Anitha Schulman

Till alla ensamstående med barn! Vinn en weekend i Stockholm

20140730-100625.jpg

Jag har världens bästa grej här! Sarah som jobbar på Guldgränd som vi hyrde vårt temporärboende av när vi bodde i Solna kom upp med ett jättebra förslag.

Hon hade lyssnat på podden med mig och Ann Söderlund där vi pratar om alla ensamstående föräldrar som sliter ett helt år och nästan ruineras känslomässigt och ekonomiskt efter en semester i Sverige med barn.

Vi fattar att det är tufft och ni förtjänar mest men får alltid minst.
Hur som helst skulle vi vilja göra en grej för er.
Vi vill ge någon av er chansen att vinna en weekend i Stockholm för er och era barn.

Second Home Apartments sponsrar med boende en wknd vid Slussen för en barnfamilj som vill komma bort, upp till storstaden.
Med inträde till Gröna Lund samt SLkort tankat för resan dit antingen med båt eller buss.

Lägenhetshotell är toppen för en barnfamilj på semester då man kan laga mat hemma behöver inte bli så dyrt då.

Det kommer även finnas en liten härlig treat på rummet för både den vuxna och barnen när ni kommer.

Skriv i kommentarsfältet varför just du och din familj ska åka. Eller om du nominerar en släkting eller kompis varför just hennes eller hans familj. Tävlingen avgörs på måndag den 4 augusti.

OBS lämna din riktiga mailadress (publiceras ej) så Sarah kan kontakta vinnaren.
Jag älskar sånt här. Lycka till!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina

    Jag vill nominera min dotters kompis mamma Ingela, hon har under 8 år varit ensamstående med tre barn och det tär. Pappan till barnen har bildat en ny familj och vill inte kännas vid sina tre barn, galet men sant! Trots detta är hon heeeelt fantastisk. Hon gör väldigt mycket med sina barn, men de har inte råd med tex Gröna Lund, hyra stuga, äta ute osv. Men hon gör utflykter till bl.a Kulturhuset, åker buss till olika platser för att ändå göra saker. Dessutom bakar hon och laga ALL mat och då menar jag ALL mat själv! Som om inte detta vore nog så har hon ju gluten- och mjölkintolerans….Denna fantastiska kvinna skulle vara evigt tacksam för något sådant, hennes dotter som är 12år har tex ALDRIG varit på Gröna Lund eller annan nöjespark och tycker givetvis att det är pinsamt att säga att hon inte kan – varje gång någon frågar. För hon VILL, det lovar jag!!

  2. Anna Thorén

    Barnen och jag reser inte ofta, så tänk vilken lycka att få åka till Stockholm, komma hemifrån, gå på stan och i fin lägenhet sen softa! På Gröna Lund kan alla tre kidsen karusellerna avnjuta bättre kan inte sommarlovet och mammans semester sluta!

  3. Paola

    Mina barn är visserligen tonåringar nu, men jag har varit ensam med dem sedan de var 2 och 5. Att få åka till vår vackra huvudstad bara vi tre, utmana varandra på Grönans attraktioner (risken finns att det är jag som förlorar!) och få skämmas bort vore underbar lyx. Kanske är det vår tur nu? Det vore härlig och välbehövlig kvalitetstid, långt bort från alla vardagsmåsten för en helg. Vilken mysig upplevelse 🙂

  4. Elida

    Jag är självvalt ensamstående – så det är inte särskilt synd om oss. Men vägen till barn kostade inte bara känslomässigt och valet att arbeta deltid samtidigt som behandlingslånet amorteras gör att allt utom det allra nödvändigaste fått prioriteras bort (vilken tur att det varit en härlig sommar!)

    I höst planeras en återträff för oss som kämpade tillsammans på nätet med fertilitetsbehandlingar. Och jag ville så gärna, så oerhört gärna få se dem som var min viktigaste livlina under de åren – en liten livbojspark av guppande halvdränkta bloggare. Men att resa till Stockholm med barn och bo på hotell (särskilt när alla specialpriser bara är för pariga vuxna) innebär att en månads matkonto ska plockas ut någonstans – och det går inte att kombinera med ett ansvarsfullt föräldraskap. Så med en suck av längtan har jag fått tacka nej. Och det vore en oändlig glädje att istället kunna säga JAA!

