Anitha Schulman

Gott Nytt År

 

Fårets/Getens år inleds, fortsätter och slutar i total endräkt, för enligt kineserna är Fåret fredsbudbäraren. När det är dags för Fårets år visar det sig att luften går ur krig och andra internationella kriser från tidigare år. Både världsomspännande och personliga kriser får sina lösningar, tack vare Fårets förmåga att lugna och pacificera.
Däremot är det gott om skandaler, skvaller och allmänt käbbel under året. Det rör sig inte om några stora och världsomstörtande händelser, utan om små skärmytslingar som snart är över och lika snabbt glömda. Men även om tungviktarna lyser med sin frånvaro under Fårets år, betyder det ingalunda att året är fritt från stora sporthändelser. Trots att det aldrig hålls några Olympiska Spel under ett Får-år, så behöver man bara öppna vilken rekordbok som helst för att upptäcka hur många världsrekord som Fåret inspirerat till.
Det är ett utmärkt år för att söka upp gamla vänner och för att besöka släktingar som bor långt bort. Ja, det är i själva verket ett bra år för allt slags familjeliv – det är rätt tid att gifta sig, få barn och också för att roa sig en smula när tillfälle ges. Men ansträng er inte extra, utan ta allt som det kommer. Nu är det också rätt tillfälle att fylla sitt hem med vackra saker och målningar, att ställa inbundna skinnband i bokhyllorna, att lägga äkta orientaliska mattor på golven och att proppa vinkällaren full med årgångsviner och de bästa portviner som går att få för pengar. Under året kommer det att komponeras och spelas underbar musik och på teatern kommer skådespelareliten att skämma bort publiken med oförglömliga rolltolkningar.
Däremot är detta inte rätta året för några mer långfristiga planer och projekt. Tala gärna om fred, men investera inte ditt livs besparingar i något industriprojekt. Lämna aktiebörsen åt sitt öde. Drick väl tempererat vin under den långa heta sommaren, ät massor av choklad och skvallra natten lång. Under Fårets år ska vi låta våra instinkter leda oss till det Goda Livet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.