Anitha Schulman

Midsommargrill

20140621-105812.jpg

Ja vädret denna midsommar och midsommardag var ju inget att hänga i flaggstången. Är bara glad att jag inte är 20 år. Då hade jag förmodligen tältat i anslutning till någon kompis kompis pyttelilla sommarstuga i skärgården. Frusit som fan hela kvällen, då jag förmodligen haft för tunna kläder.

Tvångsmässigt suttit ute och ätit middag. Varm temporärt av fyllan. Somnat vid fyra. Vaknat vid sju stel som en pinne i ett iskallt fuktigt tält som någon glömt att stänga dragkedjan på. Bakis som ett litet jehu. Förmodligen skulle jag lagt mig i sovsäcken i samma kläder jag bar kvällen innan. Lager på lager, lånat och eget. Nu skulle det klia överallt på hela kroppen. Dessutom var kvällen kanske halvlyckad. Dåligt väder, dålig bordsplacering, bråk med partner. Etc.
Vaknar man dessutom först så vet man att man åker på disk och städ. Keeps you busy. Fördelen är att man slipper tömma latrinen efter tjugo andra bakismagar lite senare på dagen.

Det är bara konstatera det är skönt att vara vuxen. Inga måsten. Nej vi behöver inte vara ute. Nej vi behöver inte bli fulla för att ha kul. Nej vi behöver inte leka lekar om inte alla vill. Osv. Inga måsten alls. Alla får dessutom vara med. Barn och vuxna.
Man är nöjd för lite bra mat, härliga samtal och goda vänner.

Vill uppa något jag fick prova på. Det kom en trevlig grillbox från Texas Longhorn med söser och grejer. Så sinnessjukt goda ribs och en flaska Shiraz. Kvällens hit förutom värdinnan Josefinas marängtårta.

20140621-105907.jpg

20140621-105926.jpg

20140621-105941.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sessan

    Jag brukar också tänka på hur himla skönt det är att man inte är 20 längre. Gud, tältsovning på fyllan, festival eller whatever, hade ju inte gjort det idag om jag så fått betalt för det… 😉

  2. Biggan

    Lurig info om bilden på kött! Det fina röda köttet till höger är från ko och har inget med ribsen att göra!
    Till vänster syns 2 förpackningar ribs. En förpackning ribs är på 400 g och kostar 50-60 kr. Benen på dessa revben väger ungefär hälften, resten är gott, välkryddat kött. Blir ganska högt kilopris för lite griskött.

Comments are closed.