  5. Linda

    Vilken tävling, verkligen en fin gest! Jag är ensamstående mamma på heltid till min son på 3,5 år och vår fyra veckor semester har tillbringats hemma hela tiden (tack och lov att det har varit fint väder för det mesta). Om en månad börjar jag studera på heltid för att vår framtid blir bättre, däremot blir ekonomin mer ansträngd just nu… Även om man som ensamstående lär sig att vända på slantarna så hade det inte varit fel med en weekend och ladda om batterierna inför jul och födelsedag i januari!

  6. Jennie

    Hej!

    Det hade varit så fantastiskt mysigt att få ta med mina små kottar, Adeline snart 4 år och Ossian 1, till Sthlm på en liten resa! Jag är mammaledig och har verkligen inte mycket mer att erbjuda än parken alt allmänna tångstranden dessa heta dagar och vi Smälter bort!! Av tristess och bristen på svalkande glass.
    Min faster och hennes familj lämnade för länge sedan Skåne-land för huvudstaden men det är nu många år sedan jag kunnat hälsa på dem. Dottern har aldrig fått besöka sin jämnåriga släkting och Så kul de hade haft det:)

    Sköt om dig, superfin blogg<3

  7. Daniel Lembke

    Hej!

    Jag skulle vilja nominera min mor till detta som har kämpat i 18 år ensam med mig och min syster.
    Min mamma jobbar 80 % på en skola och har aldrig tid att ta ledig då hon jobbar med barn och när hon väl är hemma tar hon hand om min syster som fortfarande bor hemma..

    Jag skulle göra allt för att min mor ska kunna få ledigt ett par dagar och åka iväg och ha det skönt!

  8. Sophie Persson

    Och nej, jag hoppas det inte äventyrar mina chanser att vinna, men samtidigt var detta en vinst det också! 🙂 tjohoo!

  9. sara

    Vill nominera min dotter på 10 år. Skulle vilja ge henne en resa så att hon fick testa på hur det känns att få sova på hotell och resa bort från hemmet. Hon har haft det tufft de senaste åren med stor operation (bentransplantation till käken, född med LKG), byte av skola samt nu det senaste året problem med att käken hoppar ur led ca 30 g per dag. Aldrig klagar hon utan är den mest underbara dotter jag kunnat drömma om. Så när jag inte ens kan ta henne på en liten semester för pengarna fattas så blir jag ledsen i hjärtat. Jag vet att hon skulle uppskatta en resa som inte innebär fler operationer. Hon är min hjälte, inspiration och livs kärlek och var dag med henne är en lycka.
    En väldigt stolt mamma

  10. Jana-Marie

    Hejsan!
    Jag är en ensamstående mamma till 4 barn, tre flickor och en pojke. Vi bor i Småland och jag jobbar heltid på ett gruppboende för handikappade ungdomar. Jag och barnen har aldrig besökt Stockholm och Gröna Lund. Min son Sebastian fyller 16 år i augusti. Han har länge önskat sig att få åka till huvudstaden. Till hösten ska Han börja på gymnasiet på Teknikum. Det är svårt för mig och barnen att åka iväg på någon resa för att vi är 5 personer och det kostar för mycket pengar. Jag tycker att det är roligt att ni ordnar en tävling för ensamstående mammor.

  11. Evelina

    Hej, vilken fantastisk tävling! Jag vill nominera min barndoms vän. Som idag studerar och har en 7 årig son. Min fina vän kämpar med studier och är aldrig barn ledig pga olika omständigheter. Hon vore så värd en fin vinst. Hon är en riktig kämpe! En förebild <3

  12. Liza

    Vilken fin tävling! Och alla är verkligen värda att vinna. Själv vill jag nominera en härlig vän sedan 20 år tillbaka som ensam kämpar på för att få allt att gå ihop i vardagen med två barn, med allt vad det innebär. Hon är min hjälte!

    Liza

  13. Angelica

    Hej!
    Ja vill nominera en av mina barndomsvänner som alltid fått kämpa massor. Hon växte upp med en alkoholiserad ensamsstånde mamma och en pappa som de fanns besöksförbud mot på grund av att han försökt föra ut henne ur landet i tidig ålder.

