt fantastisk och det låter verkligen som att det är något som vi skulle ha stor användning av!

Comments are closed.