Anitha Schulman

Resultatet av Ultraljudet och lite annat

Men GUD vad roligt det var att läsa om alla unga mammor! Tack för det hörrni. Jag hade uppenbarligen rätt. Ni är grymma. Så avis att jag inte gjorde som er.

För alla som inte följer min favoritunga-mamma så snälla läs Signes blogg Milk, skriver som få, ser ut som färre, stencool och überinspirerande.

Åh igår var vi och gjorde Ultraljudet, träffade läkaren och fick remissen till BB Sofia. Som det ser ut så blir det såhär. Han är en stor kille. (Penny var också stor, 2695 gram trots att hon var fyra veckor tidig). Han väger redan drygt 2700 gram och är nästan 10% över i kurvan för veckan han är i. Så kommer han innan gravidvecka 39, då blir det förlossning vanliga vägen och kommer han efter så blir det snitt, för då är han för stor för mig. Han har redan lagt sig på plats så att säga, vad jag fick veta så fixerar de sig inte andra gången förutom när det drar igång på riktigt. Han ligger bra med ansiktet nedåt och tittar åt höger, tydligen skonsammare för mödrarna när nacke och rygg är uppåt. (Tack för det T.A.)

Så i värsta fall tre veckor till (är ju medicinskt i 35 +2 och gravidvecka 36). I bästa (eller i mitt värsta) fall när som helst. Just nu är det sinnessjukt mycket för både mig och Calle i två veckor till så tajmingen kunde inte vara sämre. Han får åtminstone hålla sig inne två veckor.

Så spåtanten kanske får rätt… hon sa vecka 38 och vanliga vägen. Hoppas i alla fall. Vilken thriller det känns som, man jobbar liksom mot klockan…

Jag måste fråga en sak. Då jag bara har förra gången att jämföra med och då mådde jag ju ganska dåligt de sista veckorna på slutet. Egentligen redan från vecka 30 då gick jag ner på 50% arbetsbelastning. Nu har jag ju haft en Rolls Royce graviditet, 99% komplicationsfri. Hur har det funkat för er dagarna innan  förlossning? Har ni fattat att det kommer dra igång eller kommer det som en blixt från ovan? Alltså kan man må bra till att gå direkt till en värk? Eller börjar förvärkarna några dagar innan?

Tacksam för svar. Puss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Hej!

    När min två kom hade jag inga känningar. Vattnet sploshade en morgon men fick inga riktiga värkar förrän sen kväll, sen föddes hon eftermiddagen efter (seg förlossning). När trean skulle komma sipprade vattnet i 3 dagar innan det satte igång ordentligt, 6 timmar senare kom han, 4.8 kg tung.

  2. Lee

    Min brors tjej fick tvåan på 40 min…från första värk till han var ute. Tur de bodde nära sjukhus.

  3. Magdalena

    Då jag väntade mitt andra barn var jag sjukskriven de sista fyra månaderna, då det förelåg risk för att barnet skulle komma för tidigt. Kvällen innan beräknat datum konstaterade jag och barnens far att barnet inte alls kommit tidigt utan att det uppenbart blev att gå över tiden. Mannen åkte till jobbet kl. 7.00 på morgonen dagen D. En halvtimme senare kom första värken och jag kände direkt att det här skulle gå fort. Ringde hem en förvånad man och ordnade med barnvakt till storasyster. Var inne på Karolinska kl. 9.40 och kl. 10.28 föddes lillebror, tre timmar efter första värken!

  4. Jonna

    Jag fick mitt andra barn förra onsdagen. Det började med att lite slempropp kom på fredagen. På lördagskvällen hade jag sammandragningar som inte gjorde ont. Söndagen var lugn. Natten mot måndag började jag få lite ondare värkar som försvann under dagen och kom tillbaka under kvällen. Natten var lugn och under tisdagen började värkar komma igen.. Vid 16:00 ringde jag förlossningen och ville att de skulle kontrollera mig. Var bara 1-2 cm öppen och hade högt blodtryck så de skulle sätta igång mig morgonen efter. Vi sov på BB och kl 05:45 sa jag till sambon att nu orkar jag inte mer, hade värkar under natten. Då var jag helt öppen så rullades in på förlossningen 06:00 och 06:59 var han ute 🙂 så var både låååångsamt och snabbt. Han beräknades vara 12% större än normalt och vägde 4050gr och var 54cm lång. Det gick jättebra, men så är jag lång och bred om höfterna också och det hjälper väl. Hoppas förlossningen går jättebra! Jo med dottern så gick bara vattnet och ca 18 timmar senare var hon ute så helt annorlunda denna gång.