    Min vän har altid kämpat och aldrig gett upp, hon blev i tidig ålder fosterhem åt sin lillasyster så hon skulle slippa samma uppväxt som sig själv. För ungefär 6 år sen träffade hon en super lugn, snäll, hjälpsam man och alla vi vänner blev så glada att nu var det äntligen hennes tur att bli lycklig å ta få vara med någon som tar hand om henne för en gångs skull. De fick 2 underbara döttrar men sen började sanningen om denna man dagas fram. Min vän blev kontaktad av kvinnor som uppgav hade blivit trakasserade av mannen på facebook och andra sociala medier. Först trodde hon inte på kvinnorna men sen så hittade hon undangömda telefoner med filmer, konvensationer med kvinnor han hade varit otrogen med, lån han tagit i hennes namn. När yngsta dottern var fyra månader blev hon ensamstående med 2 barn, en tonårs syster som inneboende på mammapening. Detta är nu 1,5 år sedan och hon kämpar varje dag med att ge sina barn allt hon kan både känslomässigt och ekonomiskt. När ja läste ditt inlägg bara kände jag direkt att detta måste ja vinna åt henne!!!!

  14. Frida

    Hejsan!

    Jag ville bara säga att du har en otroligt fin tävling och den gjorde mig väldigt rörd <3

    En gång för många år sedan hade jag också varit med och tävlat då jag varit i samma situation men efter många års kämpande har jag äntligen fått utdelning. Här i dagarna kunde jag för första gången på länge säga att jag var lycklig med en fungerande ekonomi, ett bra jobb, hälsa, kärlek i mitt liv men viktigast av allt; min dotter har äntligen en fungerande relation till sin pappa som hon inte sett mer än kanske 6 gånger på 12 år. Det känns underbart 🙂

    Något som en toppblogg som du skulle kunna upplysa alla dessa mammor om är att det finns möjlighet till stödfamilj. Det är inte många som känner till att det finns och det är ingen som säger det till dig och det är inte alltid man har några vänner eller familj som kan hjälpa en. Det är socialen som tillhandahåller stödfamiljer och de ger en möjlighet till att bli avlastad exempelvis varannan helg och hittar på saker med barnen som du kanske inte har råd med.

    Kramar Frida

  15. Jenny Hagman

    Jag nominerar mig själv och min snart 4 åriga son.har varit ensamstående sedan dag ett då hans pappa misshandel mig under vårt förhållande och våldet ökade vid graviditeten. När min son föddes gav han mig styrkan att lämna. Misshandel, trackesserier, hot har fortsatt sedan dess.. Kvinno hem, hemliga adresser har inte hindrat honom. Har kämpat och krigat i nu 4 års tid men har nu ensam vårdnad om min son och hans pappa sitter i fängelse då han misshandlade mig framför min son. Min son går hos psykolog endast 4 år gammal. Vi har inte råd att hitta på saker då hans pappa försatt mig i en kris så jag är hos kronofogden. Detta är
    Precis vad han och jag behöver!!! Lugn och ro långt bort och bara få rå om varandra då vi inte ens hunnit njuta av varandra sedan han kom till denna jord!! Hade varit er evigt tacksam!!!!!

  16. Linnéa

    Jag vill nominera mig själv och mina barn, 4 och 1,5 år. Jag är arbetslös, men hade turen att få ett sommarjobb, vilket betyder att jag varit borta från barnen väldigt mycket. Istället har de varit hemma hos sin pappa, och där har de hittat på massa roligt (åkt utomlands i 2 veckor, varit på äventyrsland, på vattenland mm). Jag har känt mig väldigt ledsen över att jag varken kunnat hitta på något litet ens, eller inte varit hemma hos dom och skulle väldigt gärna vilja överraska dom med något sånt här. <3

  17. Johanna

    Hej! Jag är en 23årig mamma, med en glad 3årig dotter. I magen ligger en liten pojke som kommer i november. I maj valde pappan till bebisen i magen att ta sitt pick och pack och sa att ”detta får du klara själv” just snyggt när man planerat barn ihop… Denna sommar har jag varit ledsen. Hade inte räknat med att bli ensamstående mamma liksom. Har försökt allt jag kan så att min fina flicka ska ha en fin sommar, och det tror jag hon jag haft. Plaskdammar och glass gör ju treåringar glada 🙂 Säkert har hon inte saknat något, men det skulle vara underbart att ge henne ngt lite extra. En extra fin helg för henne och mig, innan lillebror kommer och ”stör” vår tid. Själv är jag gladare nu, och har slutat gråta över skitstöveln, vilket också gör att jag skulle så gärna åka nånstans med min fina Felicia 🙂

