Anitha Schulman

Träning, mat och inredning

 

Om drygt en månad börjar min boklansering och jag tänker att jag ska vara i fin form. Men så är det ju det här med sex till åtta veckor innan man får träna. Men jag mår bra och känner mig stark. Självklart kommer jag inte gå till gymmet eller löpspåret men jag vill kunna börja med plankan och lite utfall. Det borde väl vara okej, någon som har erfarenhet och hur mycket kan man göra? Kan man ”gravidyoga” eller är det i överkant?

Nu tredje veckan efter förlossningen så känner jag mig ju återställd. Inget ont och skav någonstans. Det är egentligen bara en sak som påminner mig om förlossningen. Avslaget. Alltså på riktigt hade nästan glömt bort det sen sist. Är det Guds straff för att man inte haft mens på tio månader? Gud så trökigt det är. Räcker det inte snart?!

What’s going on with the svett? Alltså jag stinker? Hade förträngt den här doften men oj vad jag minns den. Duschar och luktar illa en amning senare.

Nu är det dags att gå ner en gördelstorlek. Så fort har det gått så den ska inhandlas idag. Försöker äta lowcarb mat och undvika vitt mjöl. Men det är inte helt lätt jämt. Man är ganska amningspunchig. Det slinker ner någon glass ibland och lite vitt bröd till frukost. Men det får vara okej. Har hört att man bränner ca 500 kcal per dag i amning och det är ju som att springa 8 kilometer per dag i en timme ungefär. Vet inte om det stämmer men det låter ju bra.

Nästa vecka så flyttar vi ju in så just nu är det mycket med det att göra med det. Funderar på att skaffa en våningssäng till barnrummet och en garderob och vill ha något kul. Har ni några tips så säg till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Victoria

    Som barnmorskestudent tänker jag att du bör vara rädd om din bäckenbotten. Det är en komplex och lurig struktur i kroppen som dessutom inte gör ont trots den enorma påfrestning som både graviditet och förlossning utgör. Påfrestningen på bäckenbotten kan liknas vid att springa ett maraton och stuka foten. Skillnaden är att en stukad fot gör djävulskt ont och talar tydligt om när man belastar foten för mycket medan bäckenbotten kan överbelastas på tok för mycket utan att göra det minsta ont. Knipövningar är a och o. Dock finns siffror på att 30% av alla som kniper gör fel. Därför är det toppen om man på sin efterkontroll hos barnmorskan gör den gynundersökning som erbjuds och då passar på att få kontrollerat att man verkligen kniper rätt. Sjukt trist att kämpa på med knipövningar men göra dessa fel och på så sätt inte uppnå något resultat (för det finns ju roligare saker än att knipa kan man ju göra). Dock är det värt det för att undvika tråkigheter så som exempelvis urinläckage. Så ta det piano och gör inte saker som ökar belastningen nedåt, dvs. ökar belastningen på bäckenbotten!

  2. louise

    Herregud vad du verkar fixerad! Du resonerar och försöker övertyga dig själv som om du vore en tonåring med ätstörning. Ät sunt och promenera eller tränad det du kan. Men börja räkna kalorier som man förbränner på amning, alltså lägg ner!! Det är inte sunt.

  3. Elin

    Viktigt att du kollar upp om dina magmuskler dragit ihop sig innan du börjar träna magen! På min efterkontroll 3,5 mån efter förlossningen var magmusklerna fortfarande delade och man fick in ett finger emellan. Tråkigt men det är bara att vänta… Min mage var väldigt ”fit” innan graviditeten (andra barnet) så jag vill ju hoppas att jag kan få tillbaka den…

    1. Mia

      Det är därför mammamage appen är så bra! Den stärker bålen inifrån och ut vilket hjälper dina separerade magmuskler att gå ihop :-).

  4. Maja

    Köp Olga Rönnberg bok ”Träning för nyblivna mammor”! Jag började med andningsövningar dagen efyer förlossning och följde hennes schema, fem månader senare var sexpacket tillbaka!:)

  5. Ida

    Jag körde igång att träna dans på en gång efter förlossningen (7-10 dagar efter). Tränade fram till förlossningen, sista tävlingen ca 3 veckor innan förlossning. Fungerade bra för mig :).

  6. Jny

    Som någon redan tipsat om – mammamage appen! Sjukt segt men riktigt bra, efter alla steg är min mage starkare än innan.

  7. Jennifer

    Prova att äta glutenfritt! Mycket mer skonsamt mot magen och nyttigare än vetemjöl 🙂 Köp tex glutenfritt hårdbröd och ät det i stället för vanligt vitt mjukbröd. Det glutenfria mjukbrödet är inte så gott och det tar tid att hitta de märket som passar just dig, finns några goda märken. om du provar glutenfritt mjukbröd så undvik det vanligaste ”fria vita” från typ semper eller vad det är 🙂

  8. Emelie

    Såg att någon redan tipsat men jag gör det igen, helt ärligt, skit i plankan på ett tag, ladda ner mamma mage appen och göt övningarna noga steg för steg, ofta glömmer man dom inre magmusklerna och får putmage på köpet om man bara plankar, plankan tar du senare. Jag är sjukt nöjd med mamma mage, har aldrig varit så stark i bålen!

  9. ika

    För mig var det så att när jag tog det lugnt försvann avslaget. När jag ansträngde mig började jag blöda igen eller mer. Så tror att det är inuti man måste läka. Lika alla 3 gånger. Så kan vara värt att ta det lugnt och se om avslaget ger sig innan du börjar

Comments are closed.