  5. Therese

    Hej Anitha, med mitt andra barn så kände jag absolut ingenting innan. Vaknade kl 5 två dagar efter BF och kände av första värken men tänkte att det är ju bara början, det tar ju lite tid;) Trodde jag… Fixade i ordning den blivande storebrodern och körde honom till farmor och farfar. Kl 7 kommer vi fram till förlossningen, först då, när jag kliver ur bilen, så förstår jag att det här går undan. Vår lilla tjej föddes sen, 10 min senare. Så allt som allt tog det 2 timmar och 10 min.
    Det kommer att gå så bra, oavsett hur det blir. Lycka till!

  6. Lotta

    Med andra barnet kände jag absolut ingenting dagarna innan. Allt var som vanligt. Visst hade jag sammandragningar men inte desto mer. På morgonen då min dotter kändes det mer som ihållande mensvärk o 4 timmar senare var hon född. Tredje barnet kraftiga värkar i en vecka. Mensvärk i en vecka där trodde jag det skulle dra igång när som helst men tog som sagt 1 v. Innan han föddes. Gick väldigt snabbt var på BB i 15 minuter. Men det var nr 3 som sagt. Det kommer få bra för er!

  7. Malin

    Jag har 2 barn 8 och 7 år gammla . Och är nu gravid med nummer 3 som skulle kommit i tisdags. Mitt första barn en dotter gick jag med 10 dagar över tiden. Min son Isak kom 10 dagar för tidigt. Alla har nu sagt att barn nummer 3 också kommer komma tidigt bl.a. Bl.a. Så har varit helt inställd på det. Men ingen bebis. Gjorde hinnsvepning i tisdags, inget resultat och ska bli igång satt i morgon kl 8. Mycket nervöst så klart. Har denna gången haft ganska mycket förvärkar och trott det varit på G flera gånger. Men så fel jag hade. Så verkar som att inget barn är det andra likt. Lycka till med allt och tack för en sådan fin blogg har följt dig länge xxx

  8. Jessica

    Min förlossning började också helt oväntat, utan några som helst känningar innan. Vaknade av att vattnet gick, sen kom värkarna igång och han föddes 8 timmar senare:).

  9. Emma

    Hade en toppengraviditet. Kände inte att något var på gång förrän första värken. Rent orkesmässigt hade jag lätt kunnat jobba fram till dagen hon kom, och då kom hon ändå tio dagar efter BF.

  10. Cia

    Gällande förlossningsstart så har jag haft mycket förvärkar båda gångerna men inte alls kunnat förutse när de skulle ske, 38+0 resp 42+3. Första gången säte, de sa till mig att säte kan göra att det retar igång förlossningen tidigare. Tycker inte 2,6 låter stort i v.36 då min dotter vägde 3,7 v38. Beror det på att du är kort & ”liten” som man gör den bedömningen? har de mätt ditt bäcken? Har inte hört detta förut eller att de gjort liknande bedömning.

  11. Flysan

    Första graviditeten plötslig och väldigt oväntad vattenavgång i v.35+6, sonen föddes 10 timmar senare. Andra graviditeten gick jag över tiden, fick en otroligt stark första värk i v.40+2 och dottern föddes 4,5 timmar senare. Hade mycket sammandragningar och förvärkar i båda graviditeterna, men när det väl satte igång var det ingen tvekan: intensivt och kraftfullt. Kram!

  12. Weronica

    Som en blixt från klar himmel. 11 dagar över tiden gick jag och la mig och mådde prima. Kl 3 på natten vaknade jag av första värken som var stark direkt. 10 timmar senare var hon ute.