    Mvh Johanna

  18. anette

    Hej. Vill nominera min bror med familj. Som har det jobbigt och har hsft det en löngre tid efter att ha flrlorat en son i lekumi bara 14 år gammal. Småsyskonen saknar hinon ff. De har inga ekonomiska möjlugheter till att pka ner till stockholm från norrland( vill inte skriva ut orten då den är liten ) men en hotell och framflr allt grönan sim jag vet att 5 och 8 åringsrna skulle älska är svårt att ha rpd då pappan ördelvis sjukskriven föe en depressiin efter sonens bortgång för 3 år sen.

  19. Mis

    Hej!!

    Klart en helg i Stockholm skulle vara helt underbart!
    Jag vill nominera mig själv och Lucas, 16 år, Liam 14 år och Jonah 5 år!

    Vi är en familj som älskar att åka på utflykter osv men som sagt så är det alltid ekonomin som sätter stopp för planerna.
    Vi bor I England och har inte varit hemma i Sverige på flera år, det är inte kul att komma till släktingar med en hel drös söner och vandrarhem osv blir också för dyrt med biljetter osv – Såååå, om vi vinner boendet (kan laga egen mat va?) och kan åka buss gratis så behöver vi bara fixa flyg över och kan komma hem en helg, det vore underbart, så kan vi överraska släkt med våldgästning men utan att behöva känna sig ivägen.
    Grönan också 🙂 !
    Vilken trevlig vinn-chans för oss singles.., det ser jättefint ut! /// mvh Mia [email protected]

  20. Ami

    Jag vill nominera en vän som precis har brutit sig loss från ett förhållande där hon blivit grovt misshandlad av sin partner, hon var tvungen att fly utan någon som helst packning. Hon har bott på skyddat boende och är nu ensam med tre barn 1, 4,6 år gamla. Att stå utan socialt skyddsnät såsom familj och släktingar gör att ekonomin är jättetuff. Vi är några som gått i hop och skänkt kläder leksaker och hjälpt till med praktiska saker, ordnat kalas när barnen fyllt år etc. Detta skulle skänka henne och framförallt barnen så mycket glädje för en stund i deras liv.

  21. Johanna

    Min vän, min bästa vän är fantastisk!! När vi var 17 år blev hon gravid och den lilla flickan föddes redan i vecka 23 och vägde knappt 500 gram, efter flera månader på sjukhuset och täta kontroller fick hon komma hem, frisk! Efter några år kom en lillebror på utsatt datum och i samband med detta visade även pappan sitt rätta jag, ett misshandlande, manipulativt monster som satte sig själv först, barn och fru var nr 5 på listan. Jag hjälpte min vän att söka hjälp och bryta sig loss. När barnen var stora vågade hon släppa in en ny man i sitt liv, att älska och leva med. Trots preventivmedel blev hon gravid och kände sig glad, när pappan fick nyheten blev han inte lika glad, önskade barnet dött och så mkt mer hemska saker. Idag har han börjar bygga upp en sorts relation till barnet och det är såklart underbart. Men i alla år, alla dagar i veckan har min fina vän kämpat, dag och natt, för att ge alla sina barn kärlek, värme och fina minnen. Med en lön kommer man inte så långt och måste ofta avstå från mycket, detta hade varit en fantastisk upplevelse för deras familj, tillsammans som man bör vara <3

  22. Karolina

    Hej.
    Jag vill nominera min äldsta och bästa vän, vi har varit vänner i hela våra liv och följt varandra genom tuffa och tuffare tider.

