Anitha Schulman

Nätterna

20140623-082931.jpg
Den här bilden togs 02.15 i natt.

 

Den lilla mannen börjar gå från nyfött foster till spädbarn. Hans dygnsrytm är precis som i magen sover i princip hela dagen och vaknar pigg i hågen vid elva på kvällen. Varannan kväll sista veckan har jag löst den magiska sömnformeln. Men man ligger alltid steget efter med spädbarn. Skrikfesten börjar vid tolv och slutar runt tre med kortare pauser. Han ska få hälften ersättning (dom ska sova bättre på det) och hälften bröstmjölk samt en dos Minifom då han har kraftiga gaser. Därav skriker han. Har lyckas enligt principen ovan varannan natt. Då jag hunnit bli utvilad dvs.

Problemet med den tiden på dygnet är att jag är då helt slut och går gärna och lägger mig runt nio tio på kvällen för att orka nattpasset. Men konsekvensen är då att jag så punschig att inte kunna hålla den magiska formeln som faktiskt  funkar när det är dags. Så min plan nu är att inte lägga mig innan 23.00 för att få ordning på det.

Hur sjukt är det inte att både Penny och Calle kan sova sig genom skrikfesten?

Har märkt att denne precis som Penny sover bättre på sidan. Antar att det är bättre för matsmältningen. Det får de va?

Börjar få ordning på brösten tack för alla tips. Har ett apotek här hemma med silikonskydd, Purelan och bröstvårtskompresser. Snart så.

När börjar de bli riktigt jobbiga? Har totalt glömt? Ja bubblan är officiellt över kan man ju säga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Lägger vår tjej på sidan i nästet mot kanten. Då kan hon inte hamna på mage men hon kan välja att ligga på rygg om hon vill. Hon har aldrig somnat på rygg.. var bara att lägga ner. Tips med gaserna – se till att du rapar henne ordentligt! 🙂

  2. Maria Lysegård

    Vi har köpt en speciell kudde som vår lilla sexveckors sover i på sidan så hon inte kan tippa över från märket Deltababy.

  3. Anna

    Jag födde min dotter i Belgien och där rekommenderar de att barnet ska sova på rygg eller på sidan. Hon har sovit på sidan sedan dag 1 och har sovit både länge och bra på det sättet väldigt skönt. Det var aldrig några problem med hennes mage, men däremot hade jag ett helsike med amningen. Brösten blödde i fyra veckor och jag kämpade på. Jag hade ett fint stöd från en barnmorska som, efter att vi provat allt, till slut sa till mig att gå och köpa ersättning och vila det ena bröstet, fortsätta pumpa där, och amma från det bröstet som hade läkt. Bäbis blev mätt och nöjd, och plötsligt efter ett par dagar hade bröstet läkt helt och amningen blev något härligt. Däremot fortsatte vi att ge ersättning också, eftersom min mjölkproduktion hade gått ned och jag inte pallade att jobba upp den med tusentals pumpningar. Alla nöjda, pappan fick ge ersättning, bäbis fick mjölk och ersättning och jag fick hela bröst och kunde ändå amma ganska länge efter. Det är som sagt ”bara” att hitta vad som fungerar för en själv och ens familj!

  4. Fru Berglund

    Min son född 2 juni var helt otröstlig om han inte låg vid bröstet hela förra veckan, vi fattade inte vad problemet var, trodde han hade ont i magen. Men nu i dagarna kom vi fram till att han nog var hungrig efter att jag provat pumpa ur, inga stora mängder där inte. Så nu senaste dagarna har vi kompletterat med ersättning vissa måltider under dygnet och framförallt på natten och så pumpar jag efter han ätit för att försöka öka produktionen. Han är så mycket mer nöjd nu, och jag får äntligen lite mer nattsömn!

  5. Josefine

    Min dotter är 4 år nu men hade mycket problem med magen som nyfödd. Semperdroppar funkade mycket bättre än miniform tyckte jag. De är som proviva för magen. Hon mådde oxå bäst av att ligga på sida!

  6. Anna

    Kan tillägga att det bara är jag och hon i sängen och jag försöker rulla bort. Hon sover med pyjamas och delar inte täcke. Skulle heller aldrig samsova med ett par glas vin innanför skinnet. Bara så man inte får nån moraltant efter sig nu 🙂

  7. Anna

    De får enligt BVC inte sova på sidan för de kan lätt ”ramla över” på mage och få tilltäppta andningsvägar. Men jag gör nog inget som BVC rekommendera eller avråder från för då skulle jag aldrig få sova. Så min 8-veckors både sover i sängen med mig (vi har dock delat upp oss så mannen sover med 3-åringen i hans rum) och somnar på sidan vid mitt bröst. Jag brukar sen tippa över henne på rygg om jag är vaken när hon somnat. Min BVC-tant sa att man måste hitta vad som funkar för en själv trots Socialstyrelsens rekommendationer. Får man inte sova blir man bara sämre mamma.

    1. C

      Å jag gör precis likadant med min lille kille, annars skulle vi aldrig sova. Mannen brukar somna när han nattar vår 2,5 åring och vi bor i ett varmt land så täcke behövs inte, bara blöja! Ändå skönt att läsa att det inte är bara vi som använder denna metod för bra nattsömn!

  8. Linda M

    Födde mitt andra barn dagen efter dig, och det är så intressant att läsa dina kloka blogginlägg! Jag blir tipsad, inspirerad och gläds även åt att vi ännu inte har någon skrikfest, håller tummarna att vi slipper detta denna gång! Kämpa på, du är grym!

  9. Kristin

    Några tips – Prova med Windi pysventil, ett rör i stjärten och gaserna försvinner och bebis blir glad. Vi använder Sempers magdroppar, de ska funka bättre än Miniform. Kram

    1. Petra

      Jag har kört på samma som Kristin och det funkar verkligen! Inget mer magont och inga fler pruttfester. Thank God for Windi! Finns på Apoteket. Lycka till och Stort Grattis till din fantastiskt fina son!

Comments are closed.