  13. Jenny

    Jag började känna värkar på morgonen och på förmiddagen var jag hos BVC på olanerat besök. Barnmorskan tyckte inte jag såg ut som om jag skulle föda den dagen men värkarna tilltog och på eftermiddagen fick jag åka hem för att slippa värkar på stan. Vid 00 på natten åkte vi in och vid 6.20 föddes tjejen. Innan värkarna började på morgonen hade jag inte känt något särskilt. Lycka till nu!

  14. Hannah

    Hade inte den blekaste aning! Jag hade inte ens gått på F-ledighet utan skulle gå till jobbet dagen därpå. Det startade med regelbundna värkar under sen natt/tidig morgon. Jag slår ett slag för epiduralen, tyckte den fungerade precis som jag hoppats.

  15. Caroline

    För mig kom det som en blixt från klar himmel. Tre dagar efter BF, min sambo gick ner för att möta pizzabudet medan jag bara skulle gå på toaletten lite snabbt innan maten – då gick vattnet! Kände ingenting förrän någon timme senare på sjukhuset..

  16. Ulrika

    Min andra förlossning startade vid 3-tiden på natten, men inte värre än att jag kunde småslumra fram till 08. Gick upp, ringde mina föräldrar, åt frukost, duschade. Min mamma kom kvart i tio och hämtade stortjejen som var 2½ och kl 10 ringde jag förlossningen och sa att vi var på väg in. Då hade värkarna satt igång ordentligt och kom tätt. Samtidigt som jag pratade med förlossningen gick vattnet. Jag gick ut och satte mig i bilen och efter fem minuter kom första krystvärken. Fem minuter senare slänger sig min man bak och drar av mig brallorna och lyckas fånga upp bebisen och sen drar jag upp henne i famnen och så var det hela klart…

  17. L

    Jag mådde riktigt dåligt ca en vecka innan förlossningen drog igång. Jag spydde varje kväll och trodde nästan att jag var magsjuk. Oavsett vad jag åt eller drack så mådde jag illa. Jag hade även en helt hemsk halsbränna. Exakt en vecka senare kände jag att det liksom ”klickade” till precis när vi hade lagt oss på kvällen… sedan gick det riktigt fort för mig. Fick suuuuperont en kvart senare och vattnet gick..så vi åkte in på en gång efter att vi ringt in till förlossningen. Tur var väl det för jag var redan öppen 5 cm när vi kom in till förlossningen…knappt en timme senare var jag öppen 10 cm. Så tänk på det.. det kan gå riktigt fort när det väl sätter igång! Vänta inte för länge med att åka in.

    Jag vet inte om du har tänkt att ta epidural men för min del var epiduralen min räddning. I och med att allt gick så fort så fick jag liksom inga breaks mellan värkarna..var helt olidligt. Självklart är det individuellt men jag personligen tycker att epiduralen är att rekommendera. Man ska inte behöva ha onödigt mycket ont om det finns sätt att lindra smärtan på.

  18. Essa

    Blixt från klar himmel. Hade gått över bf med 9 dar men var inställd på igångsättning 20 dagar över tiden så när jag och maken i godan ro precis satt igång ett Criminal minds-avsnitt i soffan vid 18-tiden så kände jag bara hur det knäppte till och jag hann precis glida ur soffan när floden av vatten kom. Inga som helst förvärkar. Ingenting. Men när vattnet gått så drog de riktiga igång och allt gick bra. Han kom dock aldrig ner ordentligt så det blev snitt morgonen efter.

  19. Sofia

    Jag satt och skypade i en dryg timme med mina vänner som bor långt bort. Visade upp magen stolt och skojade om att det snart kunde hända. Strax efter kom den första molande värken! Hade inte känt något innan.

  20. Frida

    Vilken bra fråga Du ställer, känns som gjord för mig att svara på då min första förlossnings första värk kom som en blixt från klar himmel och vid den var jag ute och kunde inte ta ett steg, sen var bebis ute efter 3 timmar och 40 minuter. Så jag var rädd inför andra som brukar kunna gå fortare att jag skulle vara på bussen eller i affären men jag tror det är ovanligt för ingen verkade fatta min oro utan bara skrattade för ”en snabb förlossning är ju guld”. Ja visst men inte för snabb. Vi andra hann jag bara vara på förlossningen i 40 minuter.

Comments are closed.