    Min vän, är den starkaste människa jag vet och finns alltid för alla andra.
    Min vän har levt ett ohyggligt tragiskt liv med missbrukande föräldrar, en sambo som misshandlade henne i över tio år och pappan till hennes tvillingar som lämnade dem under själva förlossningen. Trots allt detta ger hon aldrig upp,och hon finns alltid när man behöver henne.
    Min vän kämpar dygnet runt för att få ihop vardagen. Inte nog med att hon är ensam utan familj eller pappa till sina treåriga tvillingar, hon jobbar som timvikarie inom psykiatrin och äldrevården, samtidigt som hon pluggar in gymnasiet för att komma in på universitetet och så småningom kunna flytta till Stockholm.
    Allt hon gör, gör hon för sina barn och hon önskar att hon kunde ge dom något i sommar. En semester som alla andra barn får.
    Hon har ingen möjlighet att vara ledig då hon endast är timvikarie och studerar. Och tyvärr har hon heller inte ekonomin till det.
    Snälla ni, hjälp mig att ge min bästa vän detta, så att hon kan släppa det dåliga mamma-samvetet iaf för en stund och få en möjlighet att kunna få göra något med sina barn, som inte bara är vanlig vardag.
    Jag skulle kunna skriva hur långt som helst om henne och hur rent ut sagt, djävla strong och fantastisk hon är. Men jag stannar här.

    Med vänliga hälsningar,
    Karolina.

  23. Johanna

    Den här chansen måste jag bara ta! Jag vill oegoistiskt nog nominera mig själv, mamma till två underbara tvillingpojkar på fem år. Dessa pojkar hade ju blivit i eld och lågor för en weekend i Stockholm, lantisar som vi är. Att dessutom få toppa denna helg med ett Gröna Lund besök slår högst!
    Oavsett om man är ensamstående mamma eller inte så önskar man självklart sina barn det allra bästa, men ensam är inte alltid starkast och ibland känner sig iallafall mitt mammahjärta otillräckligt.
    Varför just jag skall vinna? Jag vill inte klampa över någon annan mamma och säga att jag förtjänar detta mer, för vi förtjänar alla så himla mycket. Men för oss hade det vart en perfekt avslutning på våra tuffa småbarnsår. Två flyttar, två förskolor, 3 år på högskolan, rör i öron, magsjukor, utslagna tänder, tidiga mornar, sena kvällar, syskonkärlek och så mycket mycket mer.
    Jag fick en fil.kand i våras, nu hoppas jag att vi kan få en härlig(are) tid framöver. Och den bästa ”treaten” jag som ensammamma kunde få nu är att få ge denna upplevelse till mina guldgossar.

  24. Jonas

    Hej! Jag vill nominera min storasyster. Hon jobbar som polis och är för närvarande sjukskriven på grund av utbrändhet.
    Hon har två fantastiska barn. Min älskade syster förtjänar verkligen att få komma hemifrån med barnen och lite medlut i livet.

  25. emma

    Jag vill nominera min bästa vän som blev mamma när hon var 18 år gammal och är idag 22, pappan är knappt närvarande (tyvärr) hon kämpar och gör allt för sin 4 åriga dotter och jag tycker att hon och hennes barn förtjänar att komma bort och bara slappna av ett tag eftersom hon just är ensamstående och knappt får tid för sig själv!

  26. Sophie Persson

    Åh Anita! När jag såg detta så drömde jag mig iväg. Att få göra något sådant med min dotter skulle vara höjden av lycka. Då jag kämpar varje dag för att få allt gå runt, vissa dagar för att ens kunna ställa mat på bordet. Vi har inte kunnat göra nånting denna sommar, och jag känner mig värdelös! Min dotter och jag skulle bli överlyckliga. Att få göra detta med henne skulle vara så otroligt roligt. Hon pratat ofta och frågar om vi kan. Och jag får försöka förklara att kanske nästa år gumman! Det är bara hon och jag, ingen släkt och familj som ställer upp! Åh, jag vill så gärna ge henne detta fina minne! 🙂

    1. Johanna

      Hej Sophie! Blev så berörd när jag läste ditt inlägg, min mamma var i en liknande situation när jag växte upp, så jag kan verkligen relatera till hur det känns för er.
      Jag vet inte i vilken stad du bor i (bor själv i Sthlm), men jag skulle gärna vilja bidra med något för att skapa ett till sommarminne för dig och din dotter (hoppas nu inte att jag minskar dina chanser i tävlingen, kände bara att jag ville stötta lite 🙂 ).
      Om du är intresserad kanske Anitha kan hjälpa oss att komma i kontakt med varandra utan att behöva skriva ut mailadresser här på hemsidan 🙂
      Hälsningar
      Johanna

      1. Sophie

        Wow Johanna! Gissa om jag blir GLAAAD! Med gråt i halsen och gåshud på kroppen säger jag TACK, från mitt hjärta! så fint!! <3 tusen tusen tack!!

Comments are closed.