Anitha Schulman

Nähe jaha

Bild 2014-05-31 kl. 08.03

Känner att jag blir lite fulare varje dag. Har liksom gett upp utseende, det är väldigt sekundärt just nu. Igår hade vi vår första permis och jag åkte hem och duschade. Det var ljuvligt. Passade på att jobba undan som sjutton och tillfredsställelsen i att få allt gjort som skulle göras på listan var enorm. Hann även få iväg beställningsorders. Älska e-handel!

Vissa njuter ju av ledigheten och att ta det lugnt och skjuta på grejer. Jag är en sådan njuter som mest när allt är gjort. Då känner jag fullständig avkoppling.

Igår när jag var hemma så började det mola som bara den och ”stickas” i livmodertappen. Tjohoo det drar igång nu! Detta gjorde alltså susen tänkte jag och vid tre var jag tillbaka på sjukhuset superentusiastisk. Då hade jag öppnat mig en knapp centimeter och sen har det nog stått tvärstill.

Sammandragningarna kommer lite tätare och starkare, men vid det här laget så har jag byggt upp någon sorts smärttolerens så jag tycker inte att jag känner någonting. Förutom det där jämna molandet, jag hade hemma. Det komiska med det är att när det kom blev jag skitarg på Calle jag störde mig på allt han gjorde stackaren. Förvandlades till en riktig spottkobra. Kan bara tänka mig hur djävlig jag kommer vara under förlossningen. Gud så osympatiskt, hoppas jag kan kontrollera mig.

Störigt är att de vill inte undersöka mig på grund av infektionsrisken, så jag vet inte om jag öppnats mera. DE vill ju att bebisen ska vara kvar till vecka 37 dvs. på onsdag. Så de gör ingenting för att skynda på förlossningsförloppet. Så jävla irriterande. Men det är ju helt klart bäst för bebisen. Men tyngst för mig psykologiskt. För att inte tala om hur struligt det är för stackars Penny men ikväll får Calle sova hemma med henne om bebisen inte kommer.

I natt fick jag en sömntablett så nu har jag sovit i åtta timmar. Så skönt sov knappt tre natten innan, passade på att se klart hela True Detective som jag lite sparat på till detta. Nu kör vi Fargo.

Idag på permisen ska vi dricka ett glas champagne och ha det riktigt gött har jag bestämt mig för. Det gjorde ju susen sist att få vara hemma så det kanske kommer funka igen. Så fort jag kommer hit stannar allt av. Även om jag varit runt och promenerat massor.

Har ni några andra ”legala” igångsättningstips? Har varit här i över 48 timmar nu och haft förvärkar i över en vecka. Kom igen nu Tom Allan. Show mama some mercy. LEVERERA!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mia

  Pumpa ur brösten! Då kommer du garanterat föda inom några timmar. Kroppen tror att du redan fått bebisen och stöter ut det som inte ska vara kvar i kroppen då (tada bebisen ploppar ut!)

 2. Chocochock

  Jag har tyvärr inga tips men lider lite med dig.
  Mina förlossningar har alla tre varit på pricken lika.
  Vattenavgång hemma, skynda in till Förlossningen och så har det varit klart efter några timmar.
  Laxermedeltipset låter lite läskigt, men det tror jag att jag hört förut. Det kanske kan funka 🙂
  Lycka till!

 3. Sarah

  Jag kan tyvärr inte ge några komma-igång-tips (förutom hinnsvepning då, men det kommer de inte göra pga infektionsrisken) MEN jag vill ge dig hopp.
  Med båda mina barn har jag haft latens, första fem dagar, andra tre dagar. Med båda har jag blivit igångsatt (på BF o +11 dagar) o med första tog det 45 MINUTER från första värk o med andra 3 TIMMAR (då han låg i ansiktsbjudning) tills de varit ute. Med första hade jag tio värkar o fyra krystvärkar o med andra två krystvärkar. Lite lustgas bara! Så coolt!!! Älskar att föda!!!
  Jag tror att din kropp är superredo o förberedd på att föda. Kommer gå galant!

 4. Bittan

  Tre barn som kommit igång på fönsterputsning!!! Liksom jag själv en gång tydligen startat upp.

 5. Asamariah

  Alltså lyssna inte på de som tipsar om ricinolja, det är förenat med livsfara i värsta fall för barnet. Googla och se vad läkarkåren säger om det.

  Men mitt tips är orgasm, nu får ni ju inte ligga pga infektionsrisken, men det finns ju andra sätt supertrevliga sätt att få orgasm på. Då aktiverar du nedre regionen och får sammandragningar som kickar igång systemet. Så fixa så många orgasmer du kan 😉

 6. Jenny

  Hastigt och lustigt gick mitt vatten kl 2.00 i samband med en värk. Ringde en taxi och hade värkar med typ en min mellanrum. Kl 3.42 var vår tjej ute. 5 veckor för tidigt. Heja dig!

 7. Linn

  Hej Anitha! Jag har födt 3 barn och ingen förlossning den andra lik. Risinolja och grape läsk typ Grappo. Hade du inte haft vatten gång så är färdknäpp ett BRA knep. Lycka till

 8. Virrus

  Får hoppas att det snart kommer igång! Konstigt vad olika länen gör vid tidig vattenavgång, mitt vatten gick i v 32 men det räckte med att jag kom in varannan dag och tog infektionsprover, sedan dröjde det 4 v innan värkarna kom igång, men när det väl gjorde det så gick förlossningen på typ 2 timmar 🙂

 9. Annika

  Tack Anitha för att du delar med dig så hjärtligt av dina upplevelser! Jag har själv inga barn och är sååå trött på allas ”fantastiskt fluffiga” förlossningshistorier. Kul att få följa med och se på riktigt hur det är! Lycka till, han kommer nog när du minst anar 🙂

 10. Nina Hermansen FEMME

  Kämpa på!

  Jag har tre och alltid haft ”speciella” förlossningar. Som att min kropp inte riktigt varit gjord för det.

  Nr: 1 tog 14 timmar från första värk men han fastnade på vägen och jag blev förlöst med en sugklocka.

  Nr:2 blev jag igångsatt 15 dagar över tiden (de vidrigaste dagarna i mitt liv). Födde på ”konstgjorda värkar” på två timmar. Vidrigt och chockerande. Försökte med alla huskurer som finns för att mota ut honom men inget ville sig.

  Nr:3 födde jag för fem år sen. Vidrigt vidrigt vidrig. 18 timmar och slutligen tittade en femkilos klump ut. Med honom gick jag över 10 dagar. Fick hinnsvepning X 2 dagarna efter varandra och sedan var det igång.

  Nu kan ju inte du göra det då ditt vatten gått tyvärr. Det brukar nämligen vara grymt. Annars fick jag tipsen överkonsumera hallonblandsthe, promenera, ta ricinolja (kan bli jobbigt), äta ananas (alltså plenty – tills munnen gör ont). Typ så!

  Håller alla tummar för att det kommer igång nu!

  ❤️ Kram Nina

 11. Sigge

  Laxera! Jag har laxerat igång båda mina förlossningar. Köp dulcolax stolpiller och kör upp, alternativt dulcolax piller som tas oralt (ta dubbeldos isf). Stimulerar den glatta muskulaturen i tarmarna som är samma muskulatur som i livmodern och ligger precis bredvid… Har funkat för mig och skönt att slippa bajsa på sig under förlossningen. Lycka till!

Comments